DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Tilslutning af metalnitter
Elektrisk nitte-svejsning er vidt brugt i industrien til sammenføjning af tynde pladekonstruktioner. Til husholdningsbrug er det ofte lettere at lave mad med en almindelig søm, men der er undtagelser. Spot svejsning kan være nødvendigt til selvkropsreparation af en bil, til stålhylning af varevogne, pavilloner osv. På baggrund af den lave popularitet af denne svejsemetode er der imidlertid få mennesker, der kender den, så du bør overveje den mere detaljeret.
Forbindelse af metal med nitter

Forhullssvejsning


For en begynder svejser, for at få den nødvendige oplevelse, er det værd at begynde at fremstille elektriske nitter med foreløbig boring af et hul i det øverste metalplade. Ved svejsning af stål med en tykkelse på 3 mm skal dens diameter være 6-9 mm.
Forbindelse af metal med nitter

En elektrode påføres det nederste emne gennem en åbning i det øverste ark. Hvis der anvendes tyndt stål, skal antændelsen starte fra midten, derefter langsomt skifte og fortsætte deponering af metal ved kanten, bevægelse i en cirkel opad. På tykt metal med et stort hul skal du tænde elektroden i kanten, og når du bevæger dig i en cirkel, skal du undertiden skifte til midten.
Forbindelse af metal med nitter

Forbindelse af metal med nitter

For at få en pålidelig nitte skal du følge et par regler:
 • For hurtig opvarmning af det nederste emne er det bedre at indstille en strøm på 110A på svejsemaskinen.
 • Placer mindst 2 nitter for at forhindre vridning af de dele, der skal tilsluttes.
 • Komprimere de tynde emner tæt sammen for at forhindre forbrænding af det øverste metal;
 • Jo højere tværsnit af metallet er, jo større er diameteren på hullet til installation af nitten.
 • Nitten indstilles ad gangen uden pauser. Takket være dette samles al slaggen på toppen, og den kan blive slået ned og få en pæn svamp.

Installation af en elektrisk nitte ved at brænde uden hul


Når du har nogle erfaringer med svejsning af sømme, kan du straks prøve at sætte elektriske nitter uden at bore det øverste ark. Denne metode er velegnet til plettsvejsning af tynde lag. Elektroden er fastgjort til krydset og holdes, indtil den karakteristiske lyd ved at brænde den øverste del. Så snart arket brænder igennem, er det nødvendigt at hæve elektroden langsomt ved at afsætte metal for at lukke det resulterende hul.
Forbindelse af metal med nitter

Forbindelse af metal med nitter

Ved at sætte elektronitter på tyndt metal kan rutile elektroder bruges. På mere alvorlige arbejdsemner er hovedbelægningen bedre egnet. Hvis der laves mindst 2 nitter, er de tilsluttede dele umulige at bryde i nogen slagretning. Madlavning med nitter er hurtigere og mere økonomisk med hensyn til elektrodekonsum, så metoden er virkelig nyttig.
Forbindelse af metal med nitter

Forbindelse af metal med nitter

Se videoen


Gå tilbage
Kommentarer (2)
 1. Gæst Yuri
  #1 Gæst Yuri gæster 16. august 2019 15:50
  1
  Ved svejsning af tyndt metal er det bedre at bruge svejsning gennem en almindelig spændeskive. Vi lægger en skive på det øverste ark, gennem dets hul brænder vi et tyndt ark og fylder skivehullet med metal. En sådan forbindelse er meget mere pålidelig.
 2. Gæst Eugene
  #2 Gæst Eugene gæster 17. august 2019 06:53
  0
  Generelt er det sandt, men der er nuancer. Op til 2 mm er lavet uden at bore huller. Der skal ikke være nogen lyd fra den øverste del, der brændes, fordi det indikerer, at delene ikke er komprimeret tæt, og det betyder, at kvaliteten vil være tvivlsom.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner