Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Всеки ден много домакини се питат: какво да готвя за вечеря? Искам това ястие да е вкусно и да отнеме минимум време за приготвяне. Именно това ястие може да се счита за бутер картофи. Поради цялата си простота всеки любител на вкусната храна обича бутер картофи. Да, и можете да го приготвите на практика от импровизирани продукти.

Основни съставки:
Картофи - 1 килограм.
Пилешки бутчета (можете да използвате всяко месо) - 2.
Сирене - 200 грама.
Майонеза.
Лук - 2-3 големи лука.
Сол.
Пепър.
Зелените.

Веднага трябва да се отбележи, че можете да използвате всяко месо, което е в хладилника, за да приготвите бутер картофи. Тя може да бъде свинско, говеждо или пилешко (филе, пилешки бутчета или пилешки гърди). В нашия случай ще има пилешки бутчета.
Краката са добре измити и отделят месото от костите. Нарежете отделеното месо на малки парченца. Обелете картофите и нарежете на тънки ивици. Нарежете пръстените лук. Колкото повече лук, толкова по-сочно ще бъде ястието. Внимателно разтриваме сиренето на най-голямата ренде. Всяко прясно сирене, принадлежащо към твърди сортове, е подходящо за нашата рецепта. Нарязваме ситно зелените.
Сложете лука върху лист за печене и равномерно ги разпределете по повърхността. Поставете нарязани пилешки бутчета отгоре. Заспиваме всички нарязани картофи. Намажете картофения слой с майонеза с всякакво съдържание на мазнини. За целта разпределете майонезата върху картофите и разпределете с голяма лъжица по цялата повърхност. Сол добре и малко черен пипер. Получените слоеве са покрити със сирене. Разстелете зелените отгоре. Зелените могат да бъдат както пресни, така и замразени.
Сложете бутер картофите в предварително загрята фурна. Температурата на печене е 200 градуса. Продължителност на печене - 30 минути.

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи

Слоени картофи
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини