DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Sådan installeres et stik, hvis der er korte ledninger
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Over tid, i sovjetiske hjem, er det før eller siden nødvendigt at skifte stik. De er ryster, moderne euro-stik klatrer ikke ind i dem, der er andre grunde. Ledninger i de gamle bygninger i Sovjetunionen er lavet af aluminium. Enkeltkernetråden i aluminium er ret skrøbelig, og hvis den også varmer op på forbindelsespunkterne, når du slukker for det gamle stik, vil det helt sikkert bryde ud.
Som faktisk skete i mit eksempel. I lang tid blev ledningerne opvarmet på grund af en svækket kontakt, så isoleringen allerede var smeltet. Nu stikker små bits ud fra væggen, i stikkontakten, og du kan bare ikke installere en ny stikkontakt. Dette problem er ret almindeligt, især under reparationer. Der er ikke noget forfærdeligt her, og i princippet er alt nemt at reparere.

Har brug for


 • Krymprør (helst et sæt med forskellige diametre).
 • .
 • To kobber- eller aluminiumtråde, antallet af kerner betyder ikke noget, hovedkvadraturen er mindst 1,5 kvadratmeter. mm.
 • Ny afsætningsmulighed.

Installer stikket i stikket med korte ledninger


Lad os starte med at slukke for strømmen i huset. Derefter ringer vi alle kontakter i stikket med en indikatorskruetrækker med en neonpære for at bestemme fasen. På denne måde skal du sørge for, at elektriciteten helt sikkert er slukket, og at intet truer dit liv.
Skru frontpanelet af, tag kontakterne fra det gamle stik ud. Som jeg allerede sagde, blev ledningerne opvarmet, isoleringen på dem smeltede, tørret og blev sprød. Da det smuldrer, skal det fjernes. I stedet skal du vælge varmekrympeslange med den passende diameter.
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Jeg vil opbygge ledninger ved hjælp af WAGO-terminaler. Men disse praktiske enheder skal installeres korrekt, ellers kan de spille en dårlig service. Altså: minimumslængden, der stikker ud af væggen, skal være mindst 2 cm, og 1 cm skal rengøres godt, ikke rynket eller bøjet. Dette er de vigtigste regler. Derfor skal alt, hvad der er bøjet, rettes, og det, der er fladt, afskæres. Og isoler resten med varmekrymp. Du kan sætte det med en speciel hårtørrer eller en almindelig lighter.
Her er hvad jeg fik:
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

En ledning knækkede, men den er ikke skræmmende. Vi klæder terminalerne hele vejen og klikker fast. Deres store plus er, at nu lagdeling kan udføres med en kobbertråd. Jeg tog en multicore. Det er blødt og bryder ikke af.
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Jeg tog en dobbelt stikkontakt, som vil udvide funktionaliteten i stedet for den gamle.
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Vi forbinder og installerer.
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Den er fastgjort nøjagtigt på samme måde som den gamle - hviler mod sidesporene på fatningen. Men som du kan se, er der også langsgående monteringer til direkte vægmontering. Dette er bare en fantastisk løsning, især for dem, der har en ødelagt stikkontakt, og at montere alle indersider ikke er pålidelige.
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Installer patchpanelet.
Sådan installeres en stikkontakt, hvis der er korte ledninger

Tænd for elektricitet, og kontroller arbejdet. Alt er fantastisk. Klemmerne kan modstå alle de nødvendige belastninger på dette sted. Forresten de er ret billige - . Dette kan spare ved reparationer.

Se videoen


Kommentarer (74)
 1. Gæst Anatoly
  #1 Gæst Anatoly gæster 23. januar 2019 2:37 p.m.
  21
  Her er hvad fabrikanten siger om dette: "Brug af WAGO-klemmer i 222-xxx-serien med aluminiumledere er mulig, men anbefales ikke. Begrænsninger skyldes materialernes egenskaber, det vil sige kontakten mellem aluminium (ekstern) og kobberleder (placeret i terminalen). Da aluminium er oxiderbart og svagt elektrisk, med tiden (krydset) forringes kontakten, hvilket under visse belastninger vil føre til dens udbrændthed.

  For at beskytte aluminiumslederen (kontakt) kan du bruge WAGO Alu-Plus-pasta, som er speciel til disse formål, men vær opmærksom på, at den nominelle strømbelastning skal reduceres med mindst 40%, dvs. hvis maks. strømmen for klemmer 222-xx er 24 A, så for aluminium bør den ikke overstige 16 A. "
  1. Gæst Vladimir
   #2 Gæst Vladimir gæster 27. januar 2019 11:39
   5
   Siden 2000 har aluminiumstråd ikke været brugt til udskiftning af ledningsføring med en ny i henhold til reglerne for betjening af elektriske kredsløb. Jeg kan huske at skifte maskiner til nye på arbejdet i skjoldet, den anden dag syntes ledningerne (aluminium) at være indsat i maskinerne og glemte at stramme (aluminiumtråden mister sin hårdhed, når opvarmning) Det er nødvendigt at sætte og vri ledningerne sammen, hvis du vil have en god og pålidelig kontakt, hvis tapetet er, hvor stikkontakten er, skal du fugtige dem og lave en udskæringstype, så når den er våd, skru brikkeren ud til siderne og hul gipsen ud det sted, hvor trådene når gendannelsen elektriker zamazhete huller og pasta tapet på plads. Hvis det tages alvorligt, vil der ikke være nogen mærkbar "krænkelse af tapetets integritet." Jeg kan ikke lide alle lotionsfabrik til forlængelse af ledninger
 2. gæst
  #3 gæst gæster 23. januar 2019 3:48 p.m.
  9
  Ikke alle WAGO-skærme er egnede til aluminium. For at forbinde aluminiumtråde eller i en blandet version af aluminium med kobber bruges klemmer med kontaktpasta, de fås i sort eller grå. Hvis du skal tilslutte ledninger af aluminium og kobber, fjernes pastaen fra soklen designet til kobber.
  1. Eugene
   #4 Eugene gæster 26. januar 2019, 8:34 kl.
   1
   Hvorfor rejser hun? Følelse af fjernelse? For det andet, hvis du demonterede terminalen, så du, at ledningerne ikke rører hinanden.
 3. Gæst Yuri
  #5 Gæst Yuri gæster 23. januar 2019 3:50 p.m.
  14
  Disse terminaler er ikke beregnet til tilslutning af aluminiumledninger.
 4. Andrew
  #6 Andrew gæster 23. januar 2019 17:58
  17
  Strandede ledninger skal først afsluttes med ærmer.
  1. Gæst Alex
   #7 Gæst Alex gæster 25. januar 2019 10:51
   1
   Jeg ville også bemærke, men du gjorde det for mig.
 5. Gæst Vladimir
  #8 Gæst Vladimir gæster 23. januar 2019 18:55 p.m.
  25
  Wago kun tysk kan være, alt andet er falsk under Wago. Det er umuligt at udføre ledninger af stikkontakter med en strandet tråd, kun en monokerne på 2,5 mm.
  1. vopros
   #9 vopros gæster 24. januar 2019 08:38
   5
   Hvorfor fremsættes en sådan erklæring? Jeg er nysgerrig. Hvis denne erklæring er berettiget, ville det være meget interessant at kende linket, selv uden en bestemt artikel eller et afsnit. Men faktisk artiklen. Situationen er standard. Hvis ledningerne ikke erstattes af kobber, må vi antage, at al "elektricitet" i lejligheden er i forsømmelse.
  2. Gæst Nikolay
   #10 Gæst Nikolay gæster 24. januar 2019 14:51 kl.
   6
   Hvem fortalte dig sådan noget vrøvl? Den strandede ledning er snoet og fortinnet og fremad !!! Jeg er engageret i udviklingen af ​​elektrisk udstyr til specielle køretøjer, hvor der er forskellige stikkontakter til konstant 24V, vekslende 220V og 380V. Al installation udføres ved hjælp af en fleksibel multicore PuGV-ledning. Lær materiel, kære.
  3. Gæst Sergey
   #11 Gæst Sergey gæster 25. januar 2019 17:59 kl.
   0
   nifiga! mono-wire, ja, fra 2,5 ?! vil du inkludere tre tekande der? 2.5 gik stadig ikke, mere, det er allerede for meget, selv for lager osv.
  4. Victor Igorevich
   #12 Victor Igorevich gæster 2. februar 2019 11:37 kl.
   2
   Vedrørende en multicore - helt sandt! Og i stedet for biler, kan du bruge terminalblokke med bolte. Jeg vil derefter dele dem ud igen om et par uger.
  5. sæd
   #13 sæd gæster 7. februar 2019 00:32
   0
   1. Ødelagt enkeltkernetråd - overophedning og brand.
   2. Overførslen af ​​energi er i den eksterne lydstyrke. Højere spænding - mindre tab under transmission over den eksterne lydstyrke!
   3. Strandede ledninger er mindre tilbøjelige til at knæle under kninks.
   Resultatet.
  6. sæd
   #14 sæd gæster 7. februar 2019 00:34
   0
   Svaret er dumt. Du kan lodde slutningen, og det fungerer bedre end din!
 6. Vasya
  #15 Vasya gæster 23. januar 2019 20:12
  2
  elektrik på nogen måde. alt er ikke længe og ikke pålideligt
 7. Gæst Alexander
  #16 Gæst Alexander gæster 23. januar 2019 9:20 p.m.
  5
  Jeg læste før, at en strandet ledning og Wago-terminaler ikke er til kraftledninger, derfor er jeg ikke enig med denne metode.
 8. kommentarer
  #17 kommentarer gæster 23. januar 2019 9:36 kl.
  9
  I dette tilfælde skal Wago terminalblokke bruges specielt (Al + Cu), der tillader samtidig tilslutning af aluminium og kobbertråde. På emballagen er det skrevet. Ellers opvarmes forbindelsen over tid.
 9. Gæst Yuri
  #18 Gæst Yuri gæster 23. januar 2019 9:42 p.m.
  12
  I intet tilfælde skal du gøre dette; kun Wago-specialklemmer med pasta anvendes til at forbinde ledninger i aluminium og kobber.
 10. Alexander Vyacheslavovich Golubev
  #19 Alexander Vyacheslavovich Golubev gæster 23. januar 2019 9:44 p.m.
  17
  Lad os starte med, hvilken slags belastning der vil være på dette stikkontakt. Hvis en vaskemaskine er en automatisk maskine eller en vandvarmer, så smeltes disse klemmer.
  elektrisk 20 år
 11. Dmitry budykin
  #20 Dmitry budykin gæster 23. januar 2019 10:02 p.m.
  8
  Klemmerne er ikke til den aluminiumtråd, som du viste. For at forbinde hårdt kobber og aluminium skal du bruge vognens stik med pasta, ellers smelter terminalerne over tid på grund af oxidfilmen på aluminiumstråden. Den fleksible ledning skal klemmes ind i NShVI-knastene, før den strammes i stikkontakten.
 12. Gæst Alex
  #21 Gæst Alex gæster 23. januar 2019 10:07 p.m.
  6
  Ikke helt rigtigt. WAGO-klemmer til arbejde med aluminiumstråde skal tages med en speciel pasta. Da terminalen indeni også er lavet af kobber, og som du ved, når du vrider kobber med aluminium, korroderer kontaktfladen hurtigt, brydes kontakten, og dette medfører ofte brande. Pastaen i terminalblokken forhindrer oxidation af aluminium. Og til installation i stikkontakten er det bedre at tage en anden terminalblok, ikke en grebsterminal, den er meget mere kompakt.
 13. YulyaS
  #22 YulyaS gæster 23. januar 2019 10:23 kl.
  5
  desværre kan disse terminalblokke ikke lide overbelastning.
 14. Gæst Alex
  #23 Gæst Alex gæster 23. januar 2019 10:32 kl.
  19
  På grund af sådanne mestre, brænder alting med en blå flamme. Klemmeblokken er smurt for at forbinde aluminium og kobber. Han var bestemt ikke elektriker.
 15. Gæst Dmitry
  #24 Gæst Dmitry gæster 23. januar 2019 10:34 kl.
  3
  Disse terminaler er ikke til aluminium. dem med pasta burde være
 16. Gæst Michael
  #25 Gæst Michael gæster 23. januar 2019 11:25 kl.
  7
  1. Ikke "kvadratur", men sektion ledninger.
  2. Tværsnittet af den nye ledning skal ikke være 1,5 mm, men skal være lig med det gamle lednings tværsnit.
  3. Det tilrådes i dit tilfælde at udskifte den gamle metalstik med en plastik. Således får du ofte yderligere 2-3 cm. Af den gamle ledning, der forenkler forbindelsen, og som også fjerner fasen i stikkontakten og stikkene.
  3. Hvis du tilslutter en aluminiumtråd med et kobbertråd, behøver terminalerne ikke nogen Wago, men med en speciel fyldning for at forhindre oxidation og / eller opvarmning af ledningerne.
 17. Ivan
  #26 Ivan gæster 23. januar 2019 11:39 p.m.
  3
  Forbindelsen mellem aluminium og kobberledninger generer dig ikke?
 18. Cicero Tauride
  #27 Cicero Tauride Besøgende 24. januar 2019 00:58
  20
  dette kaldes, da det bare ikke er nødvendigt. Sovjetiske stikkontakter var ved 10A, og derfor går euro-stikket ikke der, for det er lige ved 16A, og derfor skal ledningen der ikke være 1,5 men 2,5 kvadratmeter. og terminalblokke med ben, dvs. spændeklemmer er beregnet til kun at spænde COPPER-ledninger af en enkelt-kerne og multikernen sammen. for aluminium er det nødvendigt at bruge andre serier med PASTE til aluminium. Og bestemt behøver du ikke at købe en bilterminal med Ali. især hvis du gør det som forfatteren råder til
 19. Pluto
  #28 Pluto gæster 24. januar 2019 01:18
  9
  Jeg vil støtte den forrige kommentator:
  1.Forfatter, har du læst EMP? Har du læst om det minimale tværsnit af kobberledere til et strømnet (ikke belysning) netværk på 2,5 firkanter? Læs det, åh.
  2. WAGO, anvendt af dig - uden ledende pasta. Til det PÅLIDLIGE arbejde, som du går ind for, har du brug for WAGO med pasta, og derfor beregnet til entrådskerner. Derfor er det nødvendigt at opbygge ledninger med stive ledninger, skønt dette ikke er meget praktisk.
  3. Installer en ny stikkontakt uden en jordforbundet PE-leder? Nå, ja ...
  4. Varm krympeslangen INDEN FOR SOCKET med en lighter? Hvordan kan du trykke på den lettere tast og sætte den inde i stikkontakten, så del venligst.

  Held og lykke i studiet af elektroteknik!
  1. SFEI
   #29 SFEI gæster 24. januar 2019 9:16 p.m.
   3
   3. Se nøje på stikket, der var ingen jordforbindelse der i et stykke tid. Aluminiumsledningerne i huset til pe-lederen leverede ikke, ligesom alle sovjetiske stikkontakter.
   4. Det er muligt at placere en allerede tændt lighter i soklen (som ekstraudstyr).
   1. Læs pue med hjernen tændt. Den tilladte strømbelastning på 1,5 kobber til lukket installation er 15 A eller 3,3 kW. Dette er mere end nok.
   2. Om vagien og den hårde ledning er jeg enig.
  2. kollektiv landmand
   #30 kollektiv landmand gæster 24. januar 2019 10:17 p.m.
   3
   der er tændere til gasovne med en lang næse eller bagagerum.
  3. Gæst Vladimir
   #31 Gæst Vladimir gæster 25. januar 2019 3:46 p.m.
   3
   I USSR-huse var der ingen jordledning i netværket. Og på en eller anden måde følte de ikke meget ulejlighed. Hvis rummet er tørt, er det ikke nødvendigt at jordforstikket. I badeværelset kan en isolering (sagen stadig er plast) naturligvis teoretisk føre til chok. Men sandsynligvis kortere selve apparatet kortslutning, og afbryderen fungerer. Jeg har brugt et elektrisk værktøj uden jordforbindelse i 20 (!) År og garanterer: standard dobbeltisolering er pålidelig. Hvis dette er den rigtige, og du vil jordforbindelsesstik, skal du gøre det.
  4. Volodya
   #32 Volodya gæster 27. januar 2019 2:33 p.m.
   0
   Er du fan af grundig reparation
  5. Elena Igorevna Prokofieva
   #33 Elena Igorevna Prokofieva gæster 27. januar 2019 2:41 p.m.
   0
   PUE 60 år læst?
  6. Nestor
   #34 Nestor gæster 6. februar 2019 11:57 kl.
   0
   NEJ i Khrushchev jordforbindelsesleder. Overhovedet ikke.
 20. Eugene
  #35 Eugene gæster 24. januar 2019 03:45 kl.
  1
  Kommentaren herunder er korrekt, medmindre multicore kan bruges med terminalblokke. Aluminium ledninger til øget strøm er ikke designet.
 21. Andrew
  #36 Andrew gæster 24. januar 2019 05:32
  7
  Det er ikke kun en artikel, men en samling af dårlige råd.
  I stikkontakterne på stikkontakter er det forbudt at klemme op på en blåt, strandet ledning uden en ærme, en spids eller lignende.
  I bedste tilfælde vil kontakten brænde ud over tid, og stikket holder op med at fungere.
  I værste fald vil en sådan installation resultere i en brand.
  1. Gæst Nikolay
   #37 Gæst Nikolay gæster 24. januar 2019 14:56 kl.
   2
   Og at bestråle en strandet ledning, så en stiv mono-kerne er svag?
   1. Sektor
    #38 Sektor gæster 25. januar 2019 16:45
    1
    For dette skal du inkludere hjernen i arbejdet. Ikke alle moderne børn har det tilgængeligt.
 22. Gæst Sasha
  #39 Gæst Sasha gæster 24. januar 2019 10:52
  0
  Forfatteren foreslog en reel metode til installation af stikkontakten, når ledningerne er korte, godt klaret. Kritikerkommentatorer tilbyder ikke et simpelt alternativ. Resteret på aluminium-kobberforbindelsen og i soklen og senere i stikket, sker der kontakt gennem pastaen? nej selvfølgelig! Aluminium - stål-messing-kobber osv. etc.
 23. elektriker
  #40 elektriker gæster 24. januar 2019 1:15 p.m.
  5
  Godt klaret! Vagas brænder smukt og placeres kun på belysning og ikke på stikkontakter, især dobbeltpakker!
 24. Leonid
  #41 Leonid gæster 24. januar 2019 2:47 p.m.
  2
  Brænd terminalen nøjagtigt, tøv ikke engang. Sørg for at være forsigtig med pasta. Stikkontakter er ikke til små belastninger, de forbinder også store belastninger - varmeapparater.
 25. Gæst Roman
  #42 Gæst Roman gæster 24. januar 2019 3:42 p.m.
  2
  kort sagt, denne mulighed er på en regnvejrsdag, men den forkerte vogntype bruges. brug specialister i korte snarere end at læse artikler ...
 26. Roma
  #43 Roma gæster 24. januar 2019 17:26
  1
  Jeg gør forkert! Jeg huller ud ledningerne fra væggen ovenpå og laver derefter et hul i den gamle diameter! som et resultat er den nye stikkontakt lidt højere end den gamle! Jeg lukker et gammelt hul op med hele ledninger uden unødvendige forbindelser
 27. Gæstevalery
  #44 Gæstevalery gæster 24. januar 2019 17:58 kl.
  1
  En anden dum ting, tilsyneladende har forfatteren ingen idé om, hvad strømkæder er, du behøver bare at dybe en 2 cm væg langs wiren med et blad før du foretager et snit på tapetet og forlænger ledningerne og dækker alt med gips.
  1. Gæst Alexander
   #45 Gæst Alexander gæster 29. januar 2019 06:56
   0
   I overensstemmelse med PUE og SNIP er det umuligt at forbinde ledningerne inde i væggen. Kun i krydsbokse!
 28. elektriker dog
  #46 elektriker dog gæster 24. januar 2019 8:04 p.m.
  5
  Sådanne klemmeblokke med klemmer er kun egnede til kobber, og i almindelighed skal ingen klemme sættes i en stikkontakt, især med aluminiumtråde. Når ledningerne er brudt, betyder det, at ledningsføretiden er længe udløbet, og det er bedst at ændre alle ledninger til kobber.
 29. slange
  #47 slange gæster 24. januar 2019 9:30 p.m.
  4
  Har du en boobstørrelse? I gamle huse er lange tråde svære at montere, og så er der terminaler
 30. kollektiv landmand
  #48 kollektiv landmand gæster 24. januar 2019 10:21 p.m.
  1
  De såkaldte USSR-stikkontakter har stået i 30 år med aluminiumstråde. og intet gøres med dem. til trykkontakter på deres fjedre.
  og til at tilslutte tyk sovr. Jeg bruger et adapterstik.
  og kinesiske forretninger er bare dårlige. og skifter. for i dem - kolormet er meget gemt.
 31. Alexandr
  #49 Alexandr gæster 24. januar 2019 11:31 kl.
  0
  Du kan ikke sætte wagi på stikkontakten! Du brænder nafig, maksimalt lys, og så hvis lysekronen ikke er stor.
 32. Andrew
  #50 Andrew gæster 25. januar 2019 01:35
  2
  Hvilke nafig terminalblokke og endda WAGO i stikkontakter! Tag stikket ud af stikkontakten, servicér kobber- og aluminiumledningerne individuelt med de passende fluxer, tilslut med loddemetode (det er bedre at komprimere det med en ærme på toppen), sæt varmekrymp på - det er alt. For omkring 20 år siden gjorde jeg dette afsætningsmarked - intet problem.
 33. Eugene
  #51 Eugene gæster 25. januar 2019 09:31
  0
  Det er, hvor mange mennesker vil træde på den samme rake !? Denne type WAGO terminalblok kan ikke bruges til stikkontakter, de smelter ad gangen. Tro ikke? Kontroller derefter selv, ud over at ledningerne er gamle, har du stadig travlt med Wagu-bunken.
 34. Dmitry K
  #52 Dmitry K gæster 25. januar 2019 10:48
  2
  Sådan gør du en artikel! Sammenfatter alt det følgende:
  Trådene varmet op tydeligt af en grund - kontakten er dårlig eller for meget strøm.
  Tråden er ikke taget strandet.
  Vago fra Kina er slet ikke en bil, og at spare på en elektriker er ikke at respektere dig selv og leve på et pulverkag.
  Ja, og jeg valgte klemmerne ikke til tilslutning af aluminium med kobber.
  Jeg tog også en dobbelt stikkontakt - godt klaret! Sæt en støvsuger med et strygejern der !!
 35. Gleb
  #53 Gleb gæster 25. januar 2019 12:16
  2
  Artiklen vrimler af perler.
  "Lad os starte med at slukke for strømmen i huset." - kan vi begrænse os til en lejlighed?
  "Derefter ringer vi til alle kontakter i stikkontakten," shaw, alle to?
  Og så videre. Men generelt handler artiklen om intet. Det var nok at skrive, ledningerne brød af, brug terminalblokke og ikke nødvendigvis WAGO.
 36. Sergey Bulygin
  #54 Sergey Bulygin Besøgende 25. januar 2019 14:56 kl.
  2
  Tilslut et strygejern eller en 2 kW varmeapparat til dette udløb, og det vil være dækket med et kobberbassin, så bliver du nødt til at hamre væggen!
 37. signalgiver
  #55 signalgiver gæster 26. januar 2019 09:37
  0
  tvisten fra bunden - du tager terminalblokken som i sovjetisk tid - gik til lysekronerne, og du vil være glad, men hvad de viste er en direkte sti til ilden og til kirkegården.
 38. Al.
  #56 Al. gæster 26. januar 2019 11:41
  2
  Tjek den galvaniske kompatibilitet! Strip enderne, affedt, vrid og lag med fugemasse.
  1. Gæst Sergey
   #57 Gæst Sergey gæster 28. januar 2019 2:26 p.m.
   0
   Det hjælper virkelig med at vri dem tyndere med en kobbertråd over en længde på 3 cm
 39. Gæst gosh
  #58 Gæst gosh gæster 27. januar 2019 07:49
  0
  Jeg er ikke en elektriker, men her er hvad jeg synes. Hvis der er en sådan katastrofe med en stikkontakt og ikke at bry sig med WAGO med eller uden pasta. Er det ikke lettere at bore lidt højere eller forsigtigt udpege et nyt sted under stikket med en puncher og forsøge ikke at beskadige ledningerne?
  1. Sektor
   #59 Sektor gæster 28. januar 2019 17:32
   0
   Det er meget enkelt. Så enhver mand vil gøre det normale, men det er nødvendigt med show-offs.
  2. Gæst Alexander
   #60 Gæst Alexander gæster 29. januar 2019 07:01
   0
   Bestået!
 40. Gæst Oleg
  #61 Gæst Oleg gæster 28. januar 2019 18:38
  2
  Fandt, demagogueri blev naturligvis spredt, at ledningerne er gamle og ingen smart vil indlæse soklen restaureret på en sådan måde i mere end 10 A I praksis er det verificeret, at intet oxideres uden pasta, har holdt i 3 år under en belastning på 3 kW, det varmer ikke op, alt er fint!
 41. Gæst Jaroslav
  #62 Gæst Jaroslav gæster 29. januar 2019, 11:05 kl.
  0
  Hold ikke terminalblokbelastning i vores lejligheder. Og pastaen hjælper ikke - jeg har personligt kontrolleret den flere gange. Efter seks måneder eller et år begynder de at varme op og brænde. Professionelle elektrikere, i modsætning til al min tro og viden, gjorde en vri under hætten med beskyttelse mod oxidation med en almindelig creme - det andet år, hvor flyvningen var normal
 42. Gregory
  #63 Gregory gæster 30. januar 2019 04:18
  5
  Hvad er WAGO? Du tager det, du køber NORMAL klemmeblokke (De sælges med båndtype på 12 stk), skæres af ad gangen, så ledningerne deles og strammes med en skrue. Og det er det samme, som WAGO anbefaler der. Hvilken slags pasta, fedt at bruge. Tyskerne, de er specialister i VAG-smøring :) I sin nye lejlighed i et gammelt hus (45 år gammel) ombyggede han alle stikkontakter og kontakter. Også velegnet til installation af lysekroner. Også der stikker ofte stubber ud fra loftet. Jeg fik fastgjort terminalblokken til disse bit og ændrede i det mindste lysekronerne hver måned
 43. Alexander Nikolaevich
  #64 Alexander Nikolaevich gæster 2. februar 2019 10:08
  2
  Jeg har aldrig sat Wago på strømkredsløb. Jeg er en udøver, og jeg var nødt til at installere wago efter anmodning fra klienten og måtte udskifte den, da klienten i de fleste tilfælde allerede købte bagateller til mig. Så når det allerede var nødvendigt at gøre det igen, gjorde det i de fleste tilfælde en vri. Wago kan kun bruges til belysning - strømme er små der, og installationshastigheden ved denne metode er berettiget. Der er mine venner og en anden grund, eller rettere, to hele versus wago i udløbsboksen, hvis de korte ledninger er 1. Dette er deres størrelse. Nogle stikkontakter passer simpelthen ikke sammen, f.eks. Ved jordforbindelse, de er virkelig dybere! . Og 2. Der er en temmelig pålidelig og ret billig dobbelt-skrueterminalblok fra firmaet KVT - denne terminalblok kan også fastgøres til en meget kort ledning. Og sådanne terminaler er dobbelt så tynde som WAGO. Tag dette med i dit arsenal.
  1. Andrew
   #65 Andrew gæster 4. februar 2019 2:01 p.m.
   0
   Mennesker med eksamen på WAGO er bastard, hurtige og lette. For seks måneder siden satte jeg mig et køkken, alt var på, så jeg klatrede ikke meget, to funktioner kom, de satte hele træet, klatrede ind i en elektriker. Jeg bragte dem to stikkontakter, en 6 mm under komfur og ovn, den anden 2,5 mm under opvaskemaskine og små ting. Så de wag alle vil .... Til mit fornuftige spørgsmål var svaret, at vagaen har 40 ampere, dvs. 8,5 kW Jeg åbnede WAGO, er der kobber? Messing? ledere fra ampere til 20. Kort sagt, dette er en tidsbombe.
 44. Gæst Vladimir
  #66 Gæst Vladimir gæster 3. februar 2019 18:28
  0
  Du kan tage en hvilken som helst terminalblok med skruekontakter. Og for at lette installationen skal du bruge strandede stykker tråd. Varmekrympning er ikke nødvendig. Volumenet af skrueterminalblokken og prisen er mindre. Når der strammes den loddede ende af den strandede ledning med en skrue, vil skruen gå ind i det forlængede område af enden af ​​tråden, så en simpelt presset monolit kan hvile over kontaktområdet. Det strandede træ vil ligge inde i planten, som det vil, dvs. uden bøjninger med krækninger, men monolitten kan bryde sig selv, når den indsættes og installeres, kan den falde under klemmerne på afstandsskruerne på udløbet (glem ikke at de gamle stikdåser er af metal, isolering kan ridse opstå.
 45. Gæst Yuri
  #67 Gæst Yuri gæster 3. februar 2019 11:03 kl.
  1
  Vago er kun egnet til belysning i stikkontakter, det er bedre at ikke sætte dem.
 46. Gæst Oleg
  #68 Gæst Oleg gæster 4. februar 2019 18:04
  0
  Gutter, glem ikke elektrokemisk kompatibilitet. Det påvirker erosionen af ​​et par aluminium-kobber væsentligt. Dette gælder også brugen af ​​terminalblokke. Så det er bedre at bruge en ledning af samme type til at opbygge, lave en drejning for at lodde den eller skåle den og isolere den med et rør eller låg. Hvis der er monteringshulrum eller ledninger i rørene, er det bedre at udskifte ledningen, før du går i stykker. kassen.
  Forresten, indtil 70'erne i USSR kobberledninger blev hovedsageligt brugt, og "nudlerne", der blev brugt til intern ledningsføring, selv når tørring og brud ikke tillader en kortslutning, var der stadig et luftspalte.
 47. Ku
  #69 Ku gæster 4. februar 2019 18:49
  0
  Denne UG spredte sig også.
  Du kan ikke gøre dette i princippet!
  Alt er galt her med udgangspunkt i lederne.
  Vagi i denne serie kan ikke bruges med aluminium, spændekontakten indvendigt fungerer til at "skære" lederen - blødt aluminium afskæres før eller senere, plus kobber-aluminiumdamp = kemisk korrosion. Hvis terminalblokke, det vil sige specielle serier af vogne med løgoxiderende pasta indeni, er de specielt mærket kobber-aluminium, og de er plug-in, ikke fastgjort.
  Desuden ville jeg på trods af 20 amp-markeringen ikke bruge terminalblokkene overalt undtagen til belysning, hvor belastningerne er små.
 48. U-96
  #70 U-96 gæster 5. februar 2019 11:37 kl.
  1
  nogle el-ingeniører og professorer kigger her! bedre end en boltforbindelse er der intet!
 49. Gæst Victor
  #71 Gæst Victor gæster 6. februar 2019 11:24
  0
  Her er alle læse, inklusive forfatteren! Strandet ledning! Og ikke en flerårig vene
 50. Gæst Vladimir
  #72 Gæst Vladimir gæster 7. februar 2019 10:19
  0
  Bommen skal anbringes i plastisk dybde 65 mm og soklen monteres på 4 skruer

  og med din montering trak jeg et par gange, og alt falder ud

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner