Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Жените започват да украсяват врата в древни времена. Оттогава бижутата се развиват от примитивна кост до сложни бижута. Но модата е непостоянна и има свойството да се връща. Напоследък популярност придобиват чокери или невенчета, които за първи път украсяват женската шия в епохата на късното средновековие. Тогава те бяха носени от благородни дами, чиито портрети всеки художник искаше да заснеме. В наши дни представителят на субкултурите, като "steampunk", готически, както и "аниме отаку" и "косплайери" харесва чокер. И след появата на известни модни дизайнери на модни ревюта, той спечели сърцата на известни личности. Да направите сама такава колие е много просто и изисква минимални разходи и като проявите въображение, можете да създадете цяла колекция от кадифе за различни поводи.
Материали за работа:
 1. Широка дантела;
 2. Сатенена или кадифена панделка;
 3. Кабошон с основа;
 4. см;
 5. тебешир;
 6. лепило
 7. Ножици, конец с игла.

Дантелен чокер

Работна последователност:
На първо място измерваме обема на шията. Трябва да се помни, че въпреки че чокерът е преведен от английски като „дросел“ и по предназначение, той приляга плътно към кожата ви, трябва да сте удобни да го носите.
Дантелен чокер

Маркираме желаната дължина с молив или молив от долната страна на лентата и оставяме по 20-25 см от всяка страна, за да може украсата да бъде красиво завързана с лък.
Дантелен чокер

По-добре е да изгорите краищата, за да не се рушат в бъдеще. По желание вместо лък можете да използвате закопчалката, но тогава бижутата ще загубят своята автентичност.
Дантелен чокер

Следващата стъпка е да се свържете с дантела. За да добавите обем, дантелената лента трябва да бъде пришита с гънки, за да направите руша.
Дантелен чокер

Почистваме детайла си и го шием на пишеща машина или ръчно с конец в тона на лентата.
Дантелен чокер

Взимаме металната основа за декорация, поставяме кабошона върху лепилото и чакаме да изсъхне.
Дантелен чокер

Намерете средата на чокера и го маркирайте с плитка панделка.
Дантелен чокер

Зашиваме основата там, а чокерът за дантели е готов да излезе.
Дантелен чокер

По желание кабошонът може да бъде заменен с камео, лък или цвете, направено от подходяща панделка, висулка, както и чар с вериги за готическата версия. Носенето на чокер се препоръчва с вечерни и коктейлни рокли с отворена врата.
Коментари (1)
 1. Елена
  #1 Елена госта 1 февруари 2018 г. 10:35
  0
  Много красива украса! Но със сигурност не бих могъл да го направя и красиво.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини