DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Sådan saltes frosset lyserød laks
Mange har ikke råd til at købe saltet rød fisk. Nogle er stoppet af prisen, mens andre frygter for den unaturlige sammensætning af en sådan forretter. Men begge problemer kan løses, hvis du ved, hvordan man salter frosset lyserød laks derhjemme. En sådan fisk er relativt billig, det tager ikke mere end 5 minutter at forberede den fra værtinde. Og resten gøres ved en simpel blanding af salt og sukker med tilsætning af en lille mængde alkohol og tid. Produktionen vil være en vidunderlig saltet fisk og ingen kemi. Sørg for at prøve.

ingredienser:


 • frisk lyserød laks 700 g.
 • groft havsalt 3 spsk
 • sukker 1,5 spsk
 • vodka 2 spsk

Madlavningsordre


Forbered alt hvad du har brug for. Placer den frosne lyserøde laks i køleskabet på den nederste hylde, og lad den optø naturligt. Det tager 4-6 timer. Tag fisken, vask den grundigt indefra, skrab huden med en kniv og fjern vægten. Skær hovedet, finnerne og halen af.
Sådan syges frosset lyserød laks

Hæld salt og sukker i en bagepose eller i enhver anden holdbar plastpose, der kan bruges til mad. Hæld vodkaen i. Du kan også bruge enhver anden stærk alkohol, der er til rådighed. Det viser sig meget velsmagende med cognac.
Sådan syges frosset lyserød laks

Stir. Massen skal blive våd.
Sådan syges frosset lyserød laks

Det er mere praktisk at skære slagtekroppen i 2-3 stykker, afhængigt af størrelsen på den lyserøde laks. Så saltprocessen vil ske meget hurtigere, og i en pose kan alt placeres mere kompakt. Hvis det ønskes, og hvis fisken er lille, kan du lade den være hel. Anbring stykkerne i den forberedte blanding.
Sådan syges frosset lyserød laks

Bind posen og bland indholdet, så den hele lyserøde laks er mere eller mindre jævnt belagt med en blanding af salt og sukker.
Sådan syges frosset lyserød laks

Sæt i køleskabet i to dage. Det tager mindst 3 dage for hele slagtekroppen. Om et par timer samles der en masse væske i posen, som det skal være. Det er nødvendigt at vende fisken fra tid til anden, 2-3 gange om dagen vil være ganske nok.
Sådan syges frosset lyserød laks

Fjern lyserød laks fra posen, skyl under rindende vand, fjern de resterende krystaller.
Sådan syges frosset lyserød laks

Du kan hugge og servere. Opbevar rød fisk saltet på denne måde i køleskabet i en beholder med låg på ikke mere end 3-4 dage.
Sådan syges frosset lyserød laks

Sådan syges frosset lyserød laks

Sådan syges frosset lyserød laks
Gå tilbage
Kommentarer (2)
 1. Vsevolod
  #1 Vsevolod gæster 2. juni 2019 12:52
  2
  Hvorfor tage så lang tid at salte? Kog om aftenen, om morgenen er hun klar
 2. Gæstevalery
  #2 Gæstevalery gæster 5. juni 2019 11:40
  1
  For mig er lyserød laks velsmagere end laks. Jeg er enig i, at det tager tre dage for en stor krop. Hvis det er i små stykker. så er det muligt næste dag. Tak for opskriften. Til bogmærker.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner