Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Сувенир от солено тесто
Солено тесто - Това е универсален и най-важното екологичен материал за извайване на интересни сувенири, магнити за хладилник, стенни панели и други хубави неща. Този урок ще се хареса на деца на всяка възраст. При скулптурата децата развиват креативно мислене, подвижност на пръстите и постоянство. За разлика от пластилина, акцидентен тестото е много издръжливо, въпреки че техниката на моделиране е почти същата. Не изисква специални умения, най-важното е да омесвате тестото с желаната консистенция и да спазвате пропорции.


И така, вземете 1 част допълнителна сол, 1 част брашно и 0,5 част вода. Омесете тесто от тези съставки и можете да започнете творческия процес. Какво искате да направите? Няма ограничения, така че фантазирайте: животни, хора, насекоми, кола, да, всичко!


Как да си направим такъв изключителен сувенир - славянска жена с диня? Първо извайваме лицето. Откъснете малко парче тесто, разточете го на топка, придавайки формата на глава. С по-голям създайте торс. Закрепете ръцете си към него. Украсявате главата си както искате - шал, плитка, венец или шапка. Поставете в ръцете си кръгла бучка тесто във форма и я украсете с ивици. С помощта на клечка за зъби нарисувайте очи, уста. Малките летяха например гевреци, създадени от сплескана топка, в центъра на която оставят впечатление с молив.Помислете как занаятите ще бъдат прикрепени към повърхността. Ако искате да го окачите на стената - поставете бутон от тел или конец. Ако това нещо ще се използва като магнит на хладилника, прикрепете магнита към гърба на младата дама. Сега отидете на сушилнята. За да стане бързо - използвайте фурната. Изпращате сувенира върху лист за печене в предварително загрятата фурна и изчаквате, докато мекото, гъвкаво тесто се втвърди. След охлаждане можете да започнете да оцветявате.
За да може плавателният съд да е красив и светъл, най-добре е да използвате обикновен гваш. При оцветяване не е необходимо да намокрите четката много, така че слоят боя да е дебел и да не се разпространява. Ако е възможно, за по-голяма стабилност, защита от блясък и влага, сувенир, направен от солено тесто, може да се отвори с лак върху боята.
Коментари (3)
 1. Dimaiol
  #1 Dimaiol госта 9 септември 2011 21:18
  0
  Момчета! Това е готино нещо!
 2. Cyrax
  #2 Cyrax госта 10 септември 2011 г. 16:27
  0
  И колко изсъхва цялото това нещо?
 3. NOTFRONT
  #3 NOTFRONT госта 10 септември 2011 г. 17:00 часа
  0
  от 20 минути до 1 час. Всичко зависи от дебелината на фигурата и температурата на фурната.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини