DIY gør det selv
Master klasser, instruktioner, nyttige tip, opskrifter.
» »Vibro-mus til spil.
Sådan får du en mus til at vibrere med dine egne hænder

introduktion

På en eller anden måde kom jeg på besøg hos en ven med min computer. Vi oprettede et netværk, spillede og blev lidt trætte af computere. Vi besluttede at slappe af og have det sjovt. Han er min radioelektronikingeniør, telemaster, generelt, han kan reparere hvad som helst, en mand med hænder, men ingen ideer. Tværtimod, jeg er en person med ideer, men uden hjerner, men med hænder. Han begyndte at lodde og opgradere sit supersofistikerede systematik som altid. Og jeg, som ikke vidste hvad jeg skulle gøre, klatrede ind i hans skraldespand og begyndte at grave rundt og fandt der en almindelig kinesisk motor. Og så fik jeg ideen og ikke indsætte den i musen. Forresten, i stedet for en motor, kan du bruge en vibrator fra en gammel mobiltelefon. Lige før computeren havde jeg en Sony-præfiks, og hun havde joysticks med en vibro-funktion, det var meget sjovt at spille. Og så spillede vi Far Cry. Så jeg tænkte, at det ikke ville være dårligt, når musen ryster, som om det var et tilbageslag, under optagelse, i det øjeblik, hvor knappen trykkes ned.
Hvor startede jeg

Åbnede en Logitech-mus. Dette er den enkleste, mest almindelige optiske kablede mus.
Jeg kiggede nøje på hvad der er indeni, mikrokredsløb, dele, knapper, nogle ... Skukota.
Loddet to ledninger. Den første er +5 volt strøm, som det viste sig senere. Dette er den midterste ledning af fem, der kommer fra blokken, den er rød. Den anden ledning blev loddet til knappen på venstre tast. Billedet viser, at dette er kontakten med venstre knap. Den røde ledning, dette er min ledning, der går til motoren. Det vises med en rød pil.
Yderligere ... Jeg tjekker, om et så simpelt kredsløb fungerer. Jeg lodder en diode i stedet for en let motor og trykker på en knap. Hurra! Dioden lyser, når der trykkes på knappen.


Dette betyder, at motoren også fungerer. For en foreløbig succes drikker vi øl, og jeg fortsætter. Loddet diode. Og han tog op installationen af ​​motoren i den tomme gulvsalon. Jeg besluttede at sætte motoren på en speciel lim. Denne lim indstilles hurtigt, når temperaturen falder. Det vil sige, han har brug for en særlig pistol eller et loddejern. Jeg opvarmer limet og sætter det på mikrokredsløbet, og mens det spreder sig, og mens det er varmt, monterer jeg motoren. Limet griber til, hvorefter jeg begynder at hælde lim på alle steder, hvor det er muligt. Dette er således, at motoren ikke rives af under dens drift. Så motoren er på plads. Jeg begynder at lave belastninger, som, når de sætter motorens akse under rotation med en forskydning fra aksen, vil de skabe vibrationer.
Alt er meget enkelt. Jeg tog en lille metalcylinder fra håndtaget. 7 mm i diameter og 7 mm lang. Jeg tog 3 blykugler fra en luftpistol. Tangen fladt dem ud. Og læg den i cylinderen, og hæld den tidligere med varm lim. Indtil limet var afkølet i cylinderen, satte jeg det på motoraksen. Limet er afkølet. Første test. Det syntes for mig, at belastningen var lille, da vibrationen var ret højfrekvent. Dette er forståeligt, for en lavere frekvensvibration er det nødvendigt enten at skubbe lasten længere væk fra aksen eller tilføje lastens vægt. Hvilket jeg gjorde. Jeg skruede en skrue ind i cylinderen. Derefter blev vibrationen meget stærk og lidt støjende. Sådan ser det ud.


Luk musen. Jeg prøvede at trykke på en knap et par gange. Glæde var ikke en gang, da hun begyndte at vibrere. Da resultatet overskred alle forventninger. Vibrationen er så stærk, at musen er svær at holde. Lancerede spillet, Far Edge. Jeg prøvede at skyde fra M-16. Under optagelsen ryster musen, så det var umuligt at skyde nøjagtigt. Men det var mere realistisk at spille sådan. Så meget desto mere, da jeg spillede bedre end min ven, og vi bare manglede lige styrke i spillet.Efter at jeg begyndte at skyde mindre nøjagtigt, gik spillet meget mere interessant.

konklusion

Fra en simpel mus lavede jeg en vibro mus, som ikke har nogen analoger i verden. Han beviste for en ven, at jeg ikke brændte computeren. Han bange mor ihjel. Da hun sad ved min computer uden mig og lavede det første klik, havde hun et vildt chok. Hun sidder ikke ved computeren uden mig længere. Det er blevet mere interessant at spille Far Krai, da det allerede er kedeligt at have god erfaring og nøjagtighed at spille. Han bragte lidt variation og kreativitet ind i sit liv.

Kilde: media.aplus.by
Kommentarer (7)
 1. GRG
  #1 GRG gæster 8. december 2010 23:01
  0
  Jeg låser motoren ved at indstille vibratoren ved Noikia 1100))) smil
 2. morder
  #2 morder gæster 25. januar 2011 12:41
  0
  ja der vibrationer er svage så for lydens skyld smil
 3. Smoyk_zT
  #3 Smoyk_zT gæster 13. oktober 2011 11:17
  0
  um ... sådan et spørgsmål: Jeg gjorde alt, som forfatteren skrev, kontrollerede på LED'en, alt var klart loddet, kun motoren brummer ikke, motoren blev taget fra mobiltelefonen. Hvem kender løsningen skal du afmelde *
 4. Vlad98
  #4 Vlad98 gæster 11. november 2012 23:17
  0
  Jeg gjorde det samme bare tog vibratoren fra mobiltelefonen, jeg trykker på venstre knap vibratoren fungerer, men der er et problem, musemarkøren mislykkes i et stykke tid, det fungerer ikke, fortæl mig, hvordan jeg løser dette problem, pliz.
  1. Gæst Michael
   #5 Gæst Michael gæster 20. februar 2019 10:16
   0
   Så bliver det, for der er ikke nok strøm! Nogle håndværkere lægger en stor tablet med et 3 volt batteri til at drive motoren, ligesom R22, den har nok strøm i næsten et år!
 5. T_n
  #6 T_n gæster 25. april 2013 23:46
  0
  Diodesæt
  Jeg tænder for at PC-dioden er tændt, jeg trykker på PCM-dioden slukker
  Hvad er problemet?
 6. Vitya
  #7 Vitya gæster 29. november 2013 04:32
  0
  Du skal have sat en for kraftig motor

Læs også

Fejlkoder til vaskemaskiner