DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Indvendig dørdesign: ekstra elementer og hjul
Udskiftning af døre er en vigtig begivenhed. Hvis du har et godt budget, er der ikke noget kompliceret her - jeg valgte og bestilte, accepterede og betalte. Som regel udfører et firma nøglefærdigt arbejde.
Hvis det er nødvendigt at gemme og installere dørene selv, er der ofte et problem med deres finish. Folk langt fra et sådant job ved ganske enkelt ikke, hvordan man kommer ud af nogle vanskeligheder.

Oftest, når du installerer døre, forekommer følgende problemer:
• Uoverensstemmelse mellem dimensionerne på åbningen og dørene;
• Uoverensstemmelse med dybden af ​​åbningen og dørblokken;
• Uoverensstemmelse af vægoverfladen til lodret niveau.

1. I tilfælde af, at åbningen er smallere end den samlede dørenhed, løses problemet ved at udvide den, det er den eneste måde. Men hvis døren ikke går ind i højden, er det undertiden lettere at savne lidt af. Det er kun nødvendigt at huske, at mange døre er tomme indeni, træbjælker er kun installeret i dem omkring omkredsen. Derfor anbefales det ikke at savne mere end 3-5 centimeter.
Hvis døren er for bred, og der ikke er nogen mulighed for at reducere den, kan dette rum fyldes med skum. Med en skumlagstykkelse på mere end 5 cm kan dette design imidlertid være svagt og ikke stift. På den anden side er skummet let pudset. Et lag gips på 2 cm har fremragende forstærkende og forstærkende egenskaber.
dørhjul

dørhjul

2. Dybden af ​​åbningen er tykkelsen på den væg, hvori den befinder sig. Denne parameter falder yderst sjældent sammen med dybden af ​​dørblokken, som som regel har en standardværdi. Det er denne vanskelighed, der er direkte relateret til efterbehandling af døren og åbningen.
Der kan allerede opstå spørgsmål, når dørene installeres. F.eks. Hvilken side af væggen skal være i samme plan med døren, og hvilken der skal bule ud. I de fleste tilfælde skal du skylle med den side, hvor hængslerne stikker ud, det vil sige åbningssiden. Men nogle gange kan denne regel overses.
Under alle omstændigheder forbliver den vægskæring, der stikker ud af dørkarmen, åben. Dette er netop problemet for en uerfaren installatør.

Yderligere elementer.
Under dette navn er midler, der øger bredden (dybden) af dørblokken og skjuler den samme sektion af væggen (de kaldes også "ekstramateriale", "udvidelser", "skråninger"). På grund af dette falder begge sider af væggen og endefladerne på stigerørene hhv. Sammen i flyet. Stigerør kaldes forresten dørblokkens sidedele: der er løkke- og slotstiger.
dørhjul

dørhjul

Når man køber en dør i en butik, erhverver de normalt også et sæt hjul (opaneller) - sådanne brædder, som regel 7 cm brede og 2,2 m. Deres farve og tekstur skal fuldt ud stemme overens med dørbladets farve og tekstur. For ikke at pusle over, hvad du skal lave yderligere elementer fra, kan du købe yderligere tre hjul.
Faktisk bruges specielle tavler også til dette formål. Men de kan være betydeligt dyrere og ikke fås i butikken. Dette vil dog være den eneste mulighed, hvis den fremspringende vægskæring overstiger 7 cm.
Uanset hvordan du prøver, er det umuligt at afskære perfekt som på en fabrik. Desuden sammen. Men en ujævn kant er normalt skjult. Mange dørblokke har specielle riller til dette. Hvis de ikke er der, installeres udvidelserne bag stigerøret, hvor man tidligere har fjernet monteringsskummet på dette sted.
Den nemmeste måde at fastgøre yderligere elementer er montering af skum. Hun udfylder mellemrummet mellem dem og sektionen af ​​væggen, og har tidligere monteret ekstramateriale med klæbebånd.Og så der ikke er revner, skal du bruge afstandsstykker - stykker tørt skum eller klumper af papir.

3. Hvad skal man gøre, hvis væggen ikke svarer til det lodrette niveau, eller mere enkelt er overvældet? Der er to muligheder:
Skær først kiler eller gulerødder af. Det vigtigste - glem ikke at forlade 5-10 mm til indsætning i rillen. Selvfølgelig er enhver kil altid slående, og denne mulighed er ikke egnet til alle.
For det andet kan du klippe udvidelserne med samme bredde langs hele længden, montere dem og derefter klippe væggen. Måske er denne løsning på problemet optimal. Men hvis afvigelsen fra lodret ikke overstiger 5-10 mm, kan det ganske enkelt ignoreres.
dørhjul

dørhjul

Installation af hjul.
Opanelka er en obligatorisk egenskab ved en døråbning. For mange er det vanskeligt at artikulere platebånd i hjørnerne. Faktisk skal de saves i en vinkel på 45 grader. En professionel installatør bruger en speciel elektrisk sav - "miterblad". Denne funktion leveres der.
Hvad skal man gøre, hvis der ikke er noget ud over en båndsav og en firkant? Først skal balsaven mindst være skarp. Bedre, hvis det er en "spike". For det andet ville det være dejligt at få en miterboks til arkivering af hjørner. Det er billigt.
I stedet for en miterboks går i princippet også en firkant. Hvis der ikke er det, kan du folde et ark papir diagonalt, får du en vinkel på 45 grader. Det skal placeres på panelet og holdes med en blyant. Det er først nødvendigt at foretage alle målinger ved hjælp af et målebånd.
dørhjul

dørhjul

Installation af hjul starter fra toppen. Dette vil gøre det klart, om alt måles korrekt. Mange mener, at negle ødelægger udseendet af hele strukturen. Dog er specialister som regel ikke genert over at bruge dem. Naturligvis skal negle være specielle. Ellers kan du bare bid af hætten med en tang.
Derudover kan panelet monteres på flydende søm eller polyurethanskum. Kun fixering kan være vanskelig. Klemmer bruges til dette formål.
Vær det som det kan med en omhyggelig holdning, alting vil helt sikkert ordne sig.
Gå tilbage
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner