DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Sådan klemmes et tip med en møtrik
Alle materielle genstande, der dagligt omgiver os, er beregnet til noget. Der er brug for en ske til at spise, en bøjle er til opbevaring af tøj i et skab, en bog er til læsning ...
Men hvad nu hvis du ser på velkendte ting fra en anden vinkel? Du kan forvandle en ske til en samleobjektiv, en bøjle til en praktisk holder til et billede på væggen, en bog til undertrykkelse eller en modvægt.

Nødder crimper


Sådan krympes et spids med en møtrik

For pålidelig forbindelse af svejsekablet til den aktuelle kilde eller forbruger bruges en aluminiums- eller kobberspids, til krympning, hvoraf der kræves et specialværktøj - krympetang eller crimper.
Men hvis det ikke var ved hånden, kan crimperen med succes erstattes af en almindelig sekskantet stålmøtrik. Desuden, jo større kabels tværsnit er, desto større skal hardware-størrelse være.
For at gøre dette skal du stramme møtrikken i en skruestik og skære kværnen i to lige store dele.
Sådan krympes et spids med en møtrik

Sådan krympes et spids med en møtrik

Derefter skal du sætte spidsen på svinget på den strandede ledning, gribe den fast med møtrikens halvdele og placere den mellem skruerne på skruestikken og pres den forsigtigt indtil delene samles næsten uden mellemrum.
Sådan krympes et spids med en møtrik

Sådan krympes et spids med en møtrik

Sådan krympes et spids med en møtrik

Sådan krympes et spids med en møtrik

Efter fjernelse af den provisoriske crimper (møtrikhalvdelte) sørger vi for, at spidsen pålideligt og sikkert komprimerer bøjningen på den strandede ledning, hvilket giver den nødvendige elektriske kontakt, hvilket er meget vigtigt for kvalitetsarbejdet af svejseudstyr.
Sådan krympes et spids med en møtrik

Sådan krympes et spids med en møtrik

Halsavblad - sandpapirskærer


Sådan krympes et spids med en møtrik

På grund af dens lagdelte struktur er det ikke let at rive et stykke sandpapir fra matrixen uden specielle værktøjer, især når det er på stofbasis.
For at lette og forbløffe denne operation er det praktisk at bruge det gamle metalbladbagsavblad som en teknisk "assistent" og bedre dobbeltsidet med større stivhed.
Sådan krympes et spids med en møtrik

Til dette er det nødvendigt at anbringe volumenskiver under stålbåndet for at garantere afstand, ved hjælp af en skrue i passende størrelse, fastgør den med en elektrisk bor eller en håndsskruetrækker gennem hullerne i enderne til en trævæg eller panel.
Sådan krympes et spids med en møtrik

Sådan krympes et spids med en møtrik

Nu er det nok at klæbe sandpapir fra bunden mellem væggen og lærredet, gribe det med den anden hånd ovenfra og trække den øverste kant ned, indtil sandpapirstrimlen bøjer sig over den øverste kant af lærredet, og hold arket fra bunden, begynder at rive det ønskede stykke fra den ene kant af strimlen til den anden. For at gøre rivelinjen jævn skal du holde papirets nederste kant i én position uden at skifte op.

Se videoen


Gå tilbage
Kommentarer (6)
 1. Yuri Lisovsky
  #1 Yuri Lisovsky gæster 28. marts, 2019 19:49
  0
  For 45 år siden kom jeg på en måde at komprimere tipene til en fleksibel trådtilførselsslange på en svejsemaskine / maskine ... Åh, jeg patenterede den ikke.
 2. Gæst Vladimir
  #2 Gæst Vladimir gæster 29. marts, 2019 05:32
  6
  Sandpapir er perfekt skåret med en saks. Samtidig er saksen også skærpet.
 3. Igor
  #3 Igor gæster 29. marts, 2019 17:01
  1
  Krympning er en interessant mulighed. Tak!
 4. gæst
  #4 gæst gæster 30. marts, 2019 18:44
  2
  Jeg fjernede mit sandpapir hele mit liv med mine hænder; for første gang hørte jeg om "specielle enheder."
 5. Gæst Yuri
  #5 Gæst Yuri gæster 31. marts, 2019 16:47
  2
  Indtil figen svejses med en sådan holder, især hvis spidsen er et aluminiumskabelkobber. Til hjemmet kan du selv svejse noget, en gang om ugen er 1-2 elektroder mulige, mere - din isolering på ledningen (kablet) vil begynde at brænde, holderen er åh ... og den bliver opvarmet, indtil det hele brænder ud eller vil smelte.
 6. Gæst Victor
  #6 Gæst Victor gæster 1. april 2019 02:32
  0
  Purcua er det ikke? Det er en mulighed for en enkelt crimp. Bedre end at udflade med en hammer på ambolten. Det er bare nødvendigheden af ​​at folde kernen to gange, angiver forkert valg af spidsens tværsnit. Igen - som en engangs varin pisker det op, men det bør du ikke tage som regel.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner