Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Дръжка за студено заваряване
Дръжка за студено заваряване

Счупена дръжка на ножа или тъпо острие, разбира се, не е краят на света, но така или иначе, събитието е по-скоро не приятно и за да се избегне този неприятен момент в най-неподходящия момент (например, когато отивате за гъби или риболов), постоянно следете състоянието на ножа. Редактирайте острието, избършете го, така че да не избледнее и да не ръждясва. Само не забравяйте за дръжката. Ако той се залита върху острието или се напука, тогава е по-добре да не чакате да изпадне напълно, а да го замените предварително. Предстоящата работа не е прашна (от гледна точка на това, че не е необходимо да смилате нищо на машината) и не дълго. Всичко, от което се нуждаем от „инструментите“, е собствените ни ръце!

Ще има нужда


 • Композитно лепило (като "студено заваряване").
 • Стъргач (за предпочитане много малък).
 • Секунди лепило.
 • Вода.

Дръжка за студено заваряване

Избрах този конкретен материал не случайно, защото в началото на смесването той е много пластичен, което ви позволява да го поставите индивидуално под всяка ръка (длан).

Изработка на дръжка за нож


За да започнете, ще подготвим композитно студено заваряване.
Дръжка за студено заваряване

Това лепило се произвежда в пластмасови цилиндрични тръби, парчета с дължина 9 сантиметра. Необходимо е да отрежете пет сантиметра лепило от обикновено парче (това е малко повече от половината), навлажнете ръцете си с вода и продължете със смесването.
Дръжка за студено заваряване

Докато смесвате, лепилото ще стане много меко и пластично. А това означава, че е време да добавите дървени стърготини.
Дръжка за студено заваряване

Напомням ви отново: дървените стърготини трябва да са възможно най-малки. Почти като прах! Колкото по-фина е структурата на дървени стърготини, толкова по-малко забележими ще бъдат върху дръжката, след като лепилото се втвърди.
Дръжка за студено заваряване

Можете, разбира се, да добавите метални дървени стърготини, които се утаяват в близост до машината за шлайфане след работа с метал, но мисля, че това няма да повлияе много добре на теглото на дръжката на ножа. Въпреки че, ако направите дръжката не за нож за хвърляне, тогава, вероятно, балансирането няма значение.
И така, след като внимателно смесихме студеното заваряване с дървени стърготини, довеждайки го до хомогенна маса, го обвиваме с щифта на острието на ножа и му придаваме желаната форма.
Дръжка за студено заваряване

Ако масата е прекалено пластична, можете да изчакате десет до петнадесет минути, така че да изсъхне малко и да започне да поддържа дадената форма. Модираме желаната форма, каквото ви хареса. След това, след като постигнете формата на дръжката, от която се нуждаете, изчакваме още петнадесет до двадесет минути, изваждаме острието от дръжката, пускаме няколко капки второ лепило в дупката от острието и поставяме острието обратно.
Дръжка за студено заваряване

Компресирайте плътно, така че студеното заваряване и щифтът за острие от вътрешната страна да имат възможно най-голяма контактна зона. Изтриваме останалите остатъци от второто лепило. Ако желаете, можете да залепите и предпазителя и горната част на дръжката, но това е индивидуален въпрос за всеки. Сега затягаме острието в порок, с дръжката нагоре и го оставяме за шест до осем часа. По-добре до следващата сутрин!
Дръжка за студено заваряване

След определеното време можете да обработвате дръжката с нула шкурка и лак.
Сега не можете да се притеснявате и да не чакате неприятности, че острието, не днес или утре, ще излети от повредената дръжка! Получената дръжка практически не е изложена на износване и също така не подлежи на гниене и гъбички, като дървена. Освен това, за да го счупите, трябва наистина да опитате! Тя ще ви служи дълги години.
Дръжка за студено заваряване
Коментари (4)
 1. Виталий
  #1 Виталий госта 13 септември 2018 15:02
  1
  Маймунски труд. „Залепеното“ острие се разхлаби и изпадна много скоро.
 2. Сергей К
  #2 Сергей К посетители 13 септември 2018 19:36
  3
  Защо лепило? Студеното заваряване се залепва достатъчно добре за метал, просто залепете и го оставете да изсъхне!
  Това, че стърготините няма да оставят да се залепи добре, така че първо тънък слой чист, а след това покрийте с дървени стърготини
  1. наполовина
   #3 наполовина посетители 13 септември 2018 20:53
   4
   Като алтернатива, пробийте дупка в края на корпуса и поставете малък щифт в нея или затегнете болт с гайка. За да създадете уверени неравности по гладките страни на стеблото.
 3. Гост Юри
  #4 Гост Юри госта 18 март 2019 09:29
  0
  Студеното заваряване може да бъде от няколко вида.В този случай е необходимо да се използва заваряване на метал, той е много силен и не е необходимо да го отслабвате с добавки като дървени стърготини.За по-добро сцепление, отрежете няколко зъба на хвоста и не забравяйте да обезмаслите.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини