DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Træk sæder
Du kan trække bilsæderne ikke kun i en specialiseret salon, men også med dine egne hænder. På denne måde kan du opdatere de krympede sæder samt give interiøret en unik og original stil. Hvad skal du selv trække sæderne? Det er ikke nødvendigt at have en syuddannelse! Nok af dit ønske, tålmodighed og symaskine. Arbejdet er ikke meget vanskeligt, men snarere omhyggeligt. Derfor, hvis du er klar, foreslår jeg at starte!

01. MATERIALER. Hvad har vi brug for, og hvor meget?
Vores salon kombineres i to farver - sort og beige. Selvfølgelig kan du vælge alle andre farver efter din smag. Til de centrale dele af sæderne valgte jeg beige perforeret øko-læder (2,5 m). På bagsiden af ​​ryggen og lommerne - beige uden perforering (1,5 m). Og for alle andre detaljer - sort lædersuppleant (3,5 m). Vælg specielt automobilmateriale. Det er designet til store temperaturforskelle og er modstandsdygtigt over for falmning. Regelmæssig møbellæderbetjent er ikke egnet, da det er designet til behagelige forhold i lejligheder. Brug stadig et tyndt skumgummi - 0,5 cm tykt. De skal lime alle hudens detaljer. Jeg har allerede kopieret sort materiale. Men for beige tog det 3 lag skumgummi. Brug for lim, specielle møbler. Normalt er det lyserødt. Det kan købes i specialforretninger.

gør det selv bilsæde


02. Sy tilbehør.
• Køb specielle nåle til læder nr. 90 eller 100.
• Tråd til syning af læder er også påkrævet (almindelige tråde fungerer ikke, de tåler simpelthen ikke belastningen). Kig efter tråde, der er markeret med Extra Strong eller for skoindustrien. Det vil tage mindst tre spoler på 200 meter.
• 3-5 meter klæbemiddel ikke-vævet - alt efter mængden af ​​skumgummi og perforeret materiale.
• Motorolie.

gør det selv bilsæde


03. Materialeforberedelse
Al skumgummi limes med non-woven ved hjælp af et jern. Dette er nødvendigt, så skummet ikke smuldrer under drift. Ikke-vævet stof letter også glidningen af ​​skumgummi under foden under syning.

gør det selv bilsæde


04. Kom godt i gang
Fjern hele trimmen fra sæderne (sæderne er længe blevet fjernet fra bilen).

gør det selv bilsæde


05. Markup
Nu, når vi ser på omslaget, synes alting klart for os. Men når vi skærer det i dele, kan vi let forvirre, hvilken del der kommer fra. Derfor tager vi en markør og nummererer hvert element på omslaget. For nemheds skyld tegnede jeg på et separat ark et diagram over hvert sæde og ryg og nummererede også detaljerne. Det vil således være umuligt at blive forvirret.

gør det selv bilsæde


06. Strikkepinde
Fra den forkerte side kan du finde sådanne "lommer" med strikkepinde. Disse ledninger er nyttige for os til nye dæksler. Tag dem ud og tag dem til side. Husk at sy syningspladserne på disse strikkepinde, og markér dette på dit papirkort.

gør det selv bilsæde


07. Forberedelse af mønstre
Pak dækslerne ud. Vi afskærer alle sømildelen. Her er hvad der skete i sidste ende - mønstre til nye covers.

gør det selv bilsæde

gør det selv bilsæde

gør det selv bilsæde


08. Skæring
Hver detalje overføres til hudens stedfortræder. For ikke at forveksle noget og ikke få dele i et spejlarrangement, anvender vi dem på den forkerte side af materialet med den forkerte side opad. Som vist på billedet.

gør det selv bilsæde


09. Søm kvoter
Tilføj fra alle sider (hvor det er nødvendigt) kvoter for sømme, der er lig med 1 cm. Glem ikke at nummerere alle detaljerne.

gør det selv bilsæde

gør det selv bilsæde

gør det selv bilsæde


10. Klip

gør det selv bilsæde


11. Vi får et sæt nye dele til dæksler
I dette tilfælde er dette bagsædet. Men på samme måde udfører vi både ryglænet og begge forsæder.

gør det selv bilsæde


12. Lim
Som nævnt tidligere skal dele lavet af læderzama limes med skum. Jeg har kun brug for at arbejde med beige. Den sorte læderbetjent er allerede klar til at sy. Ideelt set skal du lime med en sprøjtepistol. Men derhjemme er dette ikke altid muligt, så vi påfører lim med en pensel eller en gummispatel.Øv dig på at trimme dit materiale når det passer dig. Bemærk, at vi sætter skumgummi på huden på den side, der ikke er vævet.

gør det selv bilsæde

gør det selv bilsæde


13. Muligt problem
Jeg har et problem med perforeret økohud. Når du prøver at lime sådanne dele på skummet, siver lim gennem hullerne. Opløsningen blev fundet som følger - lim først materialet indefra med ikke-vævet materiale, og lim derefter skumgummien på det. Det vil sige, vi fik en sådan sandwich - øko-læder + ikke-vævet + skum + ikke-vævet.

14. Kom i gang med at sy
Når de limede dele er tørret, skal du klippe den ud og fortsætte med at sy. Vi starter med de centrale dele af sæderne (eller ryggen). Vi anvender mærkning til dekorative sømme.

15. Strikkepinde
Fra den forkerte side lægger vi nåle og markerer, hvor de skal være (nøjagtigt på samme sted som på de gamle låg).

16. Til syning på strikkepinner klipper vi strimler, der svarer til trådens længde fra ethvert stof. Fold sammen i halvdelen og sy til den forkerte side af den tilsvarende del.

gør det selv bilsæde


17. Vi syr dekorative sømme på en symaskine, hvor vi tidligere har smurt forsiden med olie. Dette er nødvendigt, så maskinens fod lettere bevæger sig gennem materialet.

18. Montering af dele
Nu hvor alle delene er klar, skal du fortsætte med at samle dem. Vi syr alle elementerne på dækslet i et. Her har vi bare brug for vores papirplan.

gør det selv bilsæde


19. Sy alle detaljerne sammen.

gør det selv bilsæde


20. Tøjklemmer
Sådanne tøjklæder til kontoret kan være meget nyttige i arbejdet. Vi forbinder delene med dem for let at slibe på skrivemaskinen. Brug ikke nåle eller trækning som unødvendige huller forbliver på materialet.

gør det selv bilsæde


21. Når delene er bearbejdet, skal du skære skumgummi fra sømresterne.

gør det selv bilsæde


22. Syning
Vend dækslet til forsiden, og læg dekorativ syning. For at glide bedre, skal du tørre for- og bagfladerne med motorolie.

gør det selv bilsæde


23. I denne sekvens sliver jeg detaljerne fra. Første venstre og højre elementer i et.

gør det selv bilsæde


24. Slip nu venstre og højre side sammen. Vi behandler de nederste og øverste sektioner, trækker ledningerne og strikkepinde, der var i det gamle hus.

gør det selv bilsæde


25. Udsigt til dækslet fra den forkerte side. Det gjenstår at banke alle strikkepinde på plads.

gør det selv bilsæde


26. Fortsæt
Vi syr de resterende betræk - på forsæderne, nakkestøtter og ryglæn på samme måde. Helt igen - pak den gamle hud ud, klip nye dele osv. Jeg besluttede at ændre nogle detaljer lidt. Sy f.eks. Lommer på bagsiden af ​​forsæderne. Derfor skar jeg en hel del op i flere elementer.

27. Resultat

gør det selv bilsæde

gør det selv bilsæde


Efter at have arbejdet med alle de dæksler, vi har, får vi en ny trim til bilsæderne. Vi trækker alt på plads og nyder det udførte arbejde. I fotosalonen “før” og “efter”.
Kommentarer (5)
 1. Eugene
  #1 Eugene gæster 19. april 2017 10:05
  0
  Tak for de ting. Hvad er prisen for materialet og den tid, der bruges på arbejde? Og endnu et spørgsmål - Hvornår satte de skummet fast på det og pressede det, hvor længe tørrede det under hvilke betingelser det tørrede? Er der nogen særskilte anbefalinger til at trække opvarmede sæder?
 2. Angelinka
  #2 Angelinka gæster 7. august 2017 12:30
  1
  Det er dejligt at se mesterværkets arbejde. Selv skal han, uden færdigheder, tænke, en masse omhyggelig arbejde. Ved første øjekast ser det ud til at være en umulig proces. Det tager meget tid.
 3. Felicity
  #3 Felicity gæster 22. august 2017 13:14
  0
  Det ser ud i en racerbil eller en bil i erhvervsklasse! Det vil være nødvendigt at pusle sin kone med mønstre, eller det er faktisk tid til at skifte omslag.
 4. Eugene
  #4 Eugene gæster 22. oktober 2017 01:06
  2
  Fortæl mig, hvilken symaskine du har brug for, er der nogen egnet?
  1. Alexx
   #5 Alexx gæster 3. november 2017, 4:51 p.m.
   1
   I princippet skal enhver normal maskine klare kunstlæder (øko-læder).
   Men ægte læder vil medføre mere besvær, det er tykkere, det er vanskeligere at bryde igennem, og der kan være sprungede sømme.
   Af de gamle biler blev Singer altid betragtet som et monster - den syr endda presenninger i flere lag (men der er kun en lige linje), men Veritas skinnede aldrig med sådanne egenskaber, men du kan brodere og have krøllede linjer på det.

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner