DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten
1. Formålet med trykafbryderen.
2. Princippet om arbejde.
3. Symptomer.
4. Årsagerne til sammenbruddet.
5. Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten.

Formålet med pressostat.


En trykafbryder, det er også en røgtrykafbryder, et differentielt relæ, en røgsensor er en følsom enhed designet til at slukke kedlen i tilfælde af dårlig fjernelse af brugt brændstof. Den styrer driften af ​​blæseren og sender med utilstrækkelig strøm af forurenet luft i skorstenen et signal til kontrolbordet for at slukke for gasbrændere. Disse sensorer er udstyret med gasvandvarmere med et tvungen røgudstødningssystem.

Princippet om arbejde.


Trykafbryderen på gas-kedlen består af et hus med dyser, en 2-stillings mikrobølger, en bevægelig membran med en stift, der deler det indre af huset i 2 kamre.
Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten

Når udstødningsventilatoren ikke fungerer, er kontakter 1, 2 i den lukkede position (kontakt 2 er ikke tilsluttet kontrolkortet). Når ventilatoren starter, opstår der et vakuum i kammer 2, der overføres fra rotationen af ​​turbinen gennem venturien, kondensatopsamlerrøret og røret 2, på grund af hvilket membranen med stiften tiltrækkes og lukker kontakterne 1, 3 (kontakter 1, 2 er åbne). Dette signal, om den normale funktion af røgudsugeren, føres til kontrolkortet (kontakter 1, 3 er forbundet til styremodulet), hvilket sikrer drift af kedlen i henhold til den specificerede algoritme.

Symptomer.


Hvis røgdetektoren går i stykker, vises følgende symptomer:
1. I differentieringsrelæet, når ventilatoren er tændt, er der ikke noget klik på mikroomskifteren.
2. Kedlen fungerer ikke og giver omtrent følgende fejl: "Luftblæseren er slukket, ventilatoren fungerer."

Årsagerne til sammenbruddet.


Følgende årsager kan forårsage en sammenbrud eller funktionsfejl i relæet:
1. Oxidering af kontakter. I begyndelsen af ​​blæseren høres et klik på mikrobryderen, men kredsløbet lukker ikke på grund af den oxiderede film på dens ledende dele.
2. Slid af membranmaterialet. Forringelsen af ​​de tekniske egenskaber ved røgfølerens bevægelige legeme bidrager til afbrydelse af dens funktion.
3. tilstopning, beskadigelse eller dannelse af en vandtætning i røret med kondensatopsamleren. Når der dannes revner, brud på dette element, eller når et rør tilstoppes, eller når vand fyldes med vand, reagerer sensoren utilstrækkeligt på ændringer.
4. Nedsat blæserydelse. Tiltrækningskræfterne, der opstår fra udledningen i turbinekammeret, er utilstrækkelige til at bevæge membranen til mikrobryteren.

Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten.


For at identificere en mislykket knude kan du gøre følgende:
- Sluk for kæden, og frakobl den;
- åbne forsiden af ​​sagen;
- sammenkobl kontakt 1, 3;
- nulstil fejlen og start kedlen.
Hvis kedlen begynder at arbejde, er nedbrydningen i trykafbryderen. Til diagnose og reparation er det nødvendigt at undersøge tilstanden til følgende elementer:
1. Kondensatslange. Det inspiceres for tilstedeværelse af termisk slid og fyldning af det indvendige hulrum med snavs og kondensat. Røret placeres i et miljø med forhøjede temperaturer. Fra termisk stråling mister rørmaterialet sine fysiske egenskaber eller bliver dækket af gennem revner. Dets kanaler kan også tilstoppes med snavs eller fyldes med vand, som dannes på grund af pludselige temperaturændringer mellem miljøet og varme udstødningsgasser. Hvis der findes defekte områder, skal røret udskiftes med et nyt, eller prøv at reparere det slidte produkt selv.
Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten

F.eks. Kan dybe revner på en cylindrisk overflade isoleres med et varmebestandigt materiale (elektrisk tape, aluminiumstape).
2. Røgfølerens indre kammer. Når fugt kommer ind i kabinettet, begynder mikrokontakternes kontakter at oxideres intenst. Derfor, hvis kondensat konstant er til stede i relæet, især denne proces udtales ved lave temperaturer, tilrådes det at overføre trykafbryderen til gaskedlen til et andet sted væk fra den kolde væg i forsyningskanalen.
Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten

3. Elektriske kontakter. Tilslut multimeteret til benene 1 og 3 i diodetesttilstand.
Diagnostik og reparation af kedeltrykskontakten

Brug din mund til at oprette et vakuum i røgdetektorkammeret nr. 2. Hvis testeren beskytter eller viser en kortslutning, betyder det, at de ledende dele af relæet ikke oxideres, hvis en vises, fungerer de ikke. Mange modeller af røgtryksafbrydere er indkapslet i hus i ét stykke, så det vil være problematisk at kontrollere kontaktenes tilstand. Eftersom halvdelene af plastikhuset er forbundet med hinanden ved lodning, er det derfor for dets adskillelse nødvendigt at rengøre de smeltede steder omhyggeligt. Efter åbning skal de ledende dele rengøres, efterses membranen for mangler, og monter den reparerede enhed i omvendt rækkefølge, hvis der ikke er nogen betydelig skade. Hvis du beslutter at udskifte den, skal du vælge en lignende model.
4. Ventilatoreffekt. Hvis røgudstødningseffekten forringes på grund af et fald i netspændingen, alvorlig forurening af turbineviften eller lejeslid, vil instrumentmembranen ikke tiltrækkes fuldt ud af mikrobryderen. Selvom der er justerbare skruer på relæet, som du kan justere membranens reaktionsområde, er det bedre ikke at røre ved dem, da du kan nulstille fabriksindstillingerne og derefter indstille den ønskede position i lang tid. Undersøg derfor omhyggeligt tilstanden til de anførte elementer, muligvis er der en nedbrytning i kedeludstødningsventilatoren. Du kan finde ud af, hvilke komponenter der kan være defekt i det fra artiklen: "Diagnosticering og reparation af kedelblæseren".
Gå tilbage
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner