Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Резени скумрия на скара
Нарязаната скумрия, изпечена на скара, е много подобна на гореща пушена риба. „Мангал дим“ прониква в цялата рибена плът, скумрията придобива невероятен аромат. Колкото по-дълго е рибата на скара, толкова по-суха става. Трябва да уловите момента, когато скумрията вече е зачервена, но все още не е загубила сочността си. Рибата не може да се обръща често по време на печене, от подобни манипулации може да се разпадне. Купонът трябва да е единственият, тогава скумрията ще остане красива.
Филийки скумрия на скара

Основни продукти


  • скумрия - 1 бр.,
  • подправки за риба - 1 супена лъжица. л.,
  • зехтин - 3 супени лъжици. л.,
  • соев сос - 2 супени лъжици. л.,
  • лимон - 1/3 бр.,
  • сол - 1 щипка,
  • пресен копър.

Филийки скумрия на скара

Рецепта за скумрия на скара


1. Разбира се, за една скумрия не правете огън в скарата. Първо можете да готвите месни шишчета на шишчета, а след това бързо да изпечете филийки скумрия на скарата. Тогава всички ще успеят, както любителите на месо, така и любителите на рибата ще бъдат доволни. Ако планирате да използвате изключително меню за риба, тогава на скарата можете едновременно да поставите 5-6 нарязани риби.
2. Скумрия се размрази, отсече главата и опашката. Коремът е разкъсан и откъснат. Трупът се измива, нарязва се на едри парчета.
Филийки скумрия на скара

3. Парчета скумрия се поставят в тиган, поливат се с лимонов сок.
Филийки скумрия на скара

4. Залейте рибата със соев сос.
Филийки скумрия на скара

5. Поръсете скумрията със сол.
Филийки скумрия на скара

Филийки скумрия на скара

6. Стандартната подправка за риба се състои от сушен лук, чесън, червен пипер, босилек. Ситно смлената подправка не се използва за мариноване преди печене на скара. Трябва да изберете сушени подправки, състоящи се от големи парчета. Парчета скумрия, поръсени с много подправки.
7. Добавете зехтин. Филийките скумрия се преместват, така че да се потопят в маринатата. Рибата се маринова за час, парчетата се преобръщат от време на време. Ако е хладно в стаята, можете да оставите съда с риба на масата.
Филийки скумрия на скара

8. Филийки скумрия се разстилат на скара, пекат се 8-10 минути, обърнете рибата от другата страна, печете още 8-10 минути.
Филийки скумрия на скара

9. За да може скумрията да има аромат, характерен за пушена риба, върху горещия въглен се хвърлят тънки „пресни“ черешови клонки.
Филийки скумрия на скара

10. По време на печенето скумрията се полива с остатъците от маринатата. Рибата реагира бързо на топлината на барбекюто, просто трябва да зяпате, тъй като кожата моментално е овъглена. „Маринодното заливане“ избягва подобни неприятности.
Филийки скумрия на скара

11. Скумрия се изважда от скарата, когато парчетата станат златисти.
12. Скумрията не се нуждае от сложни сосове, след мариноването тя придоби необходимата острота. Но ви е необходим пресен копър, нарязана прясна зелена перфектно подчертава вкуса на риба, изпечена на скара.
Филийки скумрия на скара

13. През пролетта филийки скумрия могат да се сервират с репички и листа от див чесън, през лятото - с обичайния съпровод от краставици и домати.
Филийки скумрия на скара
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини