DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
Vintage i scrapbooking er først og fremmest vægtløse gennemsigtige stoffer, skinnende bånd, iriserende perler og delikat åbent blonder. Ved hjælp af disse elementer kan du oprette dit eget lille mesterværk, som mere end bare vil imponere den person, der blev præsenteret for kortet.
For at oprette et håndlavet mini-mesterværk har du brug for:
- papunderlag til postkort eller bare et ark pap;
- 2 typer pap til kreativitet, som er i harmoni med hinanden: med et mønster og almindeligt;
- strimler af skinnende organza;
- ca. 1 meter skinnende satinbånd 2,5 - 3 cm bredt;
- flere perler eller perler;
- et stykke kniplinger, der er ca. 18 cm langt, i dette eksempel præsenteres ensidig guipurebånd på et gitter, men du kan også tage kniplinger med tunger på begge sider.

vil være påkrævet


Derudover har du brug for hjælpeværktøjer:
- nål og tråd i ton af satinbånd;
- stifter;
- dobbeltsidet bånd; i mangel af et sådant bånd kan du også arbejde med lim, men tape foretrækkes stadig: arbejde med det er renere, mere præcist, du behøver ikke vente til den tørrer, papen er ikke deformeret fra båndet;
- et almindeligt stearinlys og tændstikker til synging af kanterne på organza;
- saks;
- en blyant;
- lineal.
Vi skærer rektanglerne af den ønskede størrelse ud af papen. Vi folder det sædvanlige kartonark med den hvide side indad - på denne måde får vi et tomt til et kort på ca. 20x13,5 cm i størrelse, foldet i halvdelen (henholdsvis 27x20 cm i udfoldet position). Fra pap med mønster skærer vi den fremtidige baggrund på forsiden, der måler 20x13,5 cm. Almindelig pap er nødvendig til den dekorative del af kortet - vi skærer et rektangel på ca. 9x14 cm derfra.

skær rektanglet ud


Vi limer den ene side af emnet under kortet med dobbeltsidet bånd - du skal forsigtigt dække det med hele omkredsen og sætte flere strimler i midten. Fjern det beskyttende lag på det dobbeltsidede bånd, og sæt derefter den farvede kartondel på siden af ​​postkortet behandlet med tape.

Lim den ene side

båndside af postkortet


Nu lægger vi grundlaget for et postkort til side og går videre til den mest underholdende og kreative del af værket. Vi tager et lille stykke almindeligt pap og begynder at dekorere det. Lim først kniplingerne langs rektanglet på forsiden. Dette kan let gøres med dobbeltsidet bånd, da det er gennemsigtigt, holdbart og helt usynligt. Lim en strimmel klæbebånd langs et rektangel af almindeligt pap, der afgår fra en af ​​de lange kanter med 2-3 cm.

lim langs blonderne


Fjern derefter den beskyttende film på båndet, og tryk forsigtigt snørebånd på kanten på den.

lim langs blonderne


Derefter vender vi på delen og limer kantene på blonderne forsigtigt og afkorter dem om nødvendigt med en saks. Det viser sig en pæn dekorativ detalje.

lim langs blonderne


Vi udsætter denne detalje og går videre til implementeringen af ​​andre dekorative elementer - farver fra satinbånd, som vil være hovedmotivet på hele postkortet. Fra båndet drejer vi en lille roset, hvis færdige diameter er ca. 3 cm. For at gøre dette skal du forsigtigt men fast holde enden af ​​båndet med din venstre hånd og begynde at opbygge en blomst med din højre hånd, som om du binder båndet rundt om enden af ​​båndet. I dette tilfælde skal du ikke glemme at bøje båndet diagonalt, så på den forreste side af rosen opnås den ene eller den anden side af båndet. Hver bøjning af båndet er lig med et kronblad. Når du har lavet 2-3 rækker kronblade, skal du sikre dit arbejde med en stift.

satin bånd blomst


Sæt nu rosetten midlertidigt af, og start med at arbejde med organzaen, hvorfra vi udfører smukke ”kelkblomster”.Skær en flis med en diameter på cirka 5 cm.

at komme i gang med organza


Vi tænder lyset og synger kanterne af organzaen på dets ild. Da organza er et overvejende syntetisk væv, brænder dens kanter ikke, men smelter. For at gøre kanterne smukt buede skal kanten holdes i en afstand af 3-4 cm over flammen. Hvis du holder kanten af ​​organza på siden af ​​ilden, vil dens kanter smelte, men ikke bøjet, men forblive flade.

singe


Når organelle sepal er klar, kan du vende tilbage til arbejde med blomsten. Vi tager en nål med en dobbelt tråd i båndets tone og syr forsigtigt fra den forkerte side alle lag roseblade uden at forlade nålen på forsiden. I slutningen syr vi flere perler midt i blomsten.

sy fra den forkerte side


Uden at skære tråden skal du nu sydde gravlænderne til rosen bagpå og lægge en blomst i den som i et "rede". Spænd ryggen med et par sting, og lad tråden igen.

sy et sepal til rosen bag


Lav i alt tre sådanne roser i kelkbunde i samme størrelse. Når alle blomster er klar, kan du vende tilbage til de almindelige dele fra pap og gå videre til generalforsamlingen på postkortet.

tre sådanne roser i sæsonerne


For at gøre dette skal du forsigtigt sy hver blomst på papen med tråden, som du efterlod efter montering af blomsten. Sy to lag under blomsten på én gang - både blonder og pap. På samme tid skal du passe på ikke at stramme tråden for meget, så der ikke dannes rynker på snøret.

sy hver blomst omhyggeligt

sy hver blomst omhyggeligt

sy hver blomst omhyggeligt


Når alle tre blomster er syet på en lille del, kan du fastgøre det til et stort emne.

vintage kort i scrapbog


For at gøre dette bruger vi igen dobbeltsidet bånd - lim det forsigtigt fra den forkerte side af den dekorerede del til hele omkredsen samt flere strimler i midten af ​​delen. Fjern det beskyttende lag på båndet, og fastgør den lille del til midten af ​​den store del. Nu er dit kort klar til at lykønske den glade modtager.

vintage kort i scrapbog

vintage kort i scrapbog
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner