Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Колко лесно е да местите тежки мебели сами
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

По време на общо почистване, саниране или просто преустройство в апартамент, често се сблъсквате с необходимостта от преместване на тежък шкаф мебелите: гардероб, гардероб, диван ... И не само да го преместите, но и да не надраскате пода, който е покрит с линолеум, паркет, ламинат и пр. Всеки, който поне веднъж се е сблъсквал с подобно нещо, знае колко е трудно и старателно. дейност.
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

Е, когато има достатъчно силни работещи ръце и ако са само двойка и дори тези жени? Използването на изпитан от времето прост народен начин за справяне с дивани, гардероби и скринове ще се окаже почти сам.

Ще има нужда


Това ще изисква само няколко сурови средни или големи картофи, кухненски нож, дъска за рязане и две дървени пръти: една дълга, 60-70 сантиметра (колкото по-тежки са мебелите, толкова по-дълъг трябва да е лостът), вторият е кратък за опора.
Разбира се, първо е необходимо да премахнете всички подвижни елементи от подвижни мебели: чекмеджета, рафтове, съдове, ако това е шкаф. В резултат на това, първо, мебелите ще бъдат олекотени, и второ, съдържанието (особено крехко и биещо) е гарантирано да остане безопасно и стабилно.

Трик: как да премествате тежки мебели с картофи


Грудките трябва да бъдат добре измити от пясъка, в противен случай, ако попадне на пода при движение, тогава върху боята може да останат дълбоки драскотини. Тогава картофите трябва да бъдат нарязани на халби с дебелина около 15 мм с помощта на кухненски нож и дъска за рязане. Важно е картофите да са прясно нарязани и влажни, в противен случай няма да се плъзгат по пода под мебелите.
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

Повдигаме конструкцията с помощта на предварително подготвени дървени блокове, използвайки правилото за лоста (закон на Архимед) или силните ръце на асистентите и поставяме кръгли картофени клинове под всички крака (опори).
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

От една страна.
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

Колко лесно е да местите тежки мебели сами

После от другата.
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

Освен това, колкото по-тежки са мебелите, толкова повече трябва да има опорни точки с картофени слоеве. В този случай, в допълнение към стандартните референтни точки (обикновено има четири), е необходимо да се създадат допълнителни. Те могат временно да се превърнат например в дървени блокове, подходящи по височина и напречно сечение, заместени за силовите елементи на шкафа или таблото. Естествено, картофените чаши също трябва да се поставят под тях.
Веднага след като приключи цялата предварителна работа, всеки най-тежък елемент ще може да се движи без усилия дори с една ръка, без да повреди гладкия под. Това се дължи на ефекта на нишестената повърхност на картофа, като значително намалява триенето на плъзгане.
Колко лесно е да местите тежки мебели сами

Колко лесно е да местите тежки мебели сами

Когато мебелите са се издигнали приблизително до новото място, отредено за него или са се върнали на предишното място, трябва внимателно да проверите положението му и, ако е необходимо, да извършите корекции с малки движения, докато картофените накладки все още са под опорите на пода.
Веднага след като мебелите са окончателно инсталирани, конструкцията се повдига с помощта на лоста на Архимед или силата на ръцете на помощници, картофените чаши се отстраняват, а пода се почиства от белезникавите следи от нишесте с влажна кърпа.
Работата по преместване на тежки и обемисти мебели е приключила успешно! В същото време не трябваше да изпитваме прекомерно физическо напрежение и да се притесняваме за безопасността на подовото покритие.

Гледайте видеоклипа


Коментари (7)
 1. Алексей
  #1 Алексей госта 25 май 2019 г. 19:55
  0
  и ако това е един от елементите на стената, която няма крака и лоста на архимеда няма къде да донесе
 2. Алексей
  #2 Алексей госта 25 май 2019 19:59
  4
  такова "парче дърво", както на снимката, обикновената жена просто ще се движи без картофи, като намокри пода
 3. сперма
  #3 сперма госта 25 май 2019 г. 20:45 ч
  1
  Чифт мокри парцали под краката и никакви проблеми с картофите.
 4. Гост Юри
  #4 Гост Юри госта 26 май 2019 02:26
  1
  По-лесно и по-надеждно е използването на свинска мас с дебелина 10-15 мм. Изрежете квадратчетата според броя на краката, скрийте се под крака и отидете. Просто трябва да забавите - тя се плъзга по добрия под. Ако подът е груб, пластмасовите капаци се вземат изпод майонезата, закрепени заедно (в контекста - канал). В едната част се вкарва мазнина, а в другата част се поставя крак на мебели.
 5. Ози
  #5 Ози госта 30 май 2019 г. 16:22
  1
  мой мебелите ще се смаже и няма да се намръщи. Когато ремонтирам, го превеждам на скейтборд: повдигам единия ръб и плъзгам скейт, така че да има баланс по всички оси и избирам приблизително посоката на откат. И след това излезте с такси поне десетки метра без неудобства.
 6. Гост Дмитрий
  #6 Гост Дмитрий госта 3 юни 2019 05:35
  0
  Сега на AliExpress има специални вложки и евтини за преместване на мебели по-ефективно!
 7. Гост Сергей
  #7 Гост Сергей госта 8 юли 2019 г. 10:54
  1
  И друг начин (стар колкото света), разтрийте пластмасовите капаци със сух сапун и ги поставете под краката на мебели (или ъгли - ако са без крака), след това избършете пода с влажна кърпа по посока на движение и ... като часовник, бекон или картофи ...

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини