DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» » »Mindre reparationer af filtede ting
Der er nogle ting, der er ude af mode. Du vænner dig til dem, de bliver elsket. Det er trist, når deres sokkeperiode slutter for tidligt. Værksteder, der beskæftiger sig med mindre reparation af tøj, kan hurtigt erstatte en ødelagt slange, omhyggeligt sy op en revet jakke og dygtigt maskere ethvert hul. Mange nålekvinder udfører dette arbejde på egen hånd. For dem, der ikke kender teknikken til at gendanne filtede ting, vil denne mesterklasse være nyttig. Til arbejde har du brug for en filtnål, en skumgummi-vaskeklud, en luftpapyrchaty-olie klud, oliven sæbe, spundet uld. Farven på pelsen skal svare til basisfarven på det emne, der skal repareres. Du kan købe alle disse materialer i håndværkebutikker.

Som et eksempel vil vi forsøge at gendanne den revne vante.

gendanne en revet vante

gendanne en revet vante


Uldfibre tages i en sådan mængde, at det er muligt at danne en filtet plaster fra dem.

danner en filtet plaster


Ulden lægges på en skumsvamp. Nålen til filtning gennemboreres mange gange over hele overfladen.

Uld er lagt


Resultatet er et emne, der lukker hullet.

det viser sig emnet


Latka påføres det beskadigede område og bliver let grebet af en filtnål. For at gøre dette gennembores produktet og plasteret gennem kanten af ​​forbindelsen.

Latka påføres


Inde i vanterne er det nødvendigt at lægge skumgummi for at fortsætte med at arbejde. Hvis der er dannet et hul på fingeren, bliver du nødt til at skære et lille stykke skum for at fylde det med plads til fingeren.

nødt til at lægge skum


Metoden til tørfiltning er baseret på det faktum, at fibrene i uldnet er indbyrdes ved en bestemt kontakt. Der er specielle hak på nålen til filtning, ved hjælp af hvilken hårene bevæger sig og fanger. Jo flere punkteringer med en nål, jo mere pålideligt er plasteret fastgjort.

latka er mere fast fastgjort


Når plasteret sidder fast på produktet, skal det fugtes og sæbes. Oliven sæbe er bedst egnet til dette job.

har brug for at fugte og sæbe

har brug for at fugte og sæbe


Derefter gnides den lappede del på oliehåndklædet med lufthanske. Bevægelserne udføres skiftevis langs og på tværs. Efter et stykke tid vil forbindelsen med plasteret blive usynlig, og plasteret i sig selv er tæt forseglet. Det gjenstår at skylle og tørre.

Mindre reparationer af filtede ting

Mindre reparationer af filtede ting


Mindre reparationer af produktet tager ikke meget tid, men det giver dig mulighed for at gemme og forlænge levetiden på dine yndlings ting.
Kommentarer (0)

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner