Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Реставрация на стар шкаф
Всеки от нас някога се е сблъсквал с решение за бъдещия живот на стари неща, които по никакъв начин не се вписват в съвременния интериор. Понякога е жалко да се разделиш със стари мебели - защото е с добро качество и се свързва със стари спомени. Ако има лятна къща, можете да извадите мебелите там, но ако няма такова решение, тогава трябва да изберете от два начина, или да го хвърлите на сметище, или да се опитате да реанимирате и приведете в подходяща форма.
По принцип всяка мебел може да бъде променена и да я направи идеалното допълнение към интериора. Днес възстановяването на мека мебел е много популярно - тези, които правеха ремонти в апартамента, често заменяха тапицерията на дивана с нова, по-подходяща за околната среда. В допълнение, това е огромен плюс за спестяване. И също е творчески процес и гордост, че всичко се прави на ръка.
Няма нужда да се страхувате да започнете да прекроявате стари неща. Дори и да нямате умения или знания в този процес, можете просто да се обърнете към Интернет или специална литература, която е пълна с огромно количество информация. Също така в този въпрос могат да ви помогнат опитни работници в строителните магазини, които ще ви посъветват и препоръчат материалите, които са ви необходими за творческия процес.
И така, откъде да започнем ?!
Рисуваме стария килер.
• Необходимо е да намерите причината за повредата и да се опитате да я отстраните.
• Проверете мебелите за дървеници. Ако все пак намерите ходовете, трябва да ги издухате. След това насадете тези движения със специално съединение или керосин. Преди да рисувате дупките, запечатайте с восък или замазка върху дърво.
• Сега, опитвайки се да не повредите дървото, трябва да премахнете старата боя. За да направите това, можете да използвате специални инструменти. Работете с ръкавици и респиратор с четка за боя или плат, навит на пръчка. За да премахнете омекотената боя, се нуждаете от шпатула или дървен блок с изрязан ръб. След като трябва да полирате дървото по протежение на влакната.
• Грундиране на повърхността за по-добро сцепление на оцветителите с дърво. Понякога самите лакове и бои са грундове.
• След това трябва да изберете боя: маслена емайл, латексна боя или акрил на водна основа. Акрилната боя е по-търсена по този въпрос, тъй като може да се разрежда с вода, без мирис, изсъхва бързо, смесва се лесно с цвят и най-важното - може да се отмие по време на процеса на боядисване.
• Използвайте качествени четки и валяк.
• Боядисвайте продукта и го оставете да изсъхне напълно.
• Когато боята е добре изсъхнала, повърхността трябва да се почисти с фина зърнеста хартия и да се избърше с парцал.
• Покрийте с втори слой боя. Оставете да изсъхне. Ако желаете, все още можете да лакирате, това ще предпази продукта от дълбоко замърсяване и прах.
Е, това е! Можете също така да украсите продукти по ваша преценка, като използвате различни техники за дизайн.
Стара съветска стена преди реставрация.

Реставрация на стар шкаф

Реставрация на стар шкаф


След реставрация.

Реставрация на стар шкаф

Реставрация на стар шкаф
Коментари (1)
  1. Svetlaia
    #1 Svetlaia госта 8 август 2017 06:03
    0
    Също така има стар скрин - жалко е да го изхвърлите - здрав и направен от истинско дърво. Но трябва да премахнете лака, за да рисувате. как е тук

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини