DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » » »Sådan repareres en brudt tand
Sådan repareres en brudt tand

I mekanismerne fra de foregående produktionsår (maskiner, gearkasser, drev) var tandhjul og tandhjul ofte lavet af gråt støbejern, som ved lave og mellemstore belastninger ikke var underordnet som kolleger af stål, og støbeprocessen var enklere og billigere end stål.
Sådan repareres en brudt tand

Men støbejern er sprødt, og i tandhjulene og tandhjulene med en kraftig ændring i belastningen eller dets stigning brød tænderne, og hele mekanismen mislykkedes. Selvfølgelig ville det være bedre at udskifte et gear eller et gear med en manglende tand med et nyt produkt, hvilket ikke altid er muligt. Derefter gjenstår det at prøve at gendanne tanden på en anden måde.
Sådan repareres en brudt tand

En af mulighederne er relateret til den mekaniske forberedelse af stedet for en brudt tand, overflade af et materiale, der er egnet til styrke og andre egenskaber, og behandling af overfladen for at opnå en ny tand, der er nøjagtig i geometrien.

Nødvendigt udstyr, enheder og materialer


Til arbejde har vi brug for:
 • grinder og mini-bor (bor);
 • ilt-acetylen svejsebrænder;
 • mider;
 • biomåling (målehoved);
 • drejebænk;
 • sandpapir;
 • en skaft med en møtrik og et rørformet stop til gearblokken og gearet;
 • en skærer til dannelse af en profil af hulrummet mellem tænderne;
 • en mølles akse med nøglefærdig fangst;
 • opdelingshoved fræsemaskine;
 • måleværktøj (vernier målestok, mikrometer) osv.

For at udfylde mellemrummet mellem to tilstødende hele tænder i forhold til en brudt tand, har vi brug for:
 • silicium (silikone) bronzestang;
 • flux (hoveddel: boraks med en lille blanding af magnesium);
 • glasfiber svejsning tæppe;
 • klude, tøjservietter osv.

Processen med at gendanne en brudt tand


Det består af tre faser:
 1. Forberedelse og udfyldning af stedet (tætning) af afstanden mellem to tilstødende hele tænder med hensyn til den manglende.
 2. Fremstilling af en holder til et gearskæremølle og en akse til fastgørelse af gearblokken og gearet på maskinen under bearbejdning.
 3. Dannelsen af ​​tandprofilen ved at vælge det deponerede materiale med en speciel skærer på begge sider.

Klargøring af lodningspunktet


Sådan repareres en brudt tand

Da grå støbejern er vanskeligt at bearbejde mekanisk, er det næsten umuligt at gøre dette med en minibor. Det er bedre og hurtigere at slibe en brudt tand ved hjælp af en slibemaskine.
Sådan repareres en brudt tand

I sidste ende kan du rå basen med en bore for at gøre basen rå. Dette vil give en mere holdbar forbindelse af det deponerede materiale med støbejern.
Sådan repareres en brudt tand

Sådan repareres en brudt tand

Lodningsproces


Sådan repareres en brudt tand

Det begynder med en grundig og ensartet opvarmning med en gas-acetylenbrænder, både loddepladsen og de tilstødende dele af gearet. Ellers øges sandsynligheden for at revne i støbejernsdelen.
Derefter opvarmes lodningsstedet og en let silicium (silikone) bronzestang rød, som efter opvarmning sænkes ned i en beholder med flux, der hovedsageligt består af boraks med tilsætning af en lille mængde magnesium.
Sådan repareres en brudt tand

Derefter anbringes en silikone bronzestang belagt med en flux over hulrummet og smeltes under anvendelse af flammen af ​​en gas-acetylenbrænder. Denne operation fortsætter, indtil den silikone bronzesolde fylder hele rumfanget af hulrummet mellem tilstødende hele tænder.
I slutningen af ​​dette trin, så lodningen ikke revner ved hurtig afkøling, dækker vi den restaurerede del med et svejsetæppe af fiberglas og lader det afkøle langsomt i den krævede tid.
Sådan repareres en brudt tand

Processen med at bearbejde enderne af gearet med lodning


Sådan repareres en brudt tand

Vi spænder gearhjulet ind i drejebænkets chuck og sætter blokken med det mindste mulige start ved hjælp af målehovedet og banker gearet fra den ene eller den anden side med en kamle om nødvendigt.
Sådan repareres en brudt tand

Derefter fjerner vi tilstrømningen af ​​lodning ved hjælp af skærere og stikker ud over gearets ender. I slutningen af ​​slibningen med sandpapir slibes vi behandlingsstederne.
Sådan repareres en brudt tand

Sådan repareres en brudt tand

Forberedelse af blokken og fræsere til arbejde


Sådan repareres en brudt tand

Gearblokken og gearene monteres på en drejebænk på en forberedt akse ved at stramme møtrikken og det cylindriske stop.
Sådan repareres en brudt tand

For at fremstille en holder til fræseskæret tager vi en stålstang med en bestemt længde og lidt større diameter end hullet i værktøjet. Vi klemmer det fast i drejebænken og fra den ene ende borer vi først et lille hul med en midtbor, som vi derefter udvider med en spiralbor til den ønskede størrelse.
Derefter fastgør vi hanen i maskinens bagdel og sæt den ind i hullet på enden af ​​stangen. Tag headstock tilbage og klip tråden med hånden ved at dreje hanen med drejeknappen. I den resulterende tråd skruer vi en hjemmelavet bolt med et fladt cylindrisk hoved og to symmetrisk placerede rektangulære udskæringer i forhold til midten af ​​stangen til gribe med en speciel nøgle.
Sådan repareres en brudt tand

Sådan repareres en brudt tand

Derefter afslutter vi stangen på den anden side og borer den i den krævede længde under diameteren af ​​fræsemaskinens spindel. Drejning udføres med en periodisk kontrol af diameteren for ikke at svække størrelsen. I slutningen slibes vi drejeområdet med et bånd og tørrer det af med en klud.

Tandprofildannelse


Sådan repareres en brudt tand

Vi fastgør holderen af ​​skæret i spindlen på fræsemaskinen og slibes stangen til størrelsen på hullet i møllen og måler med jævne mellemrum diameteren med et mikrometer. I slutningen slibes rillen med sandpapir og aftør med en klud.
Vi sætter kniven på holderen og fastgør den på enden med en fastgørelsesbolt, først for hånd og til sidst med en særlig nøgle med en skruetrækker. Installer skillehovedet og halematerialet på skrivebordet på fræsemaskinen. Når vi klemmer en perfekt jævn stålstang imellem, udsætter vi disse knudepunkter for at sikre maksimal justering i de lodrette og vandrette planer. For at gøre dette skal du bruge målehovederne og justere positionen af ​​halestokken i forhold til opdelingshovedet. Efter eksponering fastgøres disse knuder sikkert på bordet på fræsemaskinen.
Den vigtigste handling er den nøjagtige justering af skæret med hensyn til det gendannede gear. Til dette bruger vi en caliper, et mikrometer, en metal lineal.
Sådan repareres en brudt tand

Sådan repareres en brudt tand

Del hovedets karakteristik med antallet af tænder og få antallet af omdrejninger på håndtaget pr. 1 tand. Normalt opnås et brøktal. Så er denne værdi i cirklen af ​​skillelinjen.
Nu kan du tænde spindlen på fræsemaskinen og begynde at danne et af hulerne i den restaurerede tand. Dette gøres bedst i 2-3 gennemløb for ikke at skade overfladen. Når du danner en tand, er det nødvendigt at fjerne partikler af det materiale, der skæres, fra skæren og smør værktøjet. Derefter trækker vi fræseren tilbage og drejer gearet nøjagtigt et trin med et skillehoved og gentager den forrige operation igen.
Sådan repareres en brudt tand

Sådan repareres en brudt tand

Én kommentar


Hvorfor tage silicium bronze for at danne en tand på et støbejerns gear? Er det ikke mere pålideligt at brygge et hulrum mellem tænderne med en støbejernselektrode og derefter behandle det med et gearskærer?
Hvis du gør dette, skabes støbejern "blegemidler" og områder på grund af den høje temperatur praktisk talt som praktisk talt ikke er tilgængelige for mekanisk behandling. Silikone bronze svarer til styrke som gråt støbejern og i trækstyrke endnu højere. Desuden er dens behandling, som vi har set, slet ikke vanskelig.

Se videoen


Kommentarer (16)
 1. Gæst Sergey
  #1 Gæst Sergey gæster 29. marts, 2019 14:57 kl.
  1
  Må jeg have et spørgsmål? Hvor meget er dette udstyr til salg? ikke godt at købe? og denne metode er ikke ny, de svejste også en brudt tand, førte den derefter ind i hånden, selv uden et modulært skær, lavede en tandprofilskabelon og færdiggjorde tanden til den endelige, resten rulles af mekanismen
 2. Sergey K
  #2 Sergey K Besøgende 29. marts, 2019 16:05
  20
  Kognitiv, men lidt anvendelig i praksis derhjemme ...
 3. Gæst Sergey
  #3 Gæst Sergey gæster 29. marts, 2019 11:02 kl.
  1
  Jeg prøvede elektrolytisk afsætning af jern derhjemme. I henhold til smarte bøger er styrken næsten som 45 calcineret stål (ressourcen til den restaurerede krumtapaksel er ~ 80%). Jeg afsluttede ikke processen - jeg kunne ikke opretholde temperaturen på 85 grader (dårligt forberedt). Da jeg prøvede at skære det påførte lag med en fil, var der ingen peeling - det blev skåret som en helhed med basen. Efter min mening er det lettere at bygge jern i stedet for en brudt tand end overfladen.
 4. Andrew
  #4 Andrew gæster 30. marts, 2019 10:08
  1
  Rød varme er cirka 800 grader. For meget. Du kan gøre med opvarmning 200 grader, eller endda uden opvarmning. Smeltede det første aflejrede lag i små sektioner med en elektrode som Monel, Cupronickel, Komsomolets. Hvis du i små områder ikke kan varme det op, hvis du svejser det første lag på én gang, er det bedre at varme op til 200 grader. Yderligere lag smeltes sammen med konventionelle elektroder UONI 13/45. Afkøles for at gøre langsomt. I praksis handler de endnu lettere. Overfladen udføres med UONI-elektroder med kobbertråd viklet omkring sig.
 5. Gæst Sergey
  #5 Gæst Sergey gæster 30. marts, 2019 11:26
  0
  Det er lettere at fremstille stål. Klip kronen og centrer den med gearet - ikke et problem. Og hvis der er st45 eller noget instrument, så tilføj 40 enheder, vil det være evigt. (Henvis til ovenstående udstyr).
  1. Gæst Alexander
   #6 Gæst Alexander gæster 4. april 2019 07:27
   0
   Jeg hørte, at der er sådanne discipliner: metalvidenskab, sopromat?
 6. Gæst Pavel
  #7 Gæst Pavel gæster 30. marts, 2019 12:28
  1
  Vaughn Alexander Oblivin gendanner svejsning og slibemaskine
  1. gæst 27
   #8 gæst 27 gæster 3. april 2019 2:31 kl.
   0
   Det var lettere at sage det gamle redskab og koge det nye til navet!
   1. Gæst Alexander
    #9 Gæst Alexander gæster 4. april 2019 07:18
    0
    Så med din automatiske transmission gør du det!
  2. Gæst Alexander
   #10 Gæst Alexander gæster 4. april 2019 07:24
   0
   Hvad er unikt ved dette? Den ene betjenede enheden uden smøring og med overbelastning, og den anden, fra håpløshed og fattigdom, er tvunget til at behandle dette på knæet.
 7. Gæst Andrey
  #11 Gæst Andrey gæster 30. marts, 2019 2:39 p.m.
  0
  selv ny teknologi kan blive kneppet med sådanne specialister. Du vil godt læse den gamle litteratur til redskabsreparationer, du ser og ville gøre det lige fra mekanikernes synspunkt
 8. Ivan
  #12 Ivan gæster 31. marts, 2019 07:38
  1
  Som en mulighed skal du bare tage højde for, at tænderne normalt er belagt (cementering, cyanidering osv.), Og for dette er tændenes hårdhed mere end kernen, og ikke hvordan det viste sig, at det ikke er klart, hvor længe den "midlertidige" plaster vil leve
  1. Gæst Alexander
   #13 Gæst Alexander gæster 4. april 2019 07:15
   0
   Det siges helt klart til dig: det er en KASTJERN!
 9. Chekantsev Vyacheslav
  #14 Chekantsev Vyacheslav gæster 4. april 2019 12:43
  1
  restaurering af tænder med en overflademetode med forskellige metaller giver ikke altid den nødvendige effekt. Efter min mening er det meget enklere og mere effektiv i nærværelse af en drejebænk med et skillehoved at fremstille et nyt gear fra stål af den tilsvarende kvalitet og svejse det i stedet for brudt et, samtidig med at det sikres den nødvendige justering på grund af fremstillingen sæder.
 10. Gæst Andrey
  #15 Gæst Andrey gæster 4. april 2019 11:53 p.m.
  3
  Hvis din glødelampe brænder ud, skal du ikke skynde dig at smide den væk! Adskil forsigtigt basen og afskær den øverste del af cylinderen ved hjælp af mikrosvejsning for at genskabe wolframtrådens integritet.Brænd den smeltede del af glasset med en brænder, hvilket gendanner pærens tæthed. Klip "næsen" i bunden af ​​flasken, pump luften ud og smelt dysen igen. Fastgør nu basen.
  Pæren vil stadig tjene!
 11. Gæst Alexander
  #16 Gæst Alexander gæster 5. april 2019 07:57
  2
  Sådan lider folk, når der ikke er nogen gearskæremaskine.)
  Men alvorligt, med et sådant udstyr er det lettere at fremstille et nyt gear. Det bliver hurtigere og mere pålideligt.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner