Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Плетените бижута са много популярни днес. Мъниста, обеци, брошки, гривни от различни цветове, форми и размери. Днес ще ви науча как да плетете кръгли сферични обеци от три нишки с различни цветове. Ние ще плета малко не обикновено. Цветовете като че ли ще се блъснат в мънистата и ще се настанят върху него с хаотични петна с различни размери.
За две обеци с диаметър около 4 см ще ви трябва:

Трикотажни обеци


- Три чилета с конец с еднаква дебелина, но с различен цвят;
- две щифтове;
- две shvenzy;
- два пръстена;
- ножица;
- кука;
- щипки;
- здрава тънка нишка с подходящ нюанс за деформация, ако няма щифт с подходяща дължина.
Кръглото мънисто винаги трябва да започва с бримка amigurumi, ако не искате да получите дупка от едната страна. Става по-просто от просто: първо сгъваме нишката в контур, така че основната нишка и нейният край да изглеждат в различни посоки.

Трикотажни обеци


След това трябва да завържете получения контур с пет колони без плетене на една кука. Въпреки това, тъй като нашето мънисто ще се състои от три цветя, които на случаен принцип ще бъдат „разпръснати“ около него, ще го завържем малко необичайно. Първо правим две единични плетене на една кука и не довършваме третото.

Трикотажни обеци


Завършваме третата колона с конец с различен цвят и също правим още две единични плетене на една кука.

Трикотажни обеци


Сега затегнете нашия контур amigirumi и свържете последната колона с първата. На следващо място отново правим незавършено единично плетене на една кука и го довеждаме до края със зелена нишка. Правим една и половина колони и падаме върху сивата нишка. По този начин постепенно се добавят нови петна, за да се оформи цялото топче.

Трикотажни обеци


Ние плета първите три колони с стъпки, за да получим "палачинка".

Трикотажни обеци


След това ние плета без добавки, така че "палачинката" да се превърне в торба. Това ще отнеме около три или четири реда повече.

Трикотажни обеци


Получената торба трябва да бъде гъсто напълнена с подложка от полиестер. Половината мъниста трябва да стане достатъчно кръгла и плътна, за да запази формата си. Следващите три реда трябва да бъдат плетени с намаляване на бримки. Пет бримки трябва да се намалят от всеки ред, но не в един ред, а след няколко плетени колони.
По този начин трябва да плета две мъниста с еднакъв размер. Когато са готови, трябва внимателно да натиснете щифтовете през тях и да направите бримки в края, за които ще окачим мънистата.

Трикотажни обеци


Поставяме пръстени в халките и закачаме мънистата на щифтовете.

Трикотажни обеци


И така, доста бързо и не толкова трудно, направихме оригинални и необичайни плетени обеци от нишки от три различни цвята.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини