DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Sådan dyrkes avokado fra frø
Jeg har været meget nysgerrig siden barndommen. Resultatet er ikke så vigtigt for mig som processen.
Hvordan kan jeg for eksempel bringe en blomst, der dør fra min søster, tilbage til livet? Det viste sig! Fantastisk - tag det!
Og hvordan kan du dyrke en vandmelon? Vær venlig at få det! Hvordan transplanteres en violet? Hold fast!
Denne gang vil jeg vise, hvordan du kan dyrke en smuk plante fra en almindelig butikavokado derhjemme!
Hvordan vælger jeg en moden avokado?
Avocado er en meget sund frugt, moden minder om at smage valnødder eller fyrretræer. Jeg vil ikke angive et stort antal vitaminer, men jeg kan sige, at der er masser af vitamin E i det, og det har også anti-aging egenskaber. Caloric nok til at blive spist. Når du vælger en frugt, skal du sørge for, at huden ikke beskadiges nogen steder, og farven uden brune pletter er grøn. Berøringen skal frugten give efter for lidt tryk, men ikke være for blød indeni, kun med sådanne egenskaber vil frugten have ovenstående smag)
Hvis du pludselig har købt en umoden frugt - læg den bare på bordet, i et par dage vil den modnes.
Så du spiste papirmassen, og indeni er der en enorm aflang knogle, som jeg f.eks. Var ked af at smide ud og jeg besluttede at spire den)

Sådan dyrkes avokado fra frø


Vi tager knoglen, klæber tandstikkene på tre sider, så benet derefter med deres hjælp bliver en halvtykket base i vand, efter cirka 3-5 uger vil en hvid rod klatre i vandet fra undersiden - du kan plante den i jorden. Jeg tog universaljord og dræning til bunden af ​​gryden.

Sådan dyrkes avokado fra frø


Det skal bemærkes, at roden er ret alvorlig, så du skal være forberedt på at give den en større gryde efter seks måneder. Jeg lavede kosttilskud med biohumus (du kan købe det i enhver blomsterbutik), også universal (som jeg var hjemme) hver 2. uge: 1 tsk i 1,5 liter vand for at insistere på en dag - derefter vand, som sædvanligt.

Sådan dyrkes avokado fra frø


Seks måneder senere er planten allerede sådan, bladene er længere end håndfladen. Planten er meget glad for lys, men direkte solrige sommerstråler brænder dens blade. Derfor om vinteren - om foråret kan du holde den på en solrig, varm vindueskarme, om sommeren skal du rense den for direkte sollys. Elsker meget fugtighed, så sprøjtning, gnidning af bladene, en dampgenerator (vælg din styrke) er simpelthen nødvendigt!
Se på plantens tilstand, hold den ikke i en stram gryde i lang tid.
Består let tilpasningen af ​​transplantation, beskæring af toppe (til forgrening eller fortinning). Selv hvis stilken pludselig tabte bladene, skal du ikke skynde dig at smide planten væk - skær stilken til at leve (hvor den ikke er tørret og grøn) og vand som normalt hver 2-4 dag, når jorden tørrer. Meget snart vil planten give nye grene, som ikke kan andet end glæde sig! Gå efter det!
Kommentarer (3)
 1. Leah Rudakova
  #1 Leah Rudakova gæster 23. januar 2017 17:28
  0
  Jeg besluttede også at dyrke et sådant træ.Den var allerede 30 centimeter høj. Men jeg gik på en udflugt til den botaniske have, de fortalte mig, at dette træ er meget giftigt. Det kan ikke dyrkes derhjemme, røre ved og komme tæt på. Først kan konsekvenserne muligvis ikke ses, men så vises de. Vejledningen sagde, at på grund af akkumulering af toksiner kan nyrerne endda mislykkes osv. RISIKO IKKE BEDRE
 2. Olga
  #2 Olga gæster 7. april 2017 18:07
  0
  [b] Leah Rudakova [/ b],
  Det så jeg ikke i litteraturen, jeg besluttede også et eksperiment med at dyrke avokado. Jeg udfolder bare blade ... ked af at ødelægge ...
 3. hule
  #3 hule gæster 7. august 2017 12:16
  0
  Leah Rudakova, dette er bare en plante, ikke et kemisk våben - de blev frygtelig fanget. Ja, faktisk indeholder selve avokadoen i knogler, blade og skræl et toksin - persin. Men hvis du ikke spiser blade, er planten helt sikker.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner