Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Ръчно изработени мъниста
Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени стилни мъниста могат да бъдат изработени от прости материали. Например от дървени мъниста и шнур за ръкоделие. Освен това украсата на мъниста с шнур ще даде на такъв аксесоар солиден вид. Такива мъниста могат да се носят за вечерна рокля, защото цветовата схема в виолетово - черни тонове. Тази опция за декорация може да се счита за дискретна, спокойна, подчертавайки изискания вкус на техния собственик. Самите текстурни и гама мъниста показват сериозен, но романтичен характер, тъй като ние шием малко черно цвете отстрани. Освен това украсяваме едно мънисто с люлякови ризани, за да добавим определен акцент - ярко петно ​​в аксесоара.
За работа вземете:
 • Мъниста от дърво - седем парчета.
 • Пластмасови мъниста - 8 - 9 броя.
 • Малки черни мъниста.
 • Занаятчийски шнур с восък (люляк, син, сив, лилав, черен).
 • Глина "Титан".
 • Клипове за шнур.
 • Малки кристали без метал с люляк цвят.
 • Веригата е декоративна.
 • Цвете, изработено от плат.
 • Бои (акрилни).
 • Акрилен лак, четка.

Започнете работа с подготовката на самите мъниста. Нанесете малко лепило върху дървеното мънисто (областта близо до дупката). На това лепило залепете в кръг шнур от два цвята (черен + сив), сгънат заедно. Залепете ги плътно един до друг без пропуски. Не нанасяйте лепило върху цялото топче веднага, защото изсъхва бързо, но постепенно с всеки завой.
Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

Покрийте второто мънисто с един цвят - люляк.
Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

В третия, както и в първия, комбинирайте два цвята (люляк + сиво). Следващият е лилав. След това комбинирайте сивия шнур със синия, по ръба можете да оставите кафявото. С една дума, може да има много вариации. Направете всичко по този начин, седем мъниста.
Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

Тъй като ще имаме комбинирани мъниста, към готовите ще добавим мъниста, които все още са дървени и боядисани с акрил. Боядисвайте две в люляк и две в лилаво. Нанесете боята два пъти. След пълно изсъхване, отворете с акрилен лак върху боята, за да поддържате цвят. Общо ще получите единадесет дървени мъниста.
Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

Ние събираме мъниста на конец


След всички подготовки започваме да сглобяваме мънистата на шнура. Вземете черната дантела и започнете да нанизвате мънистата. В центъра сложете черно раирано топче, отстрани го рамкирайте с две пластмасови. След това отново две мъниста (лилаво + люляк). Отстрани също така поставете бяла перла мъниста. Завържете възли от двете страни, за да закрепите.
Ръчно изработени мъниста

След това по хаотичен начин съберете мънистата, както на снимката, оставяйки място на дантела за цветето. Можете да го шиете на гърба или да го залепите върху лепилото както желаете.
Срещу цветето залепете едно от мънистата с люлякови кристали.
Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

Ръчно изработени мъниста

Подредете ги на шнур, така че от двете страни да има райета с мъниста. Най-отгоре подредете още едно мънисто, покрито с шнур и добавете с черни малки мъниста. Украсете краищата на шнура със златни инкрустации и мъниста. Втората част от нашите мъниста ще се състои от верига от златен цвят, сгъната наполовина. Остава да завържете краищата на шнура към веригата. За да скриете грозните възли в местата на закрепване, поставете метални скоби на тези места.
Ръчно изработени мъниста

Сега ръчно изработените мъниста са напълно готови да украсят вашия тоалет.
Ръчно изработени мъниста
Коментари (0)

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини