DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Cykelgenerator
Jeg købte for nylig en cykel for at køre på arbejde og faktisk for at ride og nyde at cykle. For sikkerheds skyld tænder jeg for- og baglygterne, så trafikanter bemærker mig bedre. Mine LED-lys drives af to AA-batterier. Og opladningen varer kun 4 timer. Dette fik mig faktisk til at tænke på at købe en cykelgenerator, der kunne tænde alle lysene.
Jeg fandt ikke noget i butikkerne. Alle lys har batteristrøm. Så besluttede jeg at lave en generator til cyklen selv fra det faktum, at jeg stødte over armen ...
DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

Og så huskede jeg, at jeg på en eller anden måde lavede en generator fra en trinmotor. Jeg besluttede at gentage ideen. Men hvor får man en stepper motor? De er næsten i alt kontorudstyr. Jeg klatrede op i spisekammeret og fandt en gammel printer der. Der var naturligvis et par trinmotor i den. Jeg tog en, jeg har ikke brug for mere.
DIY cykel generator

DIY cykel generator

Hvad skal du ellers bruge til en generator?


Du har brug for et par ting, hvis du vil bygge en generator til en cykel. Dette er, hvad de er:
 • - stepmotor fra en printer eller andet udstyr.
 • - 8 stykker dioder, hvilken som helst, for en strøm på 0,5 -
 • - LM317 spændingsregulator -
 • - Køler til LM317 -
 • - brødbræt -
 • - skifte -
 • - Hus til regulator -
 • - Ledninger.
 • - Montering fra vingen.
 • - Et hjul fra maskinen.


Regulator kredsløb med ensretter


Vi er nødt til at samle en spændingsregulator, så den ikke kun korrigerer strømmen fra trinmotoren, men også regulerer udgangsspændingen og derved beskytter lysdioderne mod strømstød ved kørsel. Styringskredsløbet er enkelt. Likretterbro på dioder og spændingsregulator på LM317-chippen.
DIY cykel generator

Jeg satte det hele sammen på en brødbræt med huller. Jeg indsatte blot delene, bøjede kontakterne i lodderetningen og loddes alt sammen. Lodede ledninger, og nu er min regulator-ensretter klar.
DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

Tumleren kan slukke generatoren.

Generator samling


Vi samler monteringen på trinmotoren til hjulet. Princippet er enkelt: hjulet drejer en trinmotor, motoren genererer elektricitet.
Jeg har tænkt i længe på, hvordan man kan realisere fastgørelsen både enklere og mere pålidelig. Her er hvad jeg kom frem til:
Jeg tog holderen fra vingen (bagagerum, mudguard). Et aluminiumshjørne blev skruet fast på det og skåret det lidt. Og allerede fastgjort til hjørnetappen. Alt - designet er kontrolleret, det fungerer fint. Selvfølgelig er det ønskeligt, at hun springer motoren til rattet, men i princippet, og det er derfor helt normalt.
Åh ja. Et hjul sættes på en trinmotor fra en maskine med et gummidæk. Et elektrisk bånd vikles omkring motorakslen, så hjulet trækkes tæt på akslen. Intet bedre kom i tankerne.
DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

Regulatormontering


Jeg tænkte også længe på, hvor reguleringsorganet skal placeres, hvor det skal fastgøres, fordi det skulle være i nærheden af ​​steppemotoren, ellers bliver du nødt til at trække 4 ledninger fra trinmotoren.
Til sidst kom jeg op og besluttede at fastsætte regulatoren på stativerne på det samme beslag, hvor trinmotoren er monteret.
Jeg skar et rektangel af tyndt aluminiumsblad og skruede det med lange bolte gennem 1 cm lange stativer.Regulatoren var fastgjort til rektanglet.
DIY cykel generator

Generatorens driftstjek


Trinmotoren, som jeg tog, var 24 volt. Og med normal hastighed gav cyklen mere end 30 volt. Udgangsregulatoren producerede 3,1 volt. Hvilket er helt normalt. Hvis denne spænding ikke passer dig, skal du justere den med 150 og 220 Ohm-modstande. Generelt kan du lodde en variabel modstand og justere spændingen, som du ønsker.

Jeg bragte ledningerne fra regulatoren til frontlyset. Tilsluttet parallelt med batterier. Som et resultat, når cyklen står, lyser lommelygten fra batterier. Og når cyklen kører, lyser lampen fra generatoren, og elementerne oplades lidt. Ideelt set skal du naturligvis bruge batterier, men fingerbatterier med en spænding på 1,2 volt vil lampen brænde svagt. Men i princippet kan batterierne smides helt ud, og forlygten brænder kun i bevægelse. Generelt set den der vil.
DIY cykel generator

DIY cykel generator

Jeg sendte ideen til dig, og kun du vil videreudvikle! Held og lykke venner!
DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

DIY cykel generator

Kommentarer (3)
 1. jur
  #1 jur gæster 25. oktober 2017 11:16
  0
  Du kan oprette en kontaktløs generator på et cykelhjul, til dette har du brug for en induktionsspole og flere magneter ... alt er som på en skole i en fysikundervisning ...
 2. Gæst Igor
  #2 Gæst Igor gæster 16. august 2018 19:50
  0
  Ja, det er allerede det 21. århundrede. Og jeg kan huske, da jeg var barn, i sovjetiske tider stod jeg på den store DYNAMO, som kunne forbindes eller afbrydes, mekanisk, fra frontdækket. Der var lys nok til ikke at flyve ind i gropen. Men i det 21. århundrede er en sådan dynamo ikke længere der. Når alt kommer til alt var tingene gode, men med moderne LED'er er det en uerstattelig ting.
 3. Aleksey
  #3 Aleksey gæster 21. december 2018 08:20
  0
  De sagde, at der nu ikke er nogen dynamik som i de gode gamle dage. Denne udtalelse er forkert. Kineserne gør dem nu!

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner