Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разделяте? Моят опит
В интернет има доста примери как можете да възстановите мъртва батерия с отвертка, без дори да я отваряте. Просто имам две батерии, които не могат да се зареждат, дори ако са заредени цяла нощ.
Методът за възстановяване, който ще проверя, е подходящ за батерии, които вече не се зареждат със стандартно устройство, и за тези, които са напълно заредени, но капацитетът им е изключително малък за непрекъсната работа на отвертка.

Самата идея


Идеята е да се достави кратко висок ток към батерията. След това, както обещават авторите на подобни идеи, акумулаторът почти винаги се връща на работа и живее дълго време.
Опит за зареждане на батериите ми:
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Червено-зеленият индикатор на зарядното устройство мига - това означава, че зарядното устройство стартира батерия, която не е напълно подходяща за зареждане. Напрежението върху него е почти нулево.
Този дефект се наблюдава и при двете ми батерии.
Е, нека опитаме да използваме метода за възстановяване.

Ще има нужда


 • Мощен източник на ток, способен да подава 50 A.

Ще използвам машина за заваряване с постоянен ток, като повечето от тези, които препоръчват този метод.

Моят опит с възстановяването на батерията NiCd


И така, вземам първата батерия.
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Задавам минималния ток на заваръчната машина, в моя случай - 45 А. И свързвам плюс към плюс, минус до минус.
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Всичко това за няколко секунди. Добре е, ако искрата скочи в момента на връзката.
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Можете да повторите тази процедура няколко пъти. След това го вмъквам в зарядното устройство и се опитвам да го заредим.
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Не се случи чудо: индикаторът също мига от червено до зелено. Изчаках малко за всеки случай - все пак нищо не се е променило.
Добре, да преминем към втората батерия. За кратко време ще го пробием и с електрически ток.
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Но с втората батерия вече има резултат:
Възможно ли е да възстановите батерията за отвертка, без да я разглобявате Моят опит

Индикаторът започна да свети червено, поради което зареждането започна.

заключение


И какво, идеята работи? Всъщност не. Втората батерия, въпреки че започна да се зарежда, но след 10-15 минути получи пълно зареждане, както показа паметта. в резултат на това отвертка може да работи няколко минути. По принцип капацитетът на батерията има тенденция към нула.
Резултатът е следният: Не мога да кажа, че този метод е 100% неработещ, но не помогна на батериите ми. Може би са прекалено стари ... Може би за прекалено дълго време на празен ход ...
Във всеки случай, не забравяйте да опитате този метод! Няма да е по-лошо, но изведнъж ще успеете да възстановите и върнете своята отвертка към живот. Ако вече сте го използвали, напишете резултата си в коментарите.

Гледайте видеоклипа


Коментари (8)
 1. Гост Майкъл
  #1 Гост Майкъл госта 28 май 2019 10:34
  16
  Да, това са глупости, как мога да пусна нещо, което се разпадна, добре, поне те не избухнаха.
 2. popvovka
  #2 popvovka посетители 29 май 2019 г. 08:50
  3
  Точно тогава мирише….
  Тези елементи експлодират много силно.
  Разбира се, между другото, това е доста просто. Особено за себе си.
 3. Ози
  #3 Ози госта 29 май 2019 г. 16:28
  1
  Случва се като банката се пробие - можете временно да го презаредите / презаредите с друга батерия или батерия. Но обикновено това е труп и трябва да бъде променен. Методът е подходящ само като временна мярка (стартирайте компютъра, съживете часовника за седмица), докато не купите нова батерия. Да продължиш пълноценната работа не е добре. Освен това, както в този случай, точковото заваряване на гуми гние без проблеми или всички елементи умират сенилна смърт и методът изобщо не дава нищо. Можете да поръчате нови батерии на Ali или да смените шурика.
 4. Максимус _
  #4 Максимус _ госта 30 май 2019 г. 18:39 ч
  7
  Възстановени стотици батерии за електроинструменти.
  Само подмяната на всички елементи с нови, само чрез точково заваряване, всичко останало е загуба на време и пари.
  1. popvovka
   #5 popvovka посетители 4 юни 2019 18:53
   1
   Съгласен съм с всичките 100%. Ремонтирам всички видове сглобки (лаптопи, отвертки, оборудване за бензиностанции, медицински организации, огледи). Така че съм свикнал да правя нещо ново. На практика подобно лечение не е достатъчно дълго.
 5. Senya
  #6 Senya госта 4 юни 2019 г. 8:44 ч.
  1
  Някак си подредих такава отвертка, или по-скоро случай с батерии. Има цяла батерия от тези батерии. И така, между тях две кръгли батерии се провалиха, останалите все още дишаха.Нямаше какво да ги замени, иначе може да е служило. Така че една идея с висок ток на зареждане не е добра.
 6. Гост Олег
  #7 Гост Олег госта 1 юли 2019 09:04
  1
  може да се сглоби от двама един работник, но е по-добре да спойкате от нови елементи, докато можете да увеличите капацитета)
 7. Сергей К
  #8 Сергей К посетители 21 юли 2019 г. 10:30 ч.
  0
  Една забележка - такива хитри умни зарядни устройства като тези са много критични за батериите, моят автоакумулатор, със силно разреждане, показва като неизправност и не зарежда. Трябва да свържем лабораторен PSU и да го зареждаме ръчно за известно време. Тогава вече е възможно и автоматично, той вече разпознава батерията като подходяща ...

  Второ, акумулаторът може да има напълно неизползваем елемент, например с прекъсване, така че все пак трябва да го разглобите, поне за звънене на елементите.

  И може би методът работи, ако свежата батерия е разредена до нула, а стандартното зарядно не я приема, тук са противниците и усилията - има значение за мен какъв ток, както в случая със зарядни устройства, рекламирани на телевизора, включени в запалката, достатъчно е да приложите малко ток към батерията и всичко ще започне. Така че тук, импулсът от заварчика дава самото презареждане, след което вече е възможно да се зарежда батерията нормално.

  Но относно възстановяването на напълно мъртви батерии се съмнявам. Въпреки че ... все още имам съветска батерия тип "пръст", която все още работи изцяло на часовника си с половин година заряд.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини