DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Elektronisk forstørrelsesglas
God dag. Begyndte at blive involveret i numismatik og grå os tre med en mønt og et forstørrelsesglas i en stor mængde tid (mens jeg opdagede, at den ene elev er større end den anden ser ud til at være allerede kronisk), besluttede jeg at returnere deres naturlige charme ved at gendanne den ultra-moderne telefon under et forstørrelsesglas. Denne enhed kaldes HTC slår lyd (selvfølgelig Kina). At være på randen til bortskaffelse (grunde: batteriet holder næsten ikke en opladning, men det er vanskeligt at finde det samme, og telefonen er ujævn), modsatte sig ikke ændringen. Før fotograferingen ønskede enheden at gennemgå en rengørings- og desinfektionsprocedure. (hvis to ord gnides med alkohol). Der er han.

Elektronisk lup


Fra de værktøjer, jeg havde brug for:
Saks, en foldekniv, pincet (eller en enhed til at manipulere små genstande, som er umulige, upraktiske, uønskede eller farlige at tage med ubeskyttede hænder) og en tandskuffe (meget praktisk at vælge).

Elektronisk lup


Fra de nødvendige materialer for mig (vendt op ved armen):
Selvskærende skruer, som du selv ser tagene, findes som regel på taget (naboer er endnu bedre).

Elektronisk lup


Dobbeltsidet bånd.

Elektronisk lup


Lad os starte hærværk. Hvad jeg kunne lide ved denne telefon er, at det er et minimum af ændringer. Alle manipulationer, der blev udført med hende, tog mindre end tredive minutter, og resultatet overskred så meget som alle forventninger, men du kan selv evaluere det i slutningen af ​​artiklen ved at se på et par fotos.
Og så åbner jeg batteridækslet.

Elektronisk lup


Jeg vælger den dårligt limede og lav kvalitet plastikbeskyttelse af kameralinsen med en kniv. Selvfølgelig overholdelse af selve sikkerhedsteknikken for ikke at hugge dine lemmer, og jeg synes, at den polerede overflade af optikken ikke skal beskadiges, så man ikke ser på et kontinuerligt mudret sted.

Elektronisk lup


Derefter trak jeg meget forsigtigt ud med et pincet og en tandspatel og begyndte at vri linsen med dens krop fra bunden af ​​kameraet, til min overraskelse var den ikke fast, som det normalt er tilfældet, med en dråbe lim (eller måske er det ikke lim).

Elektronisk lup


Hvis den var limet, så skulle jeg adskille telefonen, generelt var jeg meget heldig. Lukker låget tilbage og justerer fokus, er han næsten en næsten færdig forstørrelsesindretning.

Elektronisk lup


Men i betragtning af at det ikke ville være praktisk at overveje noget besluttede han (undertiden ryste, joke) hænder at sætte telefonen på fødderne. Jeg besluttede også, at jeg ikke ville skade mig meget med disse ben og gjorde det ikke. Ved hjælp af dobbeltsidet tape limede jeg skiverne på låget, der let blev revet fra skruerne. Det var muligt på en anden måde og med andre skiver, men som jeg skrev, ville jeg hurtigt, og skruerne faldt under den (varme) hånd.

Elektronisk lup

Elektronisk lup

Elektronisk lup

Elektronisk lup


Jeg justerede højden (for at se mønter) ved yderligere at fastgøre dobbeltsidet bånd, i mit tilfælde var den optimale mængde tre lag dobbeltsidet bånd til hver skive, men jeg justerede fokusindstillingen ved at dreje den med “selve linsen”. Nå, et par fotos, der er lavet af den færdige enhed. 50 kopecks mønt St. Petersburg-mønt (billede taget med et 5 megapixel digitalt kamera).

Elektronisk lup


Han er kun gennem det færdige (forstørrelsesglas) skud på et digitalt kamera.

Elektronisk lup


Mynt ti kopecks af Moskva-møntten via en telefon med et digitalt kamera.

Elektronisk lup


Han fotograferede lige, direkte redone apparater.

Elektronisk lup


Igen et dusin.

Elektronisk lup


Sukkerkrystaller på en mønt på ti øre.

Elektronisk lup


Jeg gjorde ikke baggrundsbelysningen, men jeg tror, ​​at med den rigtige baggrundsbelysning ville fotografiets kvalitet være meget bedre. Det står på forsiden, at telefonens kamera er fem megapixel (jeg tror ikke det), forresten kan du sammenligne det med et digitalt kamera med fem megapixel.
Elektronisk lup


Til testen besluttede han endda at ofre hår, hår trukket fra hovedet, mistet og igen nådeløst revet ud.

Elektronisk lup


Hår på en krystalbaggrund fra sukker.

Elektronisk lup


Vernier caliper.

Elektronisk lup


Vernier caliper skala.

Elektronisk lup


Jeg har bemærket, at når du fotograferer, er alt som om mindre, for eksempel den vernier caliper skala (på billedet nedenfor), det samme foto på skærmen på den forstørrelses telefon ser anderledes ud, kun to millimeter i fuld bredde passer på skærmen, med andre ord er stigningen meget større.

Elektronisk lup


Selvom jeg ikke forfulgte den maksimale forstørrelse (så ville artiklen blive kaldt et mikroskop fra Kina). Men jeg havde brug for en enkel, meget hurtigt lavet enhed, bare til at undersøge mønter og ved hjælp af visuel sammenligning, til at filtrere de almindelige og tvivlsomme dem til at sende til en personlig computer og overveje forskellige programmer, der kan arbejde med fotos og kan overlejre billedet oven på hinanden.
Og et par fotos mere. Indsæt fra en gelpen med en tynd spids.

Elektronisk lup


Tip er fra ham.

Elektronisk lup

Elektronisk lup


Almindelig pen med en tyk spids.

Elektronisk lup


Tip.

Elektronisk lup


Fil (skriv med en diamantstøvning).

Elektronisk lup


Dens overflade.

Elektronisk lup


Pixels matrix bærbar computer.

Elektronisk lup


Pixels af et digitalt kamera.

Elektronisk lup


LED fra USB-modemet.

Elektronisk lup


Og mikruha fra hende.

Elektronisk lup


Jeg tror, ​​at sådan et forstørrelsesglas vil være meget nyttigt og interessant for mange. Det er bedre for børn at ikke vise det, ellers risikerer du at blive siddende uden et værktøj (de vil fjerne det, de spørger ikke engang producentens navn), som skete med ham (næppe forvillet).
Gå tilbage
Kommentarer (1)
  1. Vasily
    #1 Vasily gæster 18. marts 2016 18:03
    0
    STOR tak for ideen og implementeringsmuligheden.
    Hvis du prøvede eller kan fortælle mig ideen om, hvordan man laver et let bærbart "mikroskop" fra et lille webcam men der 2MP. det er bare det, at du undertiden har brug for at stikke rundt i vanskelige vinkler, og du kan ikke altid sætte mobiltelefonbeholderen derinde

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner