Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Как да почистите матрака
Чистият матрак е просто необходимо условие за всеки човек, защото в съня човек прекарва третата част от живота си. Това просто ръководство за почистване в четири стъпки ще ви помогне да намерите удобна и чиста зона за спане.

От какво се нуждаем


За да почистите матрака ще ви трябват много малко елементи и всички те са импровизирани:
  • сода за хляб
  • сито (солен шейкър за захар или сол - ще бъде още по-добре),
  • прахосмукачка.

Как да почистите матрак

Премахване на прах


Ако използвате сито, изсипете сода в него и използвайте сито, за да го напръскате по целия матрак. Целта ви е да премахнете праха, така че е добре, ако разлеете прекалено много сода в определена зона. Особено мръсни участъци от матрака изискват повече натриев бикарбонат.
В случай на използване на солен шейкър, процесът е подобен - просто напръскайте сода върху цялата повърхност.
Как да почистите матрак

С помощта на прахосмукачка


След като сипете сода, оставете матрака непокътнат за няколко часа или дори по-добре - за целия ден - и содата ще направи трика. Тя ще издърпа цялата мръсотия и миризми от тъканта и ще ги абсорбира, без да навреди на самия плат.
На следващо място, трябва специално да вакуумирате матрака, за да премахнете содата от всичките му пукнатини. В противен случай зърната на натриев бикарбонат няма да ви позволят да спите удобно през нощта.
Как да почистите матрак

резултат


Ура! Вашият матрак отново е чист!
Как да почистите матрак

И ако все още има малки петна, просто повторете процедурата отново. Може би да се отървете от особено трудни петна без химическо чистене няма да работи. Този метод обаче е отличен за повърхностно почистване на матрак без използване на химикали. Използвайте го възможно най-често.
Почистете незабавно матрака, тъй като се замърси, за да предотвратите силни петна. Тази процедура може да се повтори и с всякакви мека мебел - дивани, фотьойли и столове.
Коментари (1)
  1. Госте гост
    #1 Госте гост госта 23 май 2019 19:21
    0
    Би било хубаво преводачът да научи руския език.На руски език няма дума matraS, но определено има матроси.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини