Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки
От заточването на свредлото зависи не само бързината и качеството на пробиване, но и предпазните мерки за безопасност. Само професионални производители на инструменти могат ръчно да изострят тренировка по око, всички останали ще направят грешен ъгъл на режещите ръбове, или ще направят полукръгли платформи, или ще ги направят неравномерни и ще изместят центъра на тренировката. Всички тези грешки водят до факта, че е невъзможно да се работи с такъв инструмент.
Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки

Има много съвети за направата на специални устройства у дома, по принцип те вършат добра задача на своите задачи. Но те имат един общ недостатък - за производството трябва да сте добър механик и заварчик, а не всеки притежава такива знания. Освен това самият процес изисква много време. Ние предлагаме много просто и универсално решение, това ще отнеме не повече от 10-20 минути, а качеството на заточване напълно ще отговаря на стандартите.

Какво ще е необходимо за корекции


Трябва да подготвите дървен блок с размери около 100 × 50 × 30 мм, обикновена тренировка, училищен квадрат, молив, евро винт или друг дълъг елемент с дърворезба.

Производствен процес


Намерете центъра в края на правоъгълния блок, пробийте проходен отвор в него. Можете да използвате обикновена тренировка. Ако се съмнявате в своите умения, тогава намерете центъра на противоположния край, с негова помощ можете да контролирате вертикалността на дупката. Това е много важно условие. Ако не се извърши, тогава режещите ръбове на свредлото след заточване няма да бъдат същите.
Под ъгъл от 120 градуса изрежете два ъгъла на щангата. Първо трябва да нарисувате две линии под ъгъл от 30 градуса, те трябва да се пресичат точно в центъра, това също е важно условие. Последица от неизпълнение - центърът на тренировката ще се измести встрани, докато пробиването на инструмента ще бие. Срезата трябва да бъде строго перпендикулярна на равнините. За да контролирате, също начертайте линии на гърба на лентата, след което можете да регулирате разрязването на мелницата по протежение на тях. Най-отгоре трябва да има ъгъл от 120 градуса, това е универсалният размер за метални свредла.
Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки

При завъртане свредлото се вкарва в отвора, за да го фиксирате в предварително определено положение, можете да използвате Euroscrew. На страничната страна трябва да се пробие отвор с подходящ диаметър, преди да се свърже с централния отвор. С тази работа по производството на устройства приключи.

Как се използва


Преди да заточите свредлото, го поставете в отвора. Подравнете плоскостите за рязане точно по краищата на шината с изпъкналост от около милиметър. Всичко зависи от степента на повреда на режещите ръбове. Дръжте здраво инструмента с Евровинт.
Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки

Поставете безкрайна шлифовъчна лента отстрани и внимателно заточете краищата. Препоръчително е да започнете от центъра и постепенно да натиснете адапта към цялата повърхност към шкурка, когато докоснете дървото, изострянето спира. Тогава всички действия се повтарят от другата страна.
Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки

заключение


Практиката показва, че подобно устройство работи добре, но при спазване на две условия:
 • Необходимо е да се изострят върху работещи инструменти, няма значение дали е шлифовъчна машина, мелница или острилка. Абразивният елемент не може да има биене, в противен случай нито един инструмент няма да помогне.
 • Ако поради недостатъчен опит по време на заточване се отстранява доста голяма лента, тогава периодично е необходимо да се проверява ъгълът ѝ.

Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки

Друго предимство - ако устройството е направено за диаметър 10 мм, тогава с негова помощ можете да възстановите ръбовете на свредла с диаметър 8-10 мм. Направете няколко от тях с различен диаметър за всички използвани тренировки.
Как бързо да направите инструмент за заточване на тренировки

Гледайте видеоклипа


Коментари (3)
 1. Гост Андрей
  #1 Гост Андрей госта 12 юни 2019 12:23
  3
  ако фиксиращият болт е направен от друга страна, тогава ще бъде възможно да се заточат свредла с всякакъв диаметър, центърът ще остане в ъгъла (IMHO)
 2. Гост Николай
  #2 Гост Николай госта 13 юни 2019 г. 21:27 ч.
  2
  Всичко това разглеждане! За различните материали ъгълът на заточване е различен. За това не бъдете мързеливи, прочетете учебника и не всички боклуци. Опитът е печалба. Повярвайте в себе си и всичко ще се окаже Не боговете изгарят саксиите.
 3. Владимир вивташ
  #3 Владимир вивташ госта 13 юни 2019 г. 10:20 ч
  0
  ами ... и резултатът?

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини