DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Sådan rengøres en tepresse fra teplaketten
For ikke så længe siden dukkede en så praktisk enhed som en fransk presse op i indbyggerne i vores land hverdag. Oprindeligt skabt til at lave kaffe, en brugervenlig enhed lavet af en glaskolbe, et stempel med en sil og et låg blev forelsket i russerne for dens evne til at presse infusionen perfekt, når man brygger regelmæssig eller urtete. Bare på grund af te, opstår efter en kort tids brug af enheden, spørgsmålet: hvordan man renser tepressen fra teplaket? Den brune belægning på glasset og silen ser ikke æstetisk ud, hvilket giver skålene et beskidt look.

Fem måder at fjerne teplaketten fra opvasken

1. Soda. Hvid, spræk soda i årtier har hjulpet husmødre effektivt med at rense beskidte retter med spor af te og fedt. Desværre er det ikke velegnet til rengøring af den franske presse - sodakorn tilstopper de små huller i stempelfilmen og skaber nye problemer.
2. Kefir. Tilhængere af denne metode til fjernelse af teplader forsikrer, at glassene og kopperne, når de har stået natten over med kefir, helt bliver af med den brune film på deres vægge. Kefir er dog ikke egnet til rengøring af en fransk presse af samme grund som soda - det er meget vanskeligt at fjerne det resterende produkt fra silens overflade.
3. Saltopløsning. Et bad i en stærk kogende vandopløsning af salt tillader stemplet med en sil at skinne igen. Med en glasskolbe skal du være forsigtig, at glasset ikke sprænger, og plastdelene ikke er dækket, når de tørres med salt "rimfrost". For at gøre dette hældes koldt kogende vand i en forvarmet kolbe og giver dem tid til at stå i mindst en halv time. Derefter vaskes kolben og silen grundigt med almindeligt vand.
4. Eddikesyre. Bordseddike med en styrke på højst 9% påføres svampen, og skålene gnides med en svamp. Sådanne "lotioner" er ikke praktisk, når du renser silen, så du kan som en mulighed fylde kolben med stemplet med fortyndet eddike, og efter en tid skal du blot skylle med vand.
Bemærk: du skal arbejde med eddike i sælerne!
5. Hvad angår effektivitet og behagelig aroma, er det første sted, når du fjerner teplack, besat af citron, citronsaft eller citronsyre, der sælges i pakker.

Workshop om fjernelse af plak fra te fra en fransk presse ved hjælp af citronsyre

• Sænk stemplet til bunden af ​​pæren;
• Hæld indholdet af en lille pakke citronsyre i kolben.
• Hæld kogende vand i en fransk presse, hvilket overskrider mærket for at brygge te med en centimeter;
• Insister på 1 time;
• Skyl kolben og silen under rindende vand. Tør med en bomuldsklud.

Den franske presse skinnede som splinterny!

måder at fjerne teplaket

måder at fjerne teplaket

måder at fjerne teplaket

måder at fjerne teplaket

måder at fjerne teplaket
Kommentarer (5)
 1. Valery
  #1 Valery gæster 29. januar 2017 17:43
  0
  Salt fungerer ikke, men kog det i sodavand.
 2. Peter
  #2 Peter gæster 18. juni 2017 17:34
  4
  Alt dette vrøvl. Her er den eneste måde, der virkelig hjælper:

  Du har en tesil, der tilstopper tesilen. Jeg kan bare ikke vaske det. At delvis gnide med en metalvaskeklud til opvask. Du kan ikke finde en erstatning for dette net, der er til salg. Vand stopper med at passere gennem silen. Dette er pine, ikke tebrygning, som i starten.

  Men der er en løsning!

  Fastgjort sediment eller snavs i nettet kan fjernes ved at brænde det over gaskomfort. Silen er metallisk, du er nødt til at prøve at brænde den, men nonsens indeni brænder meget hurtigt. Bogstaveligt talt, et par sekunders opvarmning lyser bundfaldet op, brænder indeni, det ser ud som metallet opvarmes til rødt, men efter et par sekunder brænder det ud, og kun asken er tilbage, hvilket let kan fjernes ved skylning.

  Og du har igen en ny sil! Te brygges behageligt.

  P. S. Bare overdriv ikke!
 3. Gæst Vladimir
  #3 Gæst Vladimir gæster 4. april 2018 09:30
  2
  Bland en teskefuld soda med peroxid, indtil grusningen er formet. Påfør på en svamp og tør af med et let tryk. (Sæt en sil og en fransk presse på den fugtige overflade.) Efter et par minutter lyser alt som nyt. For øvrig bruger jeg den samme opskrift (ikke det første år) til at udslette en keramisk elektrisk komfur, ovn og andre ting. Selvfølgelig er en ske ikke nok på komfuret eller ovnen, men prislappen er billig. Hvis forureningen er meget gammel - hold blandingen på en forurenet overflade fra 5 minutter til en halv time, grave peroxidet op, så det ikke tørrer ud.
 4. Gæst Leonid
  #4 Gæst Leonid gæster 20. juni 2018 14:08 p.m.
  0
  Tak til skaberen (eller skaberne) af dette websted. Rent praktisk er det ikke kun nyttigt, men vidunderligt! Du kan finde spor, som de siger, til alle lejligheder i hendes daglige brydning.
  Tak igen!
 5. Zauralye
  #5 Zauralye gæster 18. august 2018 17:35
  0
  Silen i denne omstrejf er ganske stor og rengøres uden problemer. Og du behøver ikke engang at rengøre fra soda, bare skyl med en vandstråle ...

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner