DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Mekanisk system til forebyggelse af vandlækage
PAPIR- OG VÅRESYSTEM TIL FOREBYGGELSE AF VANDLÆKAGE

Mange mennesker kender problemet med vandlækager i lejligheder på grund af en beskadiget blander eller en sprængtslange. For at forhindre en sådan ulykke eller rettere for at forhindre det foreslår jeg at fremstille hjemmelavede produkter af fælles dele og materialer.

 

HVORDAN DETTE SYSTEM VIRKER

Vi satte på gulvet en sensormekanisme, der er forbundet med et kabel til en kugleventil.Hvis der kommer vand på elementet (papirbånd), går papiret i stykker. Fjederen er komprimeret og trækker kablet, der overlapper kranen.Dette vandafslutningsanlæg bruger kugleventiler, der allerede er installeret mere jævnt.

Systemet giver dig mulighed for at slukke for vand og manuelt. Vi drejer håndtaget til siden, og kablet forbliver ubevægeligt. To kabler er synlige på billedet: den første går til sensoren i toilettet, den anden til badeværelset. Når vand kommer på gulvet i et af værelserne, udløses sensoren, fjederen trækker kablet, der trækker i kugleventilens håndtag og lukker vandforsyningen til lejligheden.


Systemkrav til forebyggelse af vandafvanding

Billedet viser, at nogle af elementerne er lavet af rustfrit stål (til mere holdbart arbejde og bedre glidning). Når mekanismen er aktiveret, tør den af ​​fugt med et serviet, og fyld derefter først på med frisk tape. Kabler må ikke have mere end 2 bøjninger i en vinkel på 90 grader og en længde på højst 2 meter. Kugleventil og sensor kan placeres i forskellige rum.
  

SÅDAN Gøres et system til forebyggelse af vandafvanding

Foden er en træblok (længde-360 mm, bredde-50 mm, højde-25-30mm), den ene korte ende har en vinkel på 93 grader.
En sensor er en papirstrimmel, der er skåret fra en elevs notebook og fastgjort til bunden af ​​basen med et par knapper.Ved fremstilling af del nr. 3 blev der anvendt en egstang 150x20x50mm. Alle bøjninger blev lavet omkring det, og derefter blev blokken taget ud, og udskæringer blev foretaget af en slibemaskine til fastgørelse af kablet.Del 3 og 4 skal være lavet af rustfrit stål for bedre glidning af del 4. Del nummer 3 er bedre at prøve at fremstille fra pap først. Bøjningssteder vises med røde linjer.


Ved fremstilling af del nr. 1 opstår der et problem - et udvidet hul med en diameter på 6 mm.

Jeg løste det som følger - borede et hul, satte en sekser ind i skruen indefra. Skruen skal dække hullet helt. Derefter bores det andet hul.


Dele 4, 4a, 4b, fjederen er snoet sammen med en skrue fra bunden (tidligere trækkes et kabel ind i rillerne i delene 4a og 4b).


SYSTEMJUSTERING

Ved fremstilling og justering af systemet er det ønskeligt at bruge en armatur - et stykke rør, der er mere end 20 cm langt med en gevind med en kugleventil, der er skruet fast på den. På denne enhed kan du kontrollere driften af ​​hele mekanismen ikke derhjemme, men i garagen, værkstedet eller vise driften af ​​systemet til dine venner. Enheden er også nyttig ved boring af huller til tilslutning af dele nr. 2 og 2a. For at gøre dette skal du klemme disse dele fast i en skruestik med det forrige indsatte rør imellem dem. Kugleventilens håndtag skal være i den lukkede position og åbningerne til kablet i håndtaget og børnene. Nr. 2 skal matche. Derefter bores huller samtidigt i dele nr. 2 og nr. 2a.


Der er to huller i del nr. 5: den første er til fingeren (når vi trækker fjederen), den anden er til krogen. Del nummer 5, kan du justere fjederens spænding og vri den rundt om svingene.


Basen (træbjælke 360 ​​x 50 x 25) kan laves længere, og efter justering afskæres den overskydende del af stangen. Længden på min base matches med en bestemt fjeder.

I den udstrakte tilstand er fjederkraften ca. 10 kg ved afslutningen af ​​aktiveringen 4,5 kg.Hovedbetingelsen: en konstant kraft på 1 til 1,5 kg skal virke på papirbåndet (for at ændre denne indsats skal du reducere eller øge vinklen). Til måling kan du bruge husholdningsfjederskalaer.

Jeg købte en fjeder i en hardware-butik (dørfjeder), skar den i tre dele.
Jeg tog et rustfrit stål fra den gamle Riga vaskemaskine. Jeg købte et ståltau i en butik, fjernede den overskydende del af flettet på emery, smurte det med husholdningsfedt. Jeg købte et gevindrør på markedet ..

Den korte ende af stangen skal have en vinkel på 93 grader, den samme vinkel skal være i dele 3 og 4 sammen med deres fælles kontakt.

Testene blev udført i et fugtigt rum, et år senere prøvede jeg at fugtige et papirbånd - alt fungerede - kugleventilen blev helt lukket automatisk.

Generel visning:Mekanisk system til at kontrollere og forhindre vandlækage

 


Gå tilbage
Kommentarer (8)
 1. NOTFRONT
  #1 NOTFRONT gæster 26. december 2011 18:01
  0
  [Midt][/ center]
 2. Veeh
  #2 Veeh gæster 13. januar 2012 20:25
  0
  Ideen er god. Men elektroventilen til 1000 r og et hjemmelavet kontrolsystem virker mere pålideligt for mig, og de vil bestemt ikke ødelægge udseendet på de steder, hvor de er installeret, og hvis du ved en fejltagelse kobler dem, behøver du ikke at sidde og trække papiret.
  Men original og gennemtænkt
 3. autodidakt
  #3 autodidakt gæster 11. juni 2012 11:05
  0
  Ideen er god, men problemet kan være anderledes. Kondensation dannes på overfladen af ​​rørene, det strømmer til gulvet. Hvilket fører til falske positiver. For at holde orden i san-ulami kan du bruge en billig og overkommelig måde, som 2 ting er egnede til - dette er kinesisk; vækkeur og telefon. Fra vækkeuret tager vi kun sagen og tavlen med højttaleren, og fra telefonen, tavlen med sporene, saks, der skærer et afsnit med w-formede spor. og lodde alt til tavlen fra vækkeuret for at lukke kontakterne. Hvis du fugtes sensoren med vand, bipper alarmen, indtil sensoren er tør!
 4. anonym
  #4 anonym gæster 15. august 2014 10:01
  0
  det er lettere at lave en elektronisk dachik og i stedet for en fjeder, en mekanisme til at låse dørene til en bil
 5. fyr
  #5 fyr gæster 13. november 2016 05:26
  2
  den nemmeste måde at gøre dette (og kommentarer) er at overvåge og rettidigt ændre alt VVS og ting i huset.
 6. Alexander
  #6 Alexander gæster 25 marts, 2018 19:01
  1
  Det ser ud som en musefælde ... Kulibins i Moder Rusland er endnu ikke blevet oversat.
 7. Gæst Alexander
  #7 Gæst Alexander gæster 16. maj 2018 13:31
  0
  om musefælden korrekt. det er enklere at fastgøre nok last til kranens håndtag gennem kablet til at lukke den. et stykke sukker på gulvet, en belastning på det; vand vil opløse sukkerbelastningen vil falde.
 8. Andrey Mikhailovich
  #8 Andrey Mikhailovich gæster 7. december 2018 11:20
  3
  Kære, du følte ikke idéens hele elegance. Det ligger i den relative enkelhed og pålidelighed i udførelsen, og vigtigst af alt, energiuafhængighed !!!
  En lille mus kan skubbe et stykke sukker, tilstedeværelsen af ​​kondens på rørene er resultatet af en mangel på isolering, i ekstreme tilfælde kan du bruge kalibreringspuder til sensoren, et kinesisk vækkeur blokerer ikke vandet, hvis du ikke er hjemme, elektroventilen giver ikke pålidelig drift, især i fravær af elektricitet på anlægget sikkerhed, en elektronisk sensor er god, men betinget autonomi, jeg har glemt batterier ...
  Naturligvis kan konstruktionen udføres lidt anderledes, men selve ideen, og faktisk er udførelsesformen smuk og elegant !!!

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner