Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Кафе скраб за тяло
Скрабите са популярен козметичен продукт за грижа за кожата, особено когато става въпрос за наличието на целулит. С този инструмент можете да придадете еластичност на кожата, да повишите нейния тонус, да подобрите притока на кръв и да почистите частици от мъртви клетки. Всяка година производителите пускат все повече и повече нови продукти, така че всяка жена да има възможност да използва точно инструмента, който най-добре й подхожда лично.
Но е много по-лесно сами да си направите скраб за тяло. За това не ви трябват много време и пари - основното е да имате желание. Например, можете да направите скраб за кафе. В допълнение към основните си действия, той е в състояние да ободрява кожата и да й придава невероятен аромат за целия ден.
За да приготвите такъв скраб, трябва да вземете:
• купа;
• лъжица или шпатула;
• смляно кафе - 3 супени лъжици;
• топла вода - 50 мл;
• мед - 2 супени лъжици;
• смлян червен пипер - 1 грам;
• етерични масла - по 3 капки всяко.

Скраб за тяло с кафе


Първо трябва да изсипете кафето с гореща вода, така че да се запари малко. Оставете да влеят за 2 минути. За скраб можете да вземете не само редовно кафе, но и пияно кафе. В този случай не е необходимо да се готви на пара, ако скрабът се приготвя веднага след изпиването на кафето.

Скраб за тяло с кафе


След това в купата с кафето се добавя мед и се разбърква старателно.

Скраб за тяло с кафе


Към образуваната кафе-медена маса се добавя червен пипер. Между другото, той играе важна роля, когато скраб се използва за борба с целулита. Ако се приготвя за лицето, тогава е по-добре да не добавяте червен пипер.

Скраб за тяло с кафе


След разбъркване се добавят етерични масла. За направата на този скраб са взети масло от чаено дърво и портокалово масло.

Скраб за тяло с кафе


Готовият скраб се нанася върху тялото с меки кръгови движения. При проблемни зони се препоръчва повишаване на налягането и масажиране на кожата до 10 минути. След това скрабът се отмива с топла вода и върху тялото се нанася крем.

Скраб за тяло с кафе
Коментари (1)
  1. buzilkina89
    #1 buzilkina89 госта 7 август 2017 г. 10:17 ч
    0
    Сега със сигурност знам къде да сложа останалата кафе основа! Пробвах тази рецепта върху себе си и ефектът ме порази - кожата стана мека и по-равномерна. А миризмата просто е луда не само на мен, но и на съпруга ми.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини