DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »IR-port fra COM-mus

Det var engang nødvendigt at kontrollere den forhistoriske (russiske endnu) fjernbetjening. Der var ingen midler. Rummaging på Internettet, fandt jeg flere ideer. Jeg blev slået af tanken om at oprette en enkel IR-port fra: mus! Computer, selvfølgelig. Vi starter med denne enhed.

1.IR port fra kuglemus COM.

Forbløffet over ideen gik jeg ind i skabet og gravede op et par kuglemus, den ene ældre end den anden. Den ældre havde 6 ledninger fra computeren, den nyere havde fire. Hun tog det. Linjerne gik gennem fire ledninger: RTS (Anmodning om at sende, anmodning om at sende. Brugt til at drive musekredsløbet.), Rx (computeren modtager data gennem det), Tx (computeren sender data gennem det), og selvfølgelig GND, jord.


På billedet, stikket på musetråden. Under opkaldene fandt jeg ud af, at den orange ledning er RX, den grønne ledning er TX, den hvide ledning er RTS, og den blå ledning er jordet.
For at gøre det lettere, skar jeg et stykke plastik af og satte et musestik på det (det, der blev loddet ind i brættet):


Derefter faldt en fotodiodebro og en infrarød LED ud af den samme mus. Jeg tog en 4,7 kOhm modstand fra mit lager. Enheden til modstanden er ikke kritisk - du kan lægge fra 2 til 7 kOhm, men med en lavere modstand mindskes modtagerens radius. Sådan ser detaljerne ud (fra venstre til højre: fotodiodebro, IR LED, modstand):


Her er enhedsdiagrammet:


Efter en halv times lodning og limning er det dette, der skete:


Enheden kom ud og arbejdede - en sikker modtagelsesradius - 5 cm, transmission - 20 cm. For at kontrollere fjernbetjeningen viste det sig at være nok: det fungerer ikke.

2. Avanceret IR-transceiverenhed.

Da vi flygtede, skal vi også tale om et mere avanceret udstyr.


Porten består af en modtager (TSOP-chip og body kit) og en sender (HL1 LED og strømbegrænsningsmodstand R2).
Modtageren bruger en specialiseret TSOPXXXX-chip. Hun modtager et signal med en bestemt frekvens. Dette sikrer høj støjimmunitet. Da de er tilgængelige i flere versioner - til forskellige frekvenser af signalfiltrering, er det nødvendigt at vælge den rigtige for en bestemt fjernbetjening. Lad os se på databladet:


Som du kan se - der er et valg: fra 30 til 56 kilohertz. I databladet er det skrevet, at den maksimale hastighed for det modtagne signal er 2400 bps / s, så det er vanskeligt at bedømme, om mikroen f.eks. Vil fungere med en mobiltelefon. Sådan ser TSOP1736 ud:


Modstand R1 trækker RX-linjen til strømforsyningen (når alle COM-portsignalerne er omvendt), VD1-dioden beskytter kredsløbet mod polaritetsvending under portinitialisering, og Conder C1 beskytter modtageren mod interferens. 7805-stabilisatoren driver bestemt IR-modtageren. Jeg råder dig til at placere TO-92 - mindre i størrelse.
Senderen er ikke særlig avanceret, den adskiller sig kun i en mere kraftfuld IR-diode. Du kan f.eks. Lægge L-34F3C, L-54F3C. Modstand R2 begrænser strømmen gennem dioden. IR-diode ser sådan ud:


Denne enhed accepterer og transmitterer godt i en afstand på op til 5 m.
Hvis du vil eksperimentere, her er pinout af COM-porten, der er almindelig på Internettet:


3. Programmer til arbejde med infrarøde porte.

Lad os nu tale om programmerne. Jeg brugte WinLirc-programmet til verifikation. Enheden viste temmelig gode resultater: modtagelsesradius er 5 cm, transmissionsradius er maks. 20 cm. Det hele afhænger af typen af ​​fotoceller. Som et eksempel giver jeg dig et eksempel på at arbejde med fjernbetjeningen fra musikcentret.
Tal om tilpasning.
Vi starter VINLIRK. Hun skriver: konfiguration mislykkedes, omkonfigurer. Indtast feltet Sti og navnet på konfigurationsfilen i feltet Sti, og følg derefter trinnene: (bemærk: sådanne indstillinger er kun for denne enhed):
1. I feltet Port skal du indstille det portnummer, hvor enheden er tilsluttet
2. Hastighedsfeltet forbliver urørt, selvom du kan eksperimentere - gamle computere vil ikke tænke hurtigere end 115200 bps.
3. Indstil RX-enheden i modtagerens ramme, fordi IR LED (TSOP) er tilsluttet RX-benet på COM-porten.Selvfølgelig kan du oprette forbindelse til DTR, men det vil være en provisorisk ledning og ikke fra en standardmus, som her.
4. I TX-indstillingerne skal du indstille TX. Du kan oprette forbindelse til DCD - din ret.

Klik derefter på Raw Codes. Vi bringer fjernbetjeningen til modtageren og trykker på knapperne. Hvis der begynder at krølle, såsom: puls 200, puls 400, så er alt hockey. Hvis ikke, skal du se på enheden for fejl.

Nu skal du lære et dumt program til videnskab - at genkende kommandoer på din fjernbetjening. Luk visningen, og klik på Lær. Og der ledes vi yderligere af det engelske sprog, for programmet er borgerligt.
PS: Hvor programmet siger "tryk på knappen på fjernbetjeningen og hold den nede, indtil jeg siger", behøver du ikke at holde knappen nede, men stikke den så hurtigt som muligt - af personlig erfaring.
Klik på Analys, når du har studeret. Programmet tjekker konfigurationen og siger OK. Luk vinduet.
Som alt sammen. Klik på OK i vinduet med hovedindstillinger. Programmet minimeres til bakke. Vi trykker på knapperne på fjernbetjeningen - hvis programmet forstår kommandoerne, reagerer det - indikatorens farve skifter fra grå til grøn. Til dette program kan du finde plugins til styring af WinAMP, til at arbejde med TCP / IP.
Til avanceret computerstyring anbefaler jeg uICE-programmet.
Alligevel er der nu mange programmer til denne sag. Jeg anbefaler, at du søger på Internettet.
Dette program er allerede til styring af computeren fra sofaen - til det kan du også finde plug-ins til WinAmp.


Kilde:

Gå tilbage
Kommentarer (8)
 1. Lamar
  #1 Lamar gæster 11. januar 2011 21:50
  0
  men hvordan ved jeg, hvilken port jeg har tilsluttet, og kan jeg bruge en 10K eller 1.8K modstand
 2. feelloff
  #2 feelloff gæster 11. januar 2011 22:55
  0
  Hvad et interessant spørgsmål: "men hvordan ved jeg, hvilken port jeg tilsluttede?" god DU har forbindelse, så spørg dig selv. biggrin

  Modstanden fra 10 til 1.8 kan ikke udskiftes. (Selvfølgelig er det principielt muligt, men naturligvis fungerer det ikke, og hvis det gør det, vil havnefølsomheden være meget lille.)

 3. DarkDemon
  #3 DarkDemon gæster 5. september 2012 18:42
  0
  ideen er super ... der var en TV Tuner uden en fjernbetjening der var en fjernbetjening xs hvorfra ... ved hjælp af dette skema var jeg i stand til at kombinere dem begge med SLYCONTROL programmet ... Jeg er meget tilfreds med forfatterens respekt og 100 plusser
 4. Sasha
  #4 Sasha gæster 20. marts, 2013 21:49
  1
  og jeg tjekker bare fjernbetjeningerne. Jeg tager en telefon med et kamera. Jeg tænder for videotilstand. Jeg tager fjernbetjeningen. og kig gennem telefonen på fjernbetjeningsdioden. Jeg peger på knapperne på fjernbetjeningen. hvis fjernbetjeningen fungerer. så viser telefonen, hvordan dioden er tændt. og så ser øjet ikke. måske kommer nogen godt med
 5. Max
  #5 Max gæster 12. november 2013 11:09
  2
  Citat: Sashan
  og jeg tjekker bare fjernbetjeningerne. Jeg tager en telefon med et kamera. Jeg tænder for videotilstand. Jeg tager fjernbetjeningen. og kig gennem telefonen på fjernbetjeningsdioden. Jeg peger på knapperne på fjernbetjeningen. hvis fjernbetjeningen fungerer. så viser telefonen, hvordan dioden er tændt. og så ser øjet ikke. måske kommer nogen godt med

  denne funktion fungerer med 85% af fjernbetjeninger, de resterende 15% kan kun kontrolleres med specielle enheder til kontrol
 6. Gæst Sergey
  #6 Gæst Sergey gæster 26. marts, 2017 12:14
  1
  Hej Der er en telefon med en infrarød port fra Nokia 6070. Opgaven er at udtrække billeder, kontakter og poster fra optageren fra den til computeren. Er den første IR-port egnet til dette?
 7. Eugene
  #7 Eugene gæster 14. juni 2017 02:30
  0
  Gæst Sergey,
  Jeg havde det samme problem. Jeg fandt ved en fejltagelse en telefon med en infrarød port og Bluetooth (telefon af clamshell type). Så jeg overførte billeder og video via IR til telefonen, og gennem bluetooth overført til smartphonen. Og fra den smartphone, der allerede er på computeren. Her er sådan et epos.
 8. Georgy
  #8 Georgy gæster 27. november 2018 12:34
  0
  alt er meget enklere) en signalmodtager fra fjernbetjeningen til en VCR Electronics og en indikator til den fra enhver forhistorisk kassette)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner