DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Vi bygger et lysthus til en sommerresidens
Vi bygger et lysthus til en sommerresidens


Et lysthus tæt på et landsted eller en lejlighedsbygning er det centrale hvilested i den varme sæson. Normalt er det der, at hele familien samles til helligdage og i weekenderne for at sidde, spise grill, tale og slappe af fra hjertet. Derfor er det vigtigt at gøre dette sted behageligt, rummeligt nok og smukt.

Valg af materiale
Som det vigtigste materiale til konstruktionen af ​​lysthuset, kan du vælge metal eller træ. Hvert af disse materialer har sine fordele og ulemper.
Metal kan korrodere over tid (det skal males for at undgå dette). Metalet har også høj varmeledningsevne, så det varmes hurtigt op om sommeren og afkøles hurtigt i koldt vejr.
Træ er et miljøvenligt materiale. Over tid kan det også deformeres, for at beskytte træet mod fugt og mug, er dets overflade dækket med et lag lak eller maling.
Finansielle udgifter til konstruktion træ og metal arbors er ganske sammenlignelige, derfor, når du vælger det er det værd at blive styret af personlige præferencer og smag.
Der er dyrere materialer til konstruktion af lysthuset: polycarbonat, mursten, smedede strukturer, men vi vil ikke overveje dem.

Arbor fundament forberedelse
Først skal du udstyre fundamentet - det er det fundament, hvorpå hele konstruktionen af ​​lysthuset vil blive holdt.
Materialet til fremstilling af fundamentet skal vælges afhængigt af monumentaliteten i den fremtidige struktur - grundigt udstyret med cementblanding, blok eller mursten. I vores tilfælde har bunden af ​​lysthuset et areal på 12 kvm, så det blev besluttet at udfylde fundamentblokkene fra cementblanding (beton).

Konstruktionen af ​​fundamentet skal påbegyndes ved at grave tre huller i træk (6 huller i hver række). Afstanden mellem rækkerne og mellem hullerne i hver række skal være omkring en meter. Størrelsen på en pit er 40x40x40 cm. I bunden af ​​hver af dem hældes et fundament under fundamentet: sand eller bjergstøv (knust sten med en fin fraktion) med et lag på 2-3 cm.
Derefter fremstilles en betonblanding af cement og sand (eller stenstøv) i forholdet 1: 3. Den resulterende blanding fortyndes med vand og blandes grundigt indtil en homogen konsistens. Jo mere flydende blandingen du får, jo længere vil betonen tørre, men jo stærkere bliver den til sidst.
Fundamentets niveau skal være strengt vandret, så nogle steder kan det være nødvendigt at udjævne det - udstyr forskalingen fra mursten eller plader til den ønskede højde og hæld betonblanding.

Arbor konstruktion
På det første niveau af lysthuset, på toppen af ​​fundamentet, langs rækkerne af fundamentblokke, er der lagt træbjælker på 100x100 mm). I vores tilfælde behøvede vi ikke at så 6-meters brædder, de blev lagt i fuld længde af lysthuset. Fra siderne, på tværs af de installerede stænger, lægges først de ekstreme stænger først, og derefter flere barer savet i midten. De er fastgjort til de allerede lagt stænger med metalhjørner og lange træskruer med en skruetrækker.

Vi bygger et lysthus til en sommerresidens


Fra oven, langs kanterne langs lysthuset, er der også stablet to bjælker på 50x100 mm i størrelse. På tværs af dem er den næste række af de samme søjler lagt og fastgjort. Afstanden mellem rækkerne skal være ca. 40-50 cm.
Søjlerne i omkredsen af ​​den øverste del af lysthuset skal også fastgøres med diagonale stivere. De har både en dekorativ funktion og en funktion af at styrke rammen på lysthuset. De monteres i en vinkel på 45 grader. Vinklen måles med et almindeligt hjørne og saves med en sav (båndsav, slibemaskine eller motorsav).
Langsgående plader er fastgjort over rækkerne af stænger - dette vil være kassen på det fremtidige tag.

Vi bygger et lysthus til en sommerresidens


Når rammen er klar, kan du fortsætte med arrangementet af gulvet. For at gøre dette placeres plader langs hele buelængden og fastgøres med skruer til fundamentpladerne. Dette gøres hurtigt nok, det eneste problem kan opstå, når man lægger de ekstreme plader - de bliver nødt til at skære riller under stolperne.
Når du er færdig med at konstruere gulvet, kan du fortsætte med installationen af ​​rækværket. I et niveau på 1-1,5 m fra gulvet (som du foretrækker) er der monteret vandrette stænger på 50x100 mm med hjørner og selvskærende skruer.
Under det vandrette gelænder monteres diagonale stænger, der er 50 x 50 mm store, på tværs. Den ene af bjælkerne er tættere, og den anden er længere fra kanten af ​​lysthusets kælder. Du kan krydse montering af to bjælker over hele åbningens længde, eller du kan bruge et større antal bjælker.
I vores tilfælde er der fire søjler pr. Åbning. Ved enderne af de installerede bjælker er det nødvendigt at foretage diagonale savskæringer i en vinkel på 45 grader, og således at deres overflader er vinkelret på hinanden.

Vi bygger et lysthus til en sommerresidens


Tidligere er det bedre at slibe overfladen af ​​gelænderne, så der ikke er nogen splint på det.
Derefter er overfladerne på gelænderne, stænger, stivere og lister under taget dækket med en grunder. Opløsningen får lov til at tørre (en dag vil være nok), og derefter i to lag overtrækkes alle de behandlede overflader med lak eller maling. Disse foranstaltninger beskytter træet mod henfald, fugt og mug.

Tagarrangement
For at udstyre lysthusets tag blev det mest almindelige og uhøjtidelige materiale i arbejdet valgt - et professionelt metalplade. Den er billig, fugtbestandig, let og let at installere. Plader kan skæres ved hjælp af en konventionel kværne ved hjælp af skæreskiver til metal.
Når du beregner den nødvendige mængde materiale, skal du huske at overveje margen for fremspringene uden for gazeboets omkreds - så regn og sne ikke kommer ind.
Metalplader skæres og fastgøres til pladerne ved hjælp af tagskruer og en skruetrækker. Begynd at lægge det profilerede ark fra bund til top med en lille overlapning af plader oven på hinanden, så vand ikke kommer ind i lysthuset gennem mellemrummet mellem metalpladerne.

Gazebo dekoration
Når konstruktionen af ​​dit lysthus er afsluttet, er det værd at overveje at dekorere det. Hvad du skal lægge indeni er op til dig. Brug fantasi og opfindsomhed. Du vil helt sikkert gerne anbringe ikke kun et standardbord og bænke omkring det, men også blomsterpotter, en gynge eller et sted hvor børn kan lege.

Vi bygger et lysthus til en sommerresidens


Vær ikke bange for at eksperimentere, stole på din smag og dine kære ønsker, og så vil lysthuset blive et yndlingsferiested for hele familien.
Kommentarer (1)
  1. Rinat
    #1 Rinat gæster 8. august 2017 09:48
    0
    Han tvivlede også i lang tid på at fremstille det af metal eller træ, men alligevel vandt naturligt miljømateriale. Taget var også et tag i ét stykke, det var lettere for mig. Kun han dækkede ikke med et professionelt metalplade, regnhulene på det, han lavede et tag af ondulin.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner