DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Montering af keramiske fliser på en plan overflade
Det er en udfordring at lægge fliser. Når man arbejder med en kvalitativt forberedt overflade, bliver dette arbejde imidlertid til glæde.

Verifikation af grundlaget.
Selv hvis det er kendt med sikkerhed, at overfladen er tæt på det ideelle, vil en ekstra kontrol stadig ikke skade. Kontroller grundlaget for flisen med en gipsregel og et bygningsniveau. Hvis du er meget betyder og kræver, at dit arbejde overholder GOST'er og SNiP'er, er afvigelse fra niveauet 1 mm pr. 1 m ret acceptabelt. Afstanden estimeres også på samme måde, når man kontrollerer flyet med en regel.
Naturligvis kan kravene være endnu højere. Det skal dog forstås, at flisegens ønske om den højeste kvalitet sandsynligvis vil være begrænset af kvaliteten af ​​flisen. Og det svarer som regel ikke altid til de samme GOST'er. For eksempel er dyre importerede fliser ofte skæve som en propell. Og forsøg på at lægge disse prøver til side hjælper ikke altid med at modstå selv de enkleste tolerancer.
Rådet:
Basen skal ikke kun være glat, men også stærk, støvfri og affedtet. Hvis der er nogen tvivl om overfladens styrke, skal den grundigt grundes med en dybt gennemtrængende grunning.
Når du har sikret dig, at bunden til at lægge fliser er tæt på det ideelle, kan du fortsætte direkte til selve lægningen.
Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Billedet af den første række.
Flisearbejde begynder normalt med tegning af rækker. Du kan ikke kun tegne linjen i den første række, men også vinkelret på den. Og at tegne for mange linjer giver ingen mening, da det næsten er umuligt at forudsige løbet af sømme - på grund af unøjagtige dimensioner af selve flisen.
Før du tegner linjer, skal du huske et par regler:
1. Begynd med at lægge med den mest synlige og passage - hovedsageligt fra indgangen til rummet;
2. Afstanden mellem flisen og væggen bør ikke overstige 15 mm, ellers dækkes den ikke med en bundplade;
3. Vægge er ekstremt sjældent perfekt parallelle og vinkelrette.
4. Klip og indsæt smalle stykker, især i form af en "gulerod", er meget uønsket;
5. Hvis den foreslåede tegning er et panel, skal den placeres på det mest synlige sted - i midten af ​​rummet og tegne streger på baggrund heraf.
Typisk forsøger flislægget ikke at skære fliserne i den første række, som som regel afhænger af krumningen af ​​startvæggen. Når man har defineret en sådan mur for sig selv, skal man finde svulmede steder på dens nedre del - nuller. Dette gøres ved hjælp af reglen.
Det er fra disse nuller, du har brug for at udsætte størrelsen på flisen og begynde at tegne. Normalt tilføjes yderligere 5 mm, så fliserne passer nøjagtigt. Således opnås flere mærker på gulvet. Det er klart, at ikke alle er på samme linje. Du kan dog vælge noget gennemsnitligt og så tæt på vinkelret på tværvæggen som muligt uden problemer. Det er stadig overbevist om, at væggabet dækkes overalt af baseboardpladen. Og nu - den første række tegnes.
Rådet:
Når du spreder fliselim, skal du forstå, at der vil være flere batches, og alle af dem skal være af samme konsistens. Hvis overfladen virkelig er af høj kvalitet, kan blandingen gøres tyndere - som yoghurt. Et vigtigt punkt er manglen på urenheder.
Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Lægning af den første række.
Start fra indgangen, læg ikke den allerførste flise, så den ikke forstyrrer gang. Bare markér det med en blyant. Og under de resterende fliser i rækken kan lim påføres.
Rådet:
Det er mest praktisk at påføre lim forsigtigt under et specifikt antal fliser. Jo mere, jo bedre.Det vigtigste er, at hver af dem kan nås.
Når de har kastet et par "flade kager" på gulvet, jævnes de med en almindelig spatel, og overskydende fjernes med en "kam", det vil sige med en hakespark. Forresten afhænger størrelsen af ​​disse nelliker af kvaliteten af ​​basen og størrelsen på flisen. Den mest almindelige "tunger" har tænder på 8-10 mm. Når du påfører lim, skal du prøve at ikke glanses over linjen mindst delvist.
Rådet:
Størrelsen på de anvendte kryds afhænger af flisens kvalitet. Til gulvfliser i middel kvalitet bruges normalt 3 mm kryds.
Nu kan du lægge fliser. Dette skal gøres uden pres, idet der øjeblikkeligt efterlades mellemrum under korset. Når du har lagt fliserne på gulvet med lim, skal du indsætte kryds til fliserne. Derefter tages en gipsregel og anvendes på det overfladeplan, der skal kontrolleres. Om nødvendigt kan nogle fliser presses let ned eller løftes. Men at fastgøre en betydelig mængde lim er uønsket, da dette helt sikkert vil påvirke i fremtiden. Det er bedre at skifte et par fliser i problemområdet.
Rådet:
For lidt at løfte det ene hjørne af flisen, skal du trykke let på det andet - det modsatte diagonalt.
Når du har kontrolleret det forreste plan på den lagt flise, skal du sørge for, at alle fliserne er på linjen. For at gøre dette behøver du bare at fastgøre gipsreglen til slutningen af ​​den udlagte række med fliser. Derudover er det ikke forkert at se flyets korrespondance til niveauet. Og det er ikke skræmmende, hvis basisoverfladen er lidt vandret. Hvis kun flisen var strengt parallel med den.
Rådet:
For at kontrollere paralleliteten mellem flisen og basen kan du bruge fyret. Til dette formål er et stykke GVL, GKL eller noget andet med en tykkelse på 9-10 mm egnet. Dette fyrtårn ligger simpelthen på basisoverfladen, og derefter tages en gipsregel i hænderne.
Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Om den centrale del.
Når de har lagt den første række med fliser, begynder de at installere den mest omfangsrige og synlige del af overfladen. Faktum er, at enhver keramisk flise ikke er ideel i dens dimensioner. Selv i en pakke kan prøverne variere i størrelse. Ved hjælp af kryds er denne ulempe naturligvis noget plan. Som regel opnås det klareste og smukkeste sted nøjagtigt på lanceringsstedet. Dette sted skal placeres et fremtrædende sted. Og alle skift er bedre at aflede mod subtile kanter.
Rådet:
Kryds til fliser er som regel tyndere fra enden end forfra. På grund af dette har hvert kryds to arbejdsstørrelser, hvilket hjælper meget ved montering af samlinger.
Gulvfliser er ofte ret store. Derfor, hvis du påfører lim under et stort antal fliser, vil det være vanskeligt at nå dem. Det er dog meget muligt at mestre seks stykker. Og de fliser, der er limet i et fald, er meget praktiske at rette og skifte efter behov. Derudover, når du har lagt en sådan anstændig del af gulvet, kan du straks lægge ved siden af ​​det samme. Den første har på samme tid ikke tid til at gribe, hvilket betyder, at en flise om nødvendigt kan rettes.
Rådet:
Kontroller, at flyet for hver flise ikke er det værd, dets uregelmæssigheder forstyrrer en objektiv vurdering. Du kan lægge en gipsregel på den forreste overflade, når fliserne er i et rektangel. Hvis de bare ikke havde tid til at gribe. Derefter vil det være muligt at eliminere manglerne.

Skæring og stabling af stykker.
Mange fliselæggere forlader udklipning næste dag, så fliserne tørrer godt. Når man arbejder med en forberedt overflade af kvalitet, vil det meget lidt tid tage at lægge hovedvolumen. For eksempel kan et mellemstort køkken anlægges på kun et par timer. Spørgsmålet er, hvorfor ikke øjeblikkeligt gøre beskæringen?
Og for ikke at stampe på friske fliser, udføres beskæring undervejs med lægning af hovedvolumen. Selvfølgelig skal du nogle steder forlade stierne, som også tilfældigvis er lagt med fliser.
Rådet:
Glasurmønsteret giver dig ofte ikke mulighed for at skære og rotere brikkerne i tilfældig rækkefølge. For at undgå overforbrug af fliserne kan du dog finde helt usynlige steder, f.eks. Under køkkenet.
Skæring af keramiske eller porcelænsfliser udføres af forskellige værktøjer og teknologier:
• Vinkelsliber (grinder);
• Elektrisk fliseskæremaskine;
• Manuel fliseskæremaskine;
• Eksotiske metoder (glasskærer, wolframstreng, puslespil med en wolframfil).
Installation af keramiske fliser

Installation af keramiske fliser

Et uerfaret flisebelægning vil måske mest bekvemt arbejde med en elektrisk fliseskærer. Det er sandt, at det ikke altid er tilgængeligt, men et positivt resultat af dens anvendelse er garanteret. Desuden skjuler alle de afskårne kanter som regel sig under bundbordet.
Men den sædvanlige lille slibemaskine er den nemmeste at få. Og cirkler til skæring af porcelænsfliser finder ikke noget problem. Sandt nok kræver brugen af ​​dette værktøj nogle færdigheder, men du kan bare øve dig.
Rådet:
Der kan opstå problemer med skærehuller, fx under varmeledninger. Men faktisk løses denne vanskelighed ved hjælp af almindelige tænger eller en lille gasnøgle. De har bare brug for at bite lidt fra flisen. Det vigtigste er ikke at prøve at bide for meget for ikke at bryde det forkert.
Stykker limes som regel uden problemer. For øvrig er det ofte lettere at påføre lim på et stykke snarere end på basisoverfladen. Det vigtigste er at fugte det med vand.
Efter at have tilladt hele flisen at tørre, fuges interflisensømmene.
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner