DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Reparation af grundlaget for et træhus
Gamle træhuse går til nye ejere i forskellige situationer. De kan gå over i ejerskab ved arv; nogle borgere er bevidst erhverver billige boliger til en sommerbolig. Både disse og andre står derefter over for de samme problemer. Under påvirkning af tid eller på grund af manglende pleje kræver træhuse større reparationer. Først og fremmest er det nødvendigt at fastgøre fundamentet, isolere væggene, reparere taget, udskifte vinduer og døre. Og derefter kan du fortsætte med det interne arbejde. Fundamentet er basen i enhver struktur, så restaureringen af ​​et træhus begynder ofte med det. Reparationsarbejde skal udføres i varmt og tørt vejr.
Almindelig fundamentskade.
Afhængigt af bygningens terræn og æra, er der forskellige typer fundamenter.
De ældste huse står på almindelige sten, hvor mellemrummet er dækket med en cement-sandmorter. Over tid vises der adskillige revner, som øges årligt, hvis ejere ikke foretog rettidig vedligeholdelse.
Monolitiske fundamenter erstattede stenfundamenter lidt senere. Imidlertid er de lavet af forfædrene uden at tage hensyn til dybden af ​​frysning af jorden og uden en forstærkende ramme. Derfor hænger husets hjørner ofte, og der vises brede revner i bunden.
reparation af fundamentet for et træhus

Enhver af disse fundamenter kan repareres alene, bruge materialer og bruge deres fritid til besættelse.
Eliminering af revner og sprækker i fundamentet
For at gendanne styrken i husets base skal du først tænke over de næste trin til at reparere hele strukturen. Det er en ting, hvis du bare har brug for en kosmetisk opgradering af dit udseende (pudsning, maling). I dette tilfælde kan du bruge et armeringsnet og gips til restaurering af fundamentet. Men hvis du planlægger at varme huset, dekorere væggene med sidespor eller relieffpuds, skal du øge bundens tykkelse. Teknologien til sådanne reparationer ser anderledes ud.
reparation af fundamentet for et træhus

Først undermineres det under fundamentet af det gamle fundament. Dette er nødvendigt for at øge vedhæftningen af ​​det nye betonlag til det gamle.
Derefter udføres forstærkning af sektionerne af fundamentet med revner. Til dette bores huller i hullet med en puncher, i hvilken armeringssektioner med en diameter på 8-10 mm og en længde på 150-200 mm tilstoppes. De skal stikke ca. 3-5 cm ud.
Separate stålstifter skal forbindes med en striketråd.
Det næste trin i reparationen er installation af forskalling. Afstanden mellem trækonstruktionen og betonfoden vælges under hensyntagen til stigningen i væggenes bredde. Forskalingen skal være sikkert fastgjort med rekvisitter udefra, og træpartitioner er installeret inde, så bredden fastgøres.
reparation af fundamentet for et træhus

Den hurtigste fase af arbejdet er at hælde cement-sandblanding ind i forskallingen. For at fremskynde forberedelsen af ​​beton kræves en betonblander, og du bliver nødt til at arbejde med bygningsblandinger ved hjælp af skovle.
reparation af fundamentet for et træhus

På en så enkel, men effektiv måde, kan du gendanne 2-3-meters sektioner af det knækkede fundament.
Komplet udskiftning af betonfod
I tilfælde af et stenfundament såvel som når hjørnerne falder ned med fuldstændig nedbrydning af store sektioner beton, vil det være nødvendigt at udskifte fundamentet helt. Dette arbejde skal udføres i trin, idet det tager højde for følgende skema.
Først og fremmest skal sten eller et stykke beton fjernes under et af hjørnerne. Til dette vælges et bestemt jordlag, resterne af det gamle fundament fjernes.På dette tidspunkt kan du hæve det hældne hjørne af logboksen med en donkraft.
reparation af fundamentet for et træhus

Hvis jorden er løs, er det nødvendigt at installere den indvendige forskalling og fikse den. Tomtets længde er begrænset til 2-3 m.
Ved hjælp af stålarmering eller stænger fremstilles en forstærkningsramme. Det skal gå ud over grænserne for det restaurerede område, så det er muligt at binde forstærkningsbæltet i en enkelt metalstruktur.
reparation af fundamentet for et træhus

De enkelte stænger er forbundet til hinanden ved at strikke tråd.
reparation af fundamentet for et træhus

Efter dette kan du fortsætte med installationen af ​​det eksterne forskalling. For at fastgøre trækonstruktionen bruges interne stivere og eksterne understøtter.
reparation af fundamentet for et træhus

Sten fra det gamle fundament er lagt i bunden af ​​forskallingen, og beton hældes.
reparation af fundamentet for et træhus

Det er vigtigt at komprimere betonblandingen omhyggeligt for at fjerne store luftporer. Opbrydning af gamle stykker beton gøres bedst med en tung slegge.
Efter en dag kan forskalingen omarrangeres til et andet område, hvor den indvendige plankevæg er forinstalleret, og der oprettes en forstærkningsramme.
reparation af fundamentet for et træhus

Når hele fundamentet omkring husets omkreds gendannes, kan du tage dets design op eller reparere vægge. Nu for grundlæggelsen af ​​huset kan du ikke være bange.
reparation af fundamentet for et træhus
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner