DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Enkel vandlækage alarm
Vores liv er uforudsigeligt, og hvad der mindst kan ske, er, hvad der altid kan ske. F.eks. Kan der forekomme en vandlækage et sted, der syntes særlig pålideligt. For at reagere i tide og lære om sådan en lækage af vand fra de indledende dråber, vil jeg tilbyde dig en enkel alarmindstilling, som hver af jer kan gøre med egne hænder.
Alarmsystemet indeholder ikke knappe dele, forbruger praktisk talt ikke energi i standbytilstand, og et batteri vil vare i mere end 3 år. De minimale dimensioner giver dig mulighed for at installere enheden på ethvert sted, hvor kontrol er nødvendig.
Denne enkle og ikke vanskelige enhed hjælper dig og giver i tilfælde af lækage et signal. Og din rettidige opmærksomhed giver dig mulighed for hurtigt at tage de nødvendige forholdsregler (sluk for hanen, ring til VVS osv.). Dette gemmer din ejendom og muligvis ejendommen for dine naboer.
Enkel vand lækage alarm

Da vi taler om naboer, kan jeg fra min erfaring sige, at der er små lækager, som ikke manifesterer sig på nogen måde (da de er i beskyttelsesbokse, der skjuler rørene), og i et fint øjeblik dukker en nabo op på tærsklen med klager ...
Denne alarm redder dig fra dette og giver dig et signal om en drypp lækker øjeblikkeligt.
Og så vi har brug for:
 • Batteri 3V CR1632 ("tablet").
  Én transistor BC517, BC816 eller enhver anden NPN-struktur. Dansk analog - kt315, kt3102.
 • Modstand 1-2 mega ohm.
 • Summer, du kan købe her - .

Transistoren fungerer som en følsom nøgle. Og modstanden tillader ikke transistoren at åbne fra forskellige falske forstyrrelser og høj luftfugtighed. Alarmsensoren er to udgange, når vand kommer ind, hvortil kredsløbet lukkes, og der udløses en alarm, der indikerer en vandlækage.
Ordningen er enkel. Vi lodder i henhold til ordningen.
Enkel vand lækage alarm

Jeg besluttede at samle alt i låget fra en plastikrulle. Jeg savede af nakken og satte alt på varmt smeltelim. Foreløbig foretog en kontrol af signalanordningen.
Enkel vand lækage alarm

Enkel vand lækage alarm

Enheden behøver ikke at blive justeret og justeret og begynder at arbejde straks efter strømforsyningen.
Enkel vand lækage alarm

Ved længere arbejde kan du bruge elementerne "AA" eller "AAA" ("finger" og "små" batterier). Så signalanordningen er nok i 5 år.
Hvis summervolumen ikke er for høj for dig, skal du udskifte batteriet med et 9-volt Krone-batteri.
Det er bedre at lave adskillige så små alarmer og placere dem i mulige lækager: under vaskemaskinen, i badeværelset, bag bjælkerne under varmeapparatet osv.
Jeg ønsker dig aldrig at have dette:
Da oversvømmede naboerne

Enhedsmonteringsvideo:

Tak alle sammen!
Kommentarer (3)
 1. mmm
  #1 mmm gæster 31. marts, 2018 07:45
  1
  IMHO, i stedet for en transistor, er det bedre at bruge den programmerbare zenerdiode TL431.
 2. Gæst Artem
  #2 Gæst Artem gæster 10. oktober 2018 19:56 p.m.
  0
  Og hvad er funktionen af ​​en 1-2 MΩ modstand?
  1. Gæst udavst
   #3 Gæst udavst gæster 22. oktober 2018 18:46
   0
   Transistoren vil endda føre strøm fra afhentningerne, modstanden er nødvendig, og jeg ville reducere den til 100K, du bliver ikke fyldt med destillat), og den vil være mere sikkert lukket, og batteriet vil være næsten evigt.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner