Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Направи си сам организатор
Направи си сам организатор

От обикновените импровизирани материали можете да направите удобен органайзер за детска стая със собствените си ръце. Може да бъде полезно за съхранение на различни неща за вашето бебе: от плъзгачи и жилетки до памперси и хигиенни продукти за грижа за деца. Организаторът за бебето е много лесно да се направи от най-обикновените импровизирани средства, които се съхраняват във всеки дом. Детският организатор не само ще опрости живота на родителите, ще спести много място в гардероба, но и ще помогне за удобно съхраняване на различни неща на бебето.
Направи си сам организатор

материали


Направи си сам организатор

Плат, хартия, картон (или готова кутия), ножици, лента, лепило, владетел, телбод, канцеларски нож, химикалка (молив), двустранна лента, обикновена лента.

Подготовка за детски организатор. Стъпка по стъпка инструкции.


Направи си сам организатор

Преди да започнете работа върху детски органайзер, е необходимо да измерите чекмеджето или скрина, в което ще се съхраняват нещата на бебето. По-добре е да измерите размера на бъдещия органайзер не от край до край, а с марж от 1-1,5 см за допълнително пространство в кутията. Измерванията на бъдещата основа за организатора трябва да се извършват индивидуално, въз основа на вашите желания за подобряване на пространството в гардероба.
Необходимо е също така да се планира предварително как организаторът ще бъде разположен вътре в кутията и какъв размер трябва да бъдат вътрешните кутии. За удобството на съхранението на различни неща можете да направите кутии с различни формати: големи и малки. Височината на кутията трябва да бъде направена с няколко сантиметра по-малка от скрин или шкаф.
За основа на детския органайзер вземаме обикновена картонена кутия, измерваме желания размер на органайзера и я изрязваме с канцеларски нож. С правилното измерване трябва да получите пет части: основата на кутията и нейните четири страни. Също така, за да спестите време, можете да използвате готова кутия с необходимия размер. Например от под обувки или малки домакински уреди.
Направи си сам организатор

Залепваме плътно картонени заготовки с лента от двете страни, така че основата на кутията да е здрава, да не се разпада и да не се огъва. Залепете страните към основата на органайзера за деца. Необходимо е тези страни да застанат отгоре върху основата на кутията, така че новият размер на органайзера да не се превърне в неприятна изненада.
Направи си сам организатор

Първо закрепваме противоположните страни на картонената кутия. Така че ще бъде по-лесно да определите колко допълнително трябва да отрежете от други части на страните на органайзера, ако детайлите са били измерени неправилно. След като основата на органайзера за деца е готова, можете да поставите сглобените кутии в отделението на кутията, за да сте сигурни, че измерванията съответстват на необходимия размер.
Направи си сам организатор

Пристъпваме към по-нататъшна работа върху детския организатор. С сантиметров метър измерваме вътрешността на кутията, защото картонът може да бъде различен по дебелина. Записваме измервания на хартия за удобство.
С молив (химикалка) и линийка направете бележки върху подготвената тъкан и изрежете вътрешните странични части на органайзера с необходимия размер. Прикрепяме дъното на кутията към плата и правим измервания за частта, с която ще залепим вътрешното дъно.
Направи си сам организатор

Обръщаме се към измерването на външната страна на органайзера. Измерваме външния периметър на кутията, прехвърляме я върху тъканта. Към измерените размери на тъканта добавете допълнителни 1,5-2 сантиметра излишен материал за работа.
Направи си сам организатор

За да бъде детският органайзер по-цветен и жив, можете да използвате тъкани от два цвята за вътре и отвън. Така организаторът за детето ще изглежда по-оригинален.
Направи си сам организатор

Можете също така да използвате монофонична тъкан с ярък цвят само за основата на вътрешната страна на кутията (дъното на кутията), както е в предложената работилница. И да събере всички останали страни на организатора от друг материал, например под формата на приказни герои или смешни животни.
Освен това детският органайзер може да бъде залепен и с декоративна ярка хартия. Ако обаче родителите планират да използват детски органайзер за съхранение на памперси, памперси, жилетки и рокличка на бебето, по-добре е да използвате плат в работата.
Направи си сам организатор

След като подготвите всички детайли за декориране на кутията, изгладете плата с желязо. Много по-удобно е да работите с равномерна материя, а организаторът ще има по-чист и привлекателен външен вид. Необходимо е също предварително да се глади платната част за външната страна на органайзера. Изгладете ивиците няколко сантиметра с ютия.
Направи си сам организатор

Украсете детски органайзер. Стъпка по стъпка инструкции.


След като огънете ръба на тъканта с сантиметър, за да скриете фугата по-късно, е необходимо да закрепите тъканта към вътрешността на кутията с телбод. Тъканта трябва да бъде плътно затегната около периметъра на кутията. След това внимателно сгънете гънките на тъканта в ъглите и залепете с лепило. Можете също така да прикрепите тъканта към трайна двустранна лента.
Направи си сам организатор

След това е необходимо да вземете частта от подготвения материал и да го поставите на дъното на кутията. След това трябва да се направят измервания върху тъканта с молив (химикалка), за да се огънат всички необходими страни на материала по размер. Извиваме краищата и ги изглаждаме с ютия.
Направи си сам организатор

Лепим празната тъкан с лепило или двустранна лента до дъното на вътрешната страна на кутията. Леко легнете на дъното и натиснете плата с ръце.
Направи си сам организатор

След това залепете двустранната лента към вътрешния ръб на горната част на кутията. Можете да използвате дълъг лист от двустранна лента около целия периметър на кутията, огъвайки я от двете страни в краищата. Можете също така да залепите лепяща лента в пунктирани линии от двете страни на органайзера.
Направи си сам организатор

Отстранете лентата от двустранна лента и залепете платната част за външната страна на органайзера. Внимателно залепете изгладените страни на ръба към вътрешността на кутията.
Направи си сам организатор

След това трябва да огънете плата и да го залепите към външния ръб на органайзера, като дърпате материала добре по целия периметър на кутията. Ъглите на кутиите могат да бъдат скрепени заедно за дълготрайност.
Направи си сам организатор

Обърнете кутията и залепете лентата към външната част на органайзера. След това отстранете лентата с лента от дъното на външната част на кутията и, като избягвате гънки по тъканта, здраво залепете материала на дъното с помощта на двустранна лента.
Направи си сам организатор

След това правоъгълник с необходимия размер трябва да бъде изрязан от хартия (бял или цвят) и запечатан с него върху външното дъно на органайзера за деца.
Направи си сам организатор

За целта правилно измерете дъното на външната страна на кутията. Ще ви трябва линийка и молив (химикалка) за измервания. Ако кутията е голяма, тогава за залепване на деня на кутията можете да използвате няколко листа хартия А4.
Направи си сам организатор

Лепим нарязаната хартия с лепило или я закрепяме на двустранна лента до дъното на органайзера за деца. Ако правоъгълникът е бил сглобен от две половини хартия, страните могат удобно да бъдат свързани с обикновена лента отгоре.
Направи си сам организатор

След това с обикновено лепило можете да залепите всички грешки на органайзера, ако има такива. Ярък и оригинален органайзер за детската стая на малко дете е готов за употреба.
Направи си сам организатор

В такива кутии можете удобно да съхранявате нещата на вашето бебе във вертикално или хоризонтално положение. В допълнение, такъв удобен органайзер за съхранение на детски неща ще спести много място в чекмеджето и ще помогне да се почисти къщата.
Направи си сам организатор
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини