Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » » »Органайзер за макари за конци
Органайзер за макари от конци

На снимката кошмар на перфекционист. Но иконата на иглата трудно може да бъде сплашена от хаоса около нея: купища тъкани, подложки с игли и кутии с конци, изобилие от шарки и други начини - задължителен антураж на работното пространство на занаятчията. Не може обаче да се каже, че те нямат желание за ред. Друго нещо е, че не всеки знае как да задържи творческите импулси и техните последици в рамките на този ред.
За да не се навият макарите на шевни конци, да не се изгубят, да са видими от един поглед, можете да създадете отличен органайзер за тях. Това изобщо не е трудно да направите със собствените си ръце: за всяка намотка подгответе индивидуален стълб - задържащ прът, както е на снимката.
Органайзер за макари от конци

Така че, за работа ще ви трябва:
  • - кутия
  • - клечки за зъби,
  • - плътна пяна от полистирол.

Намираме кутия с подходящ размер. Формата може да бъде всяка - кръгла, квадратна и т.н. На снимката има кръгла калаена кутия изпод халвата. Избираме лист от пяна с дебелина най-малко 1,5 см (и за предпочитане по-голям - 2-3 см). Ако имате само тънки листове, сгънете ги на няколко реда - докато получите необходимата височина. Поставете ги според размера на дъното на кутията, внимателно отрежете излишъка. Ако е необходимо, той може да бъде залепен на дъното, въпреки че гъста пяна се държи достатъчно добре без него.
Органайзер за макари от конци

Сега трябва да залепите дървените клечки за зъби в пяната. Дълбочина на „потапяне“ - около една трета от пръчката. Разстоянието между пръчките е равно на дебелината на намотките плюс няколко милиметра.
Органайзер за макари от конци

Лепете клечки за зъби в редове.
Органайзер за макари от конци

И voila, организаторът на конци е готов.
Органайзер за макари от конци

Подреждаме нишките, наслаждаваме се на реда. Всяка намотка е ясно видима, подходящият цвят се избира лесно.
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини