DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » » »Hæklet bogmærke
Et sådant tilbehør til bøger som strikkede bogmærker kan ses sjældent, men dette er ikke kun en smuk ting, men også praktisk en gave enhver læsentusiast. Og takket være denne mesterklasse vil du selv kunne skabe en sådan gave. Vi fortæller dig i detaljer, hvordan du hækler et bogmærke, hvilket garn og krog, der bedst bruges til disse formål. Processen vil være interessant for både begyndere håndværkere og erfarne nålekvinder.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

Et trin-for-trin-workshop om strikebogmærker til hækling af bøger vil hjælpe dig med at lære nye strikkefærdigheder eller effektivt konsolidere eksisterende. Illustrationer hjælper dig med at kontrollere processen, undgå fejl. Skynd dig ikke og prøv hurtigt at afslutte strikning bogmærker - dette lille arbejde tager dig ikke mere end en dag. Er du klar til at starte? Lad os se, om alt er klar til dig.

Hvad du har brug for: liste over tilbehør


For at begynde at hækle bogmærker skal du forberede:
- tynde bomuldstråde.
For MK tog jeg Garn Art Lily 50m / 225m i lyseblå. Du kan bruge tråde med en lignende tykkelse eller tyndere. Brug af et større garn giver dig mulighed for at oprette meget delikate, tynde hæklede bogmærker, som ikke efterlader krækninger mellem siderne i en bog.
- en krog, der matcher antallet af dit valgte garn.
Jeg tog nr. 2 - den mindste af de anbefalede for at få et endnu tætt lærred. Husk dog, at jo finere garnet og jo mindre krognummeret er, jo mere får du et hæklet bogmærke.
- saks til trådtrimning. Et skærpet værktøj vil ikke rynke og løsne spidsen.

Hæklet bogmærke: størrelser


Lad os nu tale om, hvad vores hæklede bogmærke til bøger vil repræsentere.
Mønster gentagelse er 15 løkker brede og 7 rækker høj. Ovenfor forklarede jeg, hvordan man vælger den optimale bredde på bogmærket, dets længde vil kun afhænge af antallet af gentagelser af rapporten i højden.
Hvilke begreber vil vi tale om? Dette vil hjælpe dig med at afgøre, om hækling af bogmærker til bøger vil være vanskelige eller lette for dig personligt. Hvis du ikke ved, hvordan du udfører dette eller det pågældende element, anbefaler vi dig først at tilegne dig disse færdigheder og derefter fortsætte med at strikke hele bogmærket.
PP - løfteslynger;
ST - kolonne, i denne mesterklasse gælder en enkelt hækling (stbn) med 1 og 2 hækler (henholdsvis st1n og st2n);
BU - lateralt mønster (denne forkortelse bruges kun i denne beskrivelse for at reducere beskrivelsen af ​​at strikke de samme dele af stoffet).

Hæklet bogmærke: Rapport Strikning


Dial 15 luftløkker.
1 række starter med 3 s. Rise. I den 15. løkken på den første række strikkes 1 st, 2 vp, 2 st1n. I 1 række udskiftes løftesømme 1 søjle med 2 hækler, men vi strikker den fra den anden række. Dette sidemønster (CU) gentages til venstre og højre. Efter at sidemønsteret er færdig, strikker vi det midterste mønster. For at gøre dette strikkes vi efter 4 mp, i den 10. løkke - stbn, 6 vp, i den 6. løkke på den første række strikkede vi md, 4 vp og i den sidste løkke strikkes vi cu (2 st1n, 2 v. n., 2 st1n).
Hæklet bogmærkeværksted med foto

2 række: 4 stigningspunkter, BU i buen til 2 VP, som vi strikede mellem par st1 BU i 1 række. Derefter 1 vp, strik en fan på 9 st2n, 1 vp, CU (som i begyndelsen af ​​denne række og videre), 1 st2n i den centrale bue i 1. række (ud af 6 vp) 3. løkke med at hæve den nederste række.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

3 række: løfteslynger (4), kontrolenhed, overgang fra 3 vp, over blæseren udfører vi 4 mdr. (I 1., 3., 6. og 9. st2n), strik 3 imellem n. Det skulle vise sig 5 stb med 4 mellemrum. Derefter strikede vi en kæde på 3 VP, BU, st2n i den sidste løfteslynge (som i 2. række).
Hæklet bogmærkeværksted med foto

4. række: vi starter en række på 4 vp, derefter udfører vi en styreenhed, derefter 3 vp, derefter stbn ind i de centrale løkker på de 4 rum i blæserens indbinding. Mellem kolonnerne er også 3 vp I alt 4 stbn, 3 intervaller. Så strik vi 3 vp, BU, st2n i slutningen.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

5 række: 4 løfteslynger, kontrolenhed, 4 VP., Stbn i hver anden VP afstanden mellem søjlerne - buer på 3 vp I alt har vi 3 mia. Med 2 buer. Derefter afslutter vi række 4 vp, BU, st2n i 3. afsnit.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

6. række: begyndelsen strikkes på samme måde som 5. række, kun i stedet for 4 vp strik vi her 5 vp Vi danner også 2 stbn med et interval på 3 vp Næste 5 vp, BU, slutningen af ​​rækken - en søjle med 2 hækler.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

7. række: 4 s, BU, 8 vp, 1 stbn i 2. løkken på buen i den nederste række (mellem stbn). Igen en kæde på 8 VP, strik BU, i 3. VP overgang - st2n.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

Gentag rapporten i højden, startende fra 1. række, yderligere 3 gange. I den 8. række strikker vi bn-søjlerne i henholdsvis 5. og 4. sløjfe af otte-sløjfe-buer.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

Mønsterafslutning


Vi afslutter hækling af bogmærker i række 28-31. Den afrundede form på toppen opnås ved at reducere mønsterets løkker mellem ornamentets sideelementer.
Vi strikker den 28. række som 7..
29 række: 4 po, BU, 3 VP, BU, st2n i 3. løkken for at hæve den nederste række.
30 række: 4 ss, BU, 1 VP, BU, st2n
31 række: 4 ss, BU, BU, st2n.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

Kanttrim


I 18 løkker i den første række strikkede vi 18 st. I hver bue, der er dannet af sidesløjferne ved overgangen fra række til række, samt søjler med 2 garn, udskiftning af dem, strikkes vi 2 stbn, en picot på 3 vp, 2 stbn.
Hæklet bogmærkeværksted med foto

Efter at have bundet bogmærket rundt og vendt tilbage til 1. række, under st1n BU strikkede vi 3 stbn og forbinder mønsteret i en ring.
Tillykke! Det originale bogmærke til bøger heklet af dig personligt er udfyldt og er klar til at ligge mellem siderne i dit yndlingsværk!
Gå tilbage
Kommentarer (1)
  1. master1959
    #1 master1959 gæster 28. august 2017 13:30
    0
    Det er hurtigt og nemt. Jeg kunne virkelig godt lide det. Virkelig værdig en gave den 8. marts osv.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner