DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kile
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Hvad er der almindeligt mellem en slegge, en øks og en hammer? Handlingsprincip. For at strejke har de brug for en sving. Derfor har du brug for et håndtag, og jo tungere værktøjet er, det er som regel længere.
Under tilbagesvingning virker centrifugalkraften på værktøjets metaldel, der har en tendens til at rive den ud af håndtaget. Desuden er denne kraft større, jo mere massiv er hovedet og jo længere er håndtaget på en øks, slegge eller hammer.
Traditionelt for at styrke hovedet på håndtaget drives en trækil ind i dens ende efter plantning af metaldelen. Undertiden køres en eller to mindre metalvinkler i en vinkel på hovedkilen.
Men der er alternative måder til pålideligt at sikre dele af ovenstående værktøjer i forhold til hinanden. Nedenfor overvejer og praktisk implementerer vi en af ​​dem.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Vi lægger en hammer på håndtaget uden en kile ved hjælp af gummi


Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Håndtaget kan købes i en hardwarebutik eller fremstilles af hårdttræ, der inkluderer: eg, bjørk, ahorn, bjergaske, bøg, aske, dogwood og andre. Når du vælger, skal du være opmærksom på emnets endeflade og fokusere på den, hvor årringene er i langsgående retning og ikke på tværs. Et sådant håndtag vil være stærkere og vare længere.
Det antages, at spalten på håndtaget til kørsel af en kilde svækker den. Hvis der bruges gummi til en pålidelig fastgørelse af hammerhovedet på håndtaget, forekommer der ikke svækkelse, da der ikke er behov for en kilefastspænding og derfor en spalte.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Det er nødvendigt at forberede håndtagsemnet til dysen. For at gøre dette justerer vi siden med et mindre tværsnit under hullet i hovedet ved hjælp af en tømrerkniv, en fil på et træ eller et hjul. Landingsdelen af ​​håndtaget skal frit komme ind i hullet i hovedet uden indblanding og svare til det i længden.
Dernæst skærer vi en strimmel ud af cykelkammeret eller enhver elastisk gummi, som skal give en omkrets langs håndtaget omkrets med en vis afstand, og har en margen på ca. 1 cm i bredden på begge sider.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Smør gummioverfladen udefra med litol for at gøre det lettere at pakke processen.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

For at gøre dette, skal du ramme den modsatte ende af håndtaget på en stabil overflade. Det er bedst, hvis det er et massivt træstykke.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Efter at have sørget for, at hammerhovedet er på plads, fjerner vi det klemte overskud af litol med en klud og skærer gummienderne på begge sider af hammerhovedet med en skarp kniv, så at sige, skyl.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Derefter dækker vi forsigtigt grænsefladen mellem hammerens landingshul og håndtaget med lim (PVA, "Moment" eller noget lignende). Det gør vi på den ene side for at styrke forbindelsen, men hovedsageligt, så fugt ikke trænger ind i forbindelsen mellem hammerhovedet og håndtaget. Når alt kommer til alt kan vand, der befinder sig i et ubeskyttet hul, til sidst forårsage rådgivning af træ og oxidation af metallet, hvilket uundgåeligt vil føre til en svækkelse af værktøjets fastgørelse og fiasko.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Hvad er fordelen ved en sådan pind, der lander i hammerhovedet? Tilstedeværelsen af ​​et gummilag mellem dele af værktøjet isolerer håndtaget fra hovedet, og slagernes slagkraft på en anden hård overflade slukkes, og hånden oplever ikke al energien ved hård og skarp kontakt.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Alt det ovenstående kan gentages en til én, både med en øks og en slegge.Limet kan naturligvis hoppe på steder over tid, så du er nødt til at gendanne den. Håndtaget kan brændes med en blæser eller gasbrænder og derefter tørres grundigt med en klud. Dette giver håndtaget et ædle udseende og brugervenlighed.

Afslutningsvis


Fedt af mineralsk oprindelse, der inkluderer litol, har over tid en dårlig indvirkning på gummi, og det begynder at forringes. Det er bedre at erstatte det med en tyk sæbe-gelé. Det letter også dysen, men efter fordampning af vand mister den sine glideegenskaber og styrker forbindelsen yderligere.
For at forsegle samlinger, i stedet for PVA og andre klæbemidler, der hærder og bliver sprøde, foretrækkes det at bruge silikone tætningsmasse, som altid forbliver plastisk og mindre tilbøjelig til at revne.
Sådan placeres en hammer fast på et håndtag uden en kil

Da det kræver betydelig anstrengelse at påføre en hammer, øks eller slegge med gummi, skal den modsatte ende af håndtaget styrkes under dysens varighed, fastgøres med en klemme og strammes tæt. Klemmen kan udskiftes med konstruktionstape eller vinylisolerende tape, idet håndtaget tæt indpakkes i flere lag.
I stedet for gummi kan du også bruge et rør af galvaniseret ark med en sømssøm, der bæres på håndtaget og indsættes i hullet i hammeren. Desuden som sædvanligt: ​​flere slag og alle dele indtager deres plads og meget fast og pålideligt.

Se videoen


Kommentarer (33)
 1. Valery
  #1 Valery gæster 14. november 2018 15:13
  3
  interessante ideer
 2. Gæst Vladimir
  #2 Gæst Vladimir gæster 14. november 2018 15:38
  18
  Den mest pålidelige forbindelse er at bortskaffe, når du tager angriberen nedenunder, for det andet den rigtige kil. Elastik og pakninger er kortvarige.
 3. Svetlana Gaidul
  #3 Svetlana Gaidul gæster 14. november 2018 15:40
  5
  Alle tip er gode! Som, jeg mener en masse lide!
 4. gæst
  #4 gæst gæster 14. november 2018 20:24
  4
  hvis håndtaget på en slegge er stanset med en tynd ende og efterladt lidt tyk, ikke når den ikke flyver af.
 5. Constantin
  #5 Constantin gæster 15. november 2018 00:10
  27
  Nonsense er komplet. Gummi tørrer op og smuldrer med tiden selv uden litol (og med litol er det generelt en katastrofe), silikone beskytter meget dårligt mod vand, PVA-lim er meget mere pålidelig (testet eksperimentelt). Resultatet af en sådan kollektiv tuning af gården kan være trist. Forresten, i landsbyer nogle gange før skæring af træ, lægges økser på hovedet i en halv time i en spand vand, så de svulmer op og ikke flyver væk.
  1. gæst
   #6 gæst gæster 13. juli 2019 18:55
   0
   denne metode til fastgørelse af hamseøkshoved er meget velprøvet; snarere vil håndtaget rådne ud end gummien smuldre og tørre. Og det faktum, at før akserne lægger det i en spand vand, før skæring er fuldstændigt affald, kontrolleres også ofte.
 6. SERGEI
  #7 SERGEI gæster 15. november 2018 00:18
  21
  En slegge og en pickaxe er monteret på grebet efter et andet princip - de bruger ikke kiler. Olie, sæbe og gummi er uvidenskabelig fiktion. Hammerhåndtaget er forbrugsstoffer. Kilen er ikke bare opfundet, og den er blevet brugt i hundreder af år.
  1. Gæst Vlad
   #8 Gæst Vlad gæster 24. november 2018 10:36 p.m.
   1
   De kom med en kil, når der ikke var nogen gummi, selv i projektet :-) Og nu i produktionen af ​​hammere (økser osv.) Bruger de ikke sådan noget i stedet for kiler på grund af lav teknologi (uanset om det er tilfældet, de satte en hammer på grebet, kørte en kile og til forsendelse) og på grund af det faktum, at det naturligvis er lettere at skifte håndtag med en kile end at udvælge klæbemidler og forskellige tætningsmidler. Og i landsbyerne blev ikke kun økserne gennemvædet, men de læste med faklen, så hvad?
   1. iscander
    #9 iscander gæster 26. november 2018 19:35
    2
    har aldrig været opmærksom på, hvad hamre hamrede jernbanekrykker under opførelsen af ​​jernbanen. Tro mig, de kommer aldrig uden kiler
 7. Gæst Leonid
  #10 Gæst Leonid gæster 15. november 2018 00:49
  1
  PÅ EPOXY
 8. Gæst Andrey
  #11 Gæst Andrey gæster 15. november 2018 10:44
  24
  Til orientering indsættes en slegge gennem bunden for at tykkere håndtaget uden visdom.
  1. Gæst Oleg
   #12 Gæst Oleg gæster 21. november 2018 10:28
   2
   Andrey, jeg er helt enig. Bedstefedre gjorde det, men min far lærte mig.
 9. Gæst Nikolay
  #13 Gæst Nikolay gæster 15. november 2018 10:32 p.m.
  15
  Sådan skidt om gummi og litol
 10. 123
  #14 123 gæster 16. november 2018, 06:00
  3
  Du kan stadig indpakke den med tape, men dette er ikke længe for huset - et par gange.
  1. Gæst Dmitry
   #15 Gæst Dmitry gæster 26. november 2018 02:55
   3
   bedre blå tape
   1. Vasya
    #16 Vasya gæster 28. november 2018 01:05
    1
    og rød?
 11. grst
  #17 grst gæster 18. november 2018 09:00
  10
  Kilemuligheden virker lettere, mere pålidelig og vil vare længere.
  1. gæst
   #18 gæst gæster 13. juli 2019 19:04
   0
   for pålidelighed, ja, du kan endda have en kile og en bjælke to, det vil sige en af ​​træet lige og det andet strygejern skråt og plus gummiet fra cykelkameraet, men ikke kinesisk, det er som en plast. Så jeg har sat hamre og økser og slædere meget pålideligt
 12. Chekhov Stanislav Petrovich
  #19 Chekhov Stanislav Petrovich gæster 18. november 2018 18:39
  30
  I mine fjerne ungdommers dage på vores værksted havde termitfabrikant, bedstefar Kolya, ALLE instrumenter med bøg i træhåndtag ikke en eneste kile, og alle håndtag var som handske.
  Hemmeligheden, som han beskyttede, var ganske enkel.
  Den nederste linje: håndtaget foran dysen er meget og overdørret ved T ca. 100 C, hvorfra bøgene bliver meget tyndere end den originale størrelse. Efter en tæt dyse tager bøg på en dag eller to sin normale størrelse. Det er alt.
  Bemærk: Hvis landingshullet ved udløbet ikke har en afrundet affasning, skal håndtaget med dysen stikke 3-5 mm uden for hullet.
  Held og lykke til alle.
 13. skeptiker
  #20 skeptiker gæster 20. november 2018 12:45
  0
  En bemærkning. PVA-lim spretter ikke, det bliver ikke sprødt med tiden. Clay Moment, tømrerarbejde, epoxy vil med tiden blive sprøde.
 14. Anton
  #21 Anton gæster 21. november 2018 00:11
  1
  Uanset hvad barnet morede .. I ambolten, bank med en sådan hammer .. På litol ..
 15. Pavlov Nikolay Fedorovich
  #22 Pavlov Nikolay Fedorovich gæster 21. november 2018 09:53
  0
  det bedste er en harpiks kil eller kolofonium, når du kører en kil.
 16. Stanislas
  #23 Stanislas gæster 21. november 2018 16:38
  2
  Ideen er nonsens, to vintre og åh herregud, gummi hældes fra temperaturforskellen. Noget lim er ikke designet til dette. Råd, gå til forsvarsindustrien og køb anstændigt gummi og lim. Og det er bedre at justere alt på gammeldags måde og køre en kil.
 17. bedstefar volgar
  #24 bedstefar volgar gæster 24. november 2018 11:19
  3
  For en hammer er det bedste håndtag af en hockeystok!
  1. Gæst Alexander
   #25 Gæst Alexander gæster 4. december 2018 05:31
   2
   Til brochetten gjorde jeg det: Efter at have lagt øksen på håndtaget, kørte jeg en kile af massivt træ ind i spalten, og for pålidelighed kørte jeg desuden et stykke af beslaget fra et 1/2-tommer stålrør. 3 år allerede - fanget død! Flyt ikke!
  2. Gæst Alexander
   #26 Gæst Alexander gæster 4. december 2018 05:35
   0
   Jeg havde en sådan hammer, jeg gjorde det selv. Borte, ked af det! Hvor finder du en gammel hockeystok nu ...
 18. Aleck
  #27 Aleck gæster 25. november 2018 10:48
  2
  Fortynding udføres aldrig vinkelret på håndtagsfibrene!
 19. Micha
  #28 Micha gæster 28. november 2018 05:45
  0
  Hvad med denne hæmorroide ..!? han kiler og kiler i afrika. !!! og litol vil tage og korrodere gummien, hvad så ..!
 20. kunak59
  #29 kunak59 gæster 28. november 2018 09:19
  4
  tyk metalplade 1-2 mm. 2 mm lang. kortere end hullet i hammeren ... højden på tykkelsen af ​​en hammer ... Et stykke metal
  2 \ 2 cm .. 1 cm skæres i 3 dele \ bogstav w \ Derefter køres den ind med den savede side ind i håndtaget med hammeren på .. Når den køres ind adskiller strimlerne sig og kiler fast håndtaget i hammeren ..
 21. ufimets
  #30 ufimets gæster 1. december 2018 11:22
  2
  Lav et tværsnit på et kors i bakken og plant egkiler på en epoxy. Tjener i mange år, både hammere og økser.
 22. Gæst Ruslan
  #31 Gæst Ruslan gæster 5. december 2018 14:05 kl.
  1
  ikke interessant ........ kedelig ... læg din lille hammer i solen og lad den tumle .......... og den vil flyve langt, langt ........... kun uanset hvad ............
 23. Wadis 1960
  #32 Wadis 1960 gæster 5. december 2018 18:01
  3
  I øksens øse borede jeg et hul og skar en M10 gevind. Jeg plantede den på en øks, gennem dette gevindhul lavede jeg en fordybning på 25 mm i øksen med en bor med en diameter på 8 mm. Jeg skruede M10-bolten til fuld dybde, skar bolten i flugt med slibemidlet med overfladen på rumpen. Holdes fast, prøv det.
 24. Dime
  #33 Dime gæster 19. juli 2019 12:14
  0
  hvis du omhyggeligt kigger på hullet i hammeren, kan du se, at det er specielt lavet under keglen. og sættes på håndtaget med et mindre hul nede. Det er præcis, hvad der gøres. således at hammeren i princippet efter kilning af den øverste del ikke kunne flyve væk. Og ikke engang på grund af friktion. men på grund af geometrien. så dette råd er faktisk forbi kassen.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner