DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
I dag er det svært at finde en person, der entusiastisk ville tale om den kommende reparation. Udsigten til reparationsarbejde i lejligheden forvirrer selv dem, der er direkte relateret til byggebranchen. Hvad kan vi sige om almindelige husejere! Ikke desto mindre er det værd at huske det gamle russiske ordsprog: "Øjnene er bange, men hænderne gør." Denne artikel fortæller dig, hvordan det er nemmest at udføre konstruktionen af ​​et ophængt loft fra gipspuds på egen hånd. Ved første øjekast virker opgaven næsten umulig. Men takket være anbefalinger fra specialister vil du ikke kun være i stand til at klare opgaven, men også tilegne dig værdifulde færdigheder til at udføre lignende arbejde i andre værelser i lejligheden. Så lad os komme i gang.
Loftet vil blive repareret i et standard aflangt rum på 20 kvadratmeter. m. Siden bygningen af ​​huset er der ikke foretaget nogen reparationer, undtagen for den sædvanlige hvidkalkning af kalk, på overfladen af ​​loftet. Dem, der først besluttede den uafhængige produktion af gipsbygning, eksperter rådes ikke til at starte med komplekse former. Lad os derfor dvæle ved konstruktionen af ​​et simpelt loft på gipsplader. For at gøre det mere praktisk at udføre reparationsarbejde om aftenen anbefales det ikke at fjerne lysarmaturet fra loftet - i vores tilfælde en lysekrone, så længe det er muligt.
Inden du begynder reparationsarbejde, skal du sørge for, at lejligheden har alt det nødvendige bygningsudstyr og materialer, nemlig:

1. slag;
2. en skruetrækker (bor);
3. konstruktion kniv;
4. saks til metal;
5. spatel;
6. langt niveau;
7. laserniveau;
8. roulette;
9. lag gips;
10. lige suspensioner
11. metalprofiler;
12. profilstik på enkelt niveau;
13. skruer;
14. hjælpematerialer (grunder, sparty, serpentin tape og finkornet sandpapir).


Trin 1 - markering.
Husk, at dette trin er meget vigtig, fordi kvaliteten af ​​det færdige loft afhænger af linjernes rigtighed og nøjagtighed. Det er nødvendigt at behandle dette arbejde meget ansvarligt.
Ved hjælp af et laserniveau skitserer vi en linje for den indledende profil i en afstand af 10-20 cm fra loftet. Højden på markeringen afhænger naturligvis af højden på det rum, der skal repareres. Derudover tages der hensyn til behovet for at skjule kommunikation eller ledninger bag loftsstrukturen. Det skal huskes, at mellemhøjden ikke bør være mindre end 5 cm.
Tegn en linje på væggen omkring rumets omkreds med en blyant. Vi markerer på loftet for den efterfølgende installation af direkte ophæng. For at bestemme den nøjagtige afstand skal størrelsen på gipspladen tages i betragtning. Materialer vil blive lagt langs rummet, derfor skal profiler installeres i samme retning i betragtning af gipsvidden. Den nemmeste måde vil være at lægge profilerne, trække sig tilbage 60 cm. Tag en lineal med en blyant og træk en linje langs mærkerne.

Det andet trin er at installere rammen.
Vi fastgør den indledende profil langs markeringen med dybler i en afstand af 40-60 cm. Til dette er det nødvendigt at bore huller i metalprofilen gennem en forudbestemt afstand. Brug derefter stansen til at fastgøre huller på de rigtige steder og fastgør profilen med dyvler og skruer.Hvis rummet er stort nok, og en profil ikke er nok, bliver du nødt til at øge en mere ved hjælp af et specielt fastgørelsesorgan.
Vi installerer direkte ophæng på selvskærende skruer. Denne proces er ganske enkel: ophængene er fastgjort til loftet direkte i henhold til markeringen i en afstand af 40-50 cm. Derefter hænges skinnerne fast, som skal fastgøres med selvskærende skruer.
I en afstand på 50-60 cm vinkelret på langsgående linjer etablerer vi tværgående føringer. Samlingerne styrkes ved hjælp af "krabber".

rammeinstallation

rammeinstallation


Hvis der er behov for at give strukturen yderligere styrke, kan du rette profilerne ved at installere yderligere suspensioner på de steder, hvor det er nødvendigt. Vi fortsætter med at arbejde, indtil designet har følgende form.

rammeinstallation


Trin tre - Fastgørelse af gipsplader.
Før implementeringen af ​​denne arbejdstrin er det nødvendigt at udføre elektriske ledninger, al nødvendig kommunikation og ventilation. Huller til tilslutning af lysarmaturer kan skæres inden installation eller tilbage, indtil processen er afsluttet.
Installation af paneler udføres mest bekvemt af tre: mens to arbejdere holder på arket, beskæftiger den tredje sig med at skrue det. Specielle seler anbefales. Det er mest praktisk at fastgøre gipspaneler med en skruetrækker og selvskærende skruer.
På grund af ujævnheden i vægge og hjørner, kan der opstå vanskeligheder under fastgørelse af gipsplader. Det anbefales at forudindrette samlingerne med væggen eller hjørnet - mens arket vil ligge mere jævnt. For bedre vandtætning bør du forbehandle den med en speciel grunning. Ark skal forskydes og bagved 2 mm bagved væggen. Dette frie rum er nødvendigt, så materialet "trækker vejret" og ikke deformeres, når temperaturen falder.
Det skal bemærkes, at afstanden fra kanten af ​​arket til monteringshullet skal være ca. 1,5-2,0 cm. Mellem skruerne skal der overholdes en afstand på 10-15 cm. Befæstelsesorganet skal gå ind i gipspladen, så hovedet er forsænket til en dybde på 0 5 mm.

gipsplader fastgørelse


Fjerde trin - reparation af sømmene.
Når alle arkene er fastgjort, skal du jorde dem. Ujævnheden mellem lagene skal forsegles med et slangebånd og spartelmasse. For at fylde samlingerne på en gipskonstruktion er en startkitt ret egnet, som hurtigt tørrer op. Derefter primeres uregelmæssigheder igen.

fælles reparation


Trin fem - Efterbehandling af kitt.
Først skal kitt af skruehovedene repareres. Det anbefales at bruge en smal spatel (7 cm), takket være hvilken alle revner og uregelmæssigheder dannet under drift skal repareres. Efter at have afsluttet denne proces, udfører vi afsluttende sparkel. Dette kræver en bred spatel. Opløsningen påføres over hele gipsområdet. Kittlaget må ikke overstige 2 mm.
Når arbejdet er færdig, skal loftets overflade behandles med et emmernet. For at ordne det kan du bruge specielle enheder. Det er muligt, at for at afslutte finishen, kan det kræve et andet lag af kitt. Den endelige tørring finder sted ikke tidligere end om dagen. Herefter skal overfladen på loftet behandles med sandpapir.

efterbehandling kitt

Gips lofts loft


Som du kan se, er der intet overnaturligt i processen med at skabe et gipspladloft. Dette arbejde er i kraft af enhver lejlighedsejer, der ønsker at spare på reparationer og ikke er bange for at lære noget nyt. Og fremkomsten af ​​avancerede teknologier og moderne efterbehandlingsmaterialer gør det muligt for os at forenkle processen og forbedre dekorationens kvalitet. Bestem dig, studer, prøv. Og du vil helt sikkert få succes!
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner