Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Рафт в провансалски стил
мебели и обзавеждането в стила на Прованс днес е модна тенденция. Може би някой иска да украси дома си с интересен детайл в този стил. За да получите такова интересно малко нещо, изобщо не е необходимо да отидете в специален магазин. Да, и такива артикули са скъпи. Модното очарование с Прованс и мен не отмина и реших сам да си направя рафт.

Така че, за да се захванете за работа, ще ви трябва: малко парче шперплат с дебелина 4, 6 или 8 мм, няколко дървени летви с дебелина 1 см, малки пирони (или дърводелско лепило), акрилни бои и лак за декорация и ръчна мозайката за рязане на части ,

Рафт в провансалски стил


Първо трябва да определите размера на продукта. Моят рафт ще има размери - 38 см на 22 см. След като направих съответните марки върху шперплат и релси, внимателно изпих необходимите детайли с мозайката. В резултат на това получих комплект от четири странични части, една част за вътрешния рафт и една основна част от шперплат. Закопчани части с нокти. Напълно възможно е да използвате лепило или самонарезни винтове. Основата на моя продукт ще бъде къдрава, затова на шперплат с помощта на компас се прави съответната маркировка. След това почистих продукта с фина шкурка. Дървената заготовка е готова.

Рафт в провансалски стил

Рафт в провансалски стил

Рафт в провансалски стил


Сега можете да продължите към най-креативната и завладяваща част от процеса - да украсите. Реших да го проектирам в леко необичайна цветова схема за този стил - сиво-бяла. Чрез проба и грешка установих, че това е светлосив нюанс, нанесен върху дървена основа, който изкуствено старее, дава интересен ефект. И за да придам на рафта си индивидуалност, го нанесох с домашен шаблон, изработен от дебела хартия. Можете да придадете на продукта вид на обект, който е видял вида, като леко обработвате някои части с фина хартия на шпилка. Така и направих.

Рафт в провансалски стил

Рафт в провансалски стил


Това е резултатът. Последните щрихи - покрити с матов лак в няколко слоя и направени крепежни елементи (използвани обичайните за картини). Рафтът в стила на Прованс е готов. Пристъпвайки към работа, не забравяйте, че въображението и смелостта вършат чудеса. Просто трябва да повярваш в себе си.

Рафт в провансалски стил
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини