Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Полистиролова пяна за изолация на помещенията
Полистиролова пяна за изолация на стаята

За да осигурят възможността за комфортен престой в апартамента през зимата, собствениците облицоват помещенията с изолационни покрития, сред които широко се използват листове от експандиран полистирол.
Микроби, гъбички, химикали, ултравиолетови лъчи и други фактори на околната среда не са в състояние да унищожат вътрешната структура на техния материал. Но след покриване на стените с тези продукти, температурната промяна на отопляваното пространство се ускорява, влагата кондензира и площта на стаята намалява.

Технология на изолация на стена полистиролова пяна


Ако собственикът на жилищен апартамент е решил да изолира стените на стаята с въпросния материал, той трябва внимателно да подготви повърхността. По време на тази мярка големите нередности се запълват с монтажна пяна и пукнатините преминават през по-сложна обработка. Те се разширяват и губят останалите отломки, навлажняват се чрез пръскане на вода и се пълнят с лепило за плочки, смесено с мазилка в съотношение 1: 1. След покриване на пукнатините, стените най-накрая са покрити с изравняващо съединение.
Редовете от полистиролни плочи се монтират с помощта на адхезивна технология върху идеално подготвена основа и работата продължава от нивото на пода до височината на тавана. За да се подобри надеждността на тяхното фиксиране, се препоръчва използването на разтвор от полиуретаново лепило за вътрешна работа. Първият ред изолационни продукти е фиксиран на малко разстояние от пода, а размерите на листовете се регулират според характеристиките на основата чрез рязане на материала.
Полистиролова пяна за изолация на стаята

Лепилото се използва за обработка на периметъра на продукта, който след това се нанася върху повърхността на 200 mm от съседната плоча и при натискане се движи, докато не се появи празнина от 50 mm. Независимото движение на плочите, което се осъществява преди лепилото да се втвърди под въздействието на гравитацията, се предотвратява от пластмасови дюбели с широка глава. Преди да инсталирате такива продукти, пресечната точка на пролуките между съседните елементи на топлоизолационната облицовка е оборудвана с отвор с ширина, по-късна от дюбела, усукан в нея.
Полистиролова пяна за изолация на стаята

Дължината на фиксиращия елемент трябва да съответства на дебелината на листа, а шевовете между фиксираната пенополистирол трябва да бъдат запечатани с монтажна пяна. Излишното количество втвърден уплътнител се отрязва с нож за боядисване и започва монтирането на слой пароизолация от фолио, покрито с фолио, което предотвратява кондензацията на влага, разпространението на патогени и разпространението на вредни гъбички.
Полистиролова пяна за изолация на стаята

Полистиролова пяна за изолация на стаята

Платната от този материал с минимална дебелина 0,2 мм са фиксирани от край до края с фолиото към полистиролова пяна по цялата повърхност на изолираната основа, а останалите празнини са запечатани с лепяща лента, която е снабдена със слой фолио. За да се подобри свойството на естетичната привлекателност, повърхност, оборудвана с пароизолационен филм, е покрита със замазка от мазилка. Преди работа се полага мрежа от фибростъкло с клетки с размер 5 мм, което увеличава адхезивната сила на разтвора с основата.
Полистиролова пяна за изолация на стаята

Полистиролова пяна за изолация на стаята

Платната от този материал са фиксирани с припокриване от 100 мм и са прикрепени с помощта на пластмасови дюбели към изолирани стени. Мрежата се обработва с лепило, чиято дебелина на слоя трябва да съответства на 2 мм, а ъглите са оборудвани с метални профили.За да придобият естетическа привлекателност, стените, изолирани от обсъжданата технология, се подлагат на довършителни работи и полагане на декоративни покрития, съвместими със стила на интериорния дизайн.
Полистиролова пяна за изолация на стаята
Коментари (7)
 1. Гост Анатолий
  #1 Гост Анатолий госта 14 септември 2018 15:33
  5
  Уважаеми авторе! В Русия, където има студове, е НЕВЕРОЯТНО да изолирате помещенията отвътре !!! Това се прави, когато няма ниски температури на улицата. Вижте SNIPs.
 2. б
  #2 б госта 14 септември 2018 19:14
  6
  Има ли полистирол вътре в стаята? Не се нуждаете от достатъчно конски кон равнина, кордон, арка и др., където всеки тип има своя облицовка. Не му давайте необходимите съвети.
 3. Гост Майкъл
  #3 Гост Майкъл госта 14 септември 2018 г. 10:22 ч.
  2
  Експандираният полистирол гори много добре!
 4. Сан
  #4 Сан госта 17 септември 2018 12:09
  2
  Така че стаята НЕ е топла! В противен случай стената ще се намокри. Изолирайте само отвън!
 5. слава
  #5 слава госта 21 септември 2018 05:08
  0
  тук мозъкът на хората се намокря, а циментът в главите им гори, колко са неграмотни гофри. Стената няма да се намокри, проблемът е, че няма да замръзне наполовина, но напълно, което не е много добро за цимента, но в това няма нищо страшно, циментовите конструкции се използват от десетилетия на студа. И може да се намокри, само ако има пролука между стената и полистирола, т.е. в случай на нарушение на технологията на залепване
 6. късметлия
  #6 късметлия госта 5 октомври 2018 г. 13:44 ч.
  0
  Зад полистирола ще има точка на оросяване. и това е влага, конденз, мухъл.
  Нов ремонт и изолация отвън. Но той натрупа безценен опит. :)
 7. Гост Дмитрий
  #7 Гост Дмитрий госта 23 октомври 2018 г. 21:02 ч.
  0
  Защо носим кожено палто на себе си и не ядем козина?

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини