DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » » »Panama" Marine "
Snart kan sommeren ikke undvære en hovedtæppe. Jeg syede en sådan panama-hat på et marint tema til min baby.

panamku


Stoffet er tyndt linned. Jeg havde også brug for et stykke hvid bomuld til bånd, doublerin og filt til dekoration. Til fremstilling af et børns hovedbeklædning er det kun nødvendigt med en måling - hovedets omkreds (hos et barn, der er 2-3 år gammel - ca. 50 cm). Også fra papir skal du lave tre mønstre (papirmønstre). Hvis babyen for eksempel har sidste års panama hat, som er blevet lille for ham, kan du tage målinger fra hende ved at øge størrelsen lidt. Først bygger vi et rektangel - et mønster af den midterste del af panama. Længden på AA1 er lig med hovedets omkreds (på mit mønster - 53 cm), højden AB - 7-8 cm. Den sidstnævnte værdi er vilkårlig og er omtrent lig med højden på barnets pande. Det vigtigste er, at panama-hatten ikke falder i øjnene, men ikke er for kort.

mønster


Derefter udsætter vi 1 cm fra punkterne B og B1, forkorter segmentet BB1 med 2 cm. Del segmentet AA1 i halvdelen og sænk vinkelret fra punkt A2 (midten af ​​segmentet) til punkt B2. Opdel de resulterende nye segmenter i halvdelen, og tegn lodrette a2b2 og a3b3. Sæt 1 cm til side fra punkterne b2 og b3, og forbind punkterne b4, b5 og b6, b7 med henholdsvis punkterne a2, a3. Tucks viste sig. Således vil den øverste del af mønsteret (segment BB1) være 6 cm kortere end den nederste del (AA1). Og panamaet opad vil smalle lidt. Det næste mønster er toppen af ​​panama. For at gøre dette tegner du en cirkel på papir med en cirkel, der er lig med cirka 47 cm (53 cm - 6 cm). Panamafelter består af fire identiske mønstre - to forreste, to forkerte. For at gøre dette tegner du følgende mønster.

mønster


Tegn et rektangel. CC1 = 26,5 cm (halvdelen af ​​hovedets omkreds), CD = den ønskede feltbredde (i mit mønster - 6 cm). Opdel segmentet CC1 i halvdelen, og sænk den vinkelrette side, og stræk den ud over segmentet DD1. Skæringspunkterne er angivet med c2 og d2. Fra disse punkter lægger vi 3-3,5 cm ned og sætter punkterne c3 og d3. Forbind først punkterne C, c3, C1 med en glat linje, derefter punkterne D, d3, D1. Sådanne papirmønstre har brug for 4 stykker.
Vi lægger mønstre ud på stoffet og cirkler kridt.

mønster


Vi skærer detaljerne ud og glemmer ikke at efterlade kvoter til sømmene. Vi laver tucks i den midterste del. Vi syr den midterste del (dens korte kant på 47 cm) med toppen. Og først forkorter vi det normalt - stof til stof, og derefter pålægger vi den øverste kant af den midterste del fra ansigtet oven på panama og syr det igen.

sy en panama hat


Vend produktet indad og ud. Fra doubleren skar vi en cirkel ud og en strimmel i samme størrelse som de syede dele af panama. Vi syr dem på den forkerte side - den hårde side af doublerin indeni.

sy en panama hat


Vi bøjer kanterne indad og skærer ned, så de ikke skrubber.

sy en panama hat


Nu laver vi emner til panama-felterne - vi folder parrede dele med deres ansigter mod hinanden, sætter en doublerin-strimmel ovenpå og syr dem langs den nederste kant.

sy en panama hat


Når vi vender felterne til forsiden, vil doubleren være indeni. Vi syr felterne til panama, vi lægger samlingerne oven på hinanden. Forsøg at sikre, at markens samlinger falder sammen med sidesømmene (tucks) på panama. Derefter laver vi i panama-felterne et par flere linjer - så de vil se pænere ud, og de vil også blive hårdere.

sy en panama hat


Fra indersiden er panamahatten helt sømløs.

sy en panama hat


Sy løkker (løkker til gevindtråd) - en på bagsiden og to på siderne.

sy en panama hat


Panama-hatten kan dog efterlades uden sløjfer og uden dekorationer - hovedstykket er allerede klar. Men tingene på barnet vil altid pynte med noget sød og sød. Som sådan en ornament lavede jeg et bånd af hvid bomuld og filtlegetøj - en delfin, en søstjerne, et anker og en ror. Jeg syr ikke båndet, men lavede det på en knap, så det kunne løsnes eller vaskes separat, for eksempel.

sy en panama hat

panamku
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner