DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
Reparation er en positiv begivenhed, men jeg vil altid fremskynde det, og brugen af ​​forskellige enheder vil bestemt hjælpe med dette. To timer brugt på montering af stilladser vil helt sikkert betale sig. For øvrigt kan ingen stepladder eller afføring erstatte en pålidelig og praktisk "ged".
DIY stilladser

Montering af stilladser, der også kaldes "geder", "ged", "bord", kan opdeles i tre faser:
1. indkøb af materialer
2. klargøring af dele til samling
3. samling.

Fremstilling af nødvendige materialer


Undertiden kan et godt arbejdsbord indsamles bogstaveligt talt fra det affald, der ligger under dine fødder. Skove skal dog opfylde mindst nogle mindstekrav:
  • bordets højde skal være sådan, at det ikke behøver at nå ud til loftet eller slå mod det;
  • længden og bredden af ​​"geden" skal være sådan, at det ikke ville være nødvendigt at bevæge den konstant, men bordet og dørene skal passere uden problemer;
  • den vigtigste faktor er dens pålidelighed, men skovmassen må ikke overstige en persons kapacitet, så du ikke konstant behøver at bede nogen om hjælp til bevægelse.

For en kompetent udvælgelse af materialer er det nødvendigt at forstå strukturen i stilladser, som inkluderer:
  • køkkenbordet,
  • ben,
  • jumper.

En bordplade er et vigtigt element i ethvert bord. Det er dens størrelse og styrke, der påvirker komforten ved arbejdet, og det er netop dens vægt, der er mest af vægten af ​​hele strukturen.
Ofte i de reparerede lokaler er der gamle døre fjernet fra hængslerne. Som regel opfylder en sådan bordplade alle kravene fuldt ud. Hvis noget, så du for meget fra det - ti minutters arbejde.
Hvis der ikke er egnede døre, skal bordpladen samles fra noget. Til disse formål er stykker krydsfiner, spånplader eller bare plader velegnet. Du skal dog forstå, at forskellige huller og fremspring vil være dejligt at forstyrre videre arbejde, så de er ekstremt uønskede.
Når du har hentet tavler eller lagner, skal du hente stænger til bordpladen. Forresten, dørstolper og yderligere elementer er velegnede til dette. Naturligvis skal denne ramme være stærk nok, men let.
Benene på bordet er ikke mindre vigtige for dets pålidelighed og komfort. Det tilrådes, at benets længde er passende, så du ikke behøver at øge dem, fordi dette kan påvirke styrken. Hvis der ikke er egnede søjler eller tavler, er det fornuftigt at bruge lidt penge og købe to eller tre søjler. Stang 40x40 mm. perfekt som ben samt til samling af bordplader.
Hvis du vil spare penge helt, kan du tage et almindeligt stakværk. Længden er normalt 130 cm. Derfor er det muligvis ikke engang nødvendigt at skære staket. Det er velegnet til forskellige jumpere. For øvrig kan næsten ethvert affald bruges som springere - tavler, stænger, sokkelstykker, opanel osv. Hvis kun træet ikke revner, når hammer en søm eller skrues en skrue.
Valget mellem søm og selvskærende skruer foretages på grundlag af to faktorer: hvad der er tilgængeligt, og hvilket værktøj dette fastgørelsesmiddel vil tilstoppe eller vri. I mangel af en bore eller skruetrækker skal du f.eks. Ikke gider med skruer, fordi en skruetrækker ikke hjælper her. Selvfortrækkende skruer foretrækkes naturligvis. Sandsynligheden for, at de vil kravle ud, er næsten nul i modsætning til negle. For øvrig er der ikke brug for for lange selvskærende skruer, fordi de kan skrues skråt. I dette tilfælde er selv korte selvskærende skruer egnede.

Blank forberedelse


Denne proces skal begynde med samlingen af ​​bordpladen, da dens størrelse bestemmer størrelsen på stilladset. Derudover vil alle andre elementer være knyttet til bordpladen.
Hvis et dørblad bruges som bordplade, tilrådes det at fjerne alle fremspringende dele fra dens arbejdsoverflade - håndtag, hængsler osv. Om nødvendigt kan døren sages med en enkel båndsav eller stiksav. Hvis der er behov for "geder" meget små, får du fra den ene dør så mange som to bordplader.
I fravær af et dørblad er det nødvendigt at montere en ramme til bordpladen. Desuden vil dette være det første trin i monteringen af ​​stilladser. Men at kappe denne ramme er mere praktisk i slutningen af ​​hele processen.
DIY stilladser

DIY stilladser

Efter savning af et ben med passende længde skal resten måles og markeres nøjagtigt på det, så deres længde er nøjagtigt den samme. Herefter skrues benene fast på bordpladen og lægger den på gulvet. For øvrigt, hvis gulve er helt jævne, er det at bruge udjævningen af ​​benene meget praktisk ved hjælp af bygningsniveau eller lod. Det er ønskeligt, at benene står stramt oprejst.
Diagonale og vandrette jumpere behøver ikke at anskaffes specielt, det er meget lettere at afskære overskydende efter installationen.

Bordmontering


Når du har fikset benene, kan du gøre springere. Hvert ben skal forstærkes med to diagonale jumpere fastgjort til rammen af ​​bordpladen på dens to sider. Desuden skal installationen af ​​disse elementer udføres fra indersiden af ​​rammen, så intet stikker ud udefra. Til orientering er bilens bro fæstnet til dens krop med de samme "jibs", der kaldes jetstænger, så pålideligheden af ​​denne metode er længe blevet verificeret.
Fra bordets ender er det nødvendigt at montere yderligere to vandrette hoppere, som bliver til trin. Derfor skal disse elementer være godt faste og have passende styrke, fordi de let skal understøtte en persons vægt.
Når rammen af ​​hele strukturen er klar, kan du sætte den på fødderne, og sikre, at bordet er stabilt, skal du montere arbejdsfladen på bordpladen. Med utilstrækkelig stabilitet skal du bare dreje de nødvendige diagonaler og skubbe dem lidt. Sådanne handlinger kan opnå det fuldstændige fravær af alle slags "gynger".
Det skal også bemærkes, at alle skarpe hjørner, ender, fremspringende negle og andre farlige ting er helt uacceptable, da nogen vil fange dem og blive såret.
DIY stilladser

DIY stilladser

DIY stilladser

DIY stilladser

DIY stilladser

DIY stilladser

Pålidelig stillads er nøglen til succes i mange typer efterbehandlingsarbejder, og at spare tid og penge på montering af en god ged vil helt sikkert komme sidelæns!
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner