Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Пробивна машина за пластмасови тръби
Този дизайн на машината за тези, които искат бързо да направят малка пробивна машина, като същевременно нямат желание или способност да работят с желязо.
Пробивна машина за пластмасови тръби

Пробивна машина за пластмасови тръби има няколко предимства в сравнение с желязна машина:
 • Лесен за производство.
 • Лесно.
 • Лесно се повтаря без никакви рисунки.

Той е по-нисък от желязото, освен по товароносимостта, въпреки че за пробиване на малки части силата му е достатъчна с главата.
На снимката са детайлите, които ще ви трябват. Почти всички от тях могат да бъдат закупени във водопроводни и хардуерни магазини.
Моля, обърнете внимание, че в допълнение към пластмасовите части има две дървени части. Това е основата на леглото и основата за закрепване на самата бормашина.
Детайлите лъжат, тъй като ще бъдат запоени.
Пробивна машина за пластмасови тръби

Какъв диаметър на тръбата да се използва? - Вие решавате. Всичко зависи от размера на тренировката. Взех диаметър 25 мм.
Нека започнем сглобяването на пробивната машина.


Пробивна машина за пластмасови тръби

Подвижна единица, която е на дръжките за спускане и повдигане. Средният кръст е с по-голям диаметър, така че спокойно да се движи по тръбата. Тя не се напива, а просто се събира. След това спойка централния възел, върху който ще се монтира тренировката. Кръстовете се вземат със същия диаметър като тръбите, по които тя ще се вози. Не можете да го вземете с по-голям диаметър - ще има прекалено много игра и за да може той безпроблемно да премине през тръбата, е необходимо да шлайфате тръбата с шкурка.
Пробивна машина за пластмасови тръби

Сглобяваме цялата конструкция с основата на машината.


Пробивна машина за пластмасови тръби

Пробивна машина за пластмасови тръби

Пробивна машина за пластмасови тръби

Закупени пружини Подобни пружини могат да се намерят в стария матрак.
Пробивна машина за пластмасови тръби

Възел тренировка.


Пробивна машина за пластмасови тръби

Машината е готова. Основата е дървена, предварително изрязана и боядисана. В центъра има отвор за свободното игра на тренировката.
Свредлото е фиксирано с пластмасови скоби. Можете също така да използвате тренировка с пистолетен захват, като предварително сте дръпнали спусъка.
Когато запоявате машината, бъдете особено внимателни: използвайте ръкавици, за да не се изгорите.
Ето една такава малка машина, която имам, която е много подходяща за пробиване на електронни платки, малки метални или пластмасови изделия.
Пробивна машина за пластмасови тръби

По принцип ежедневната употреба е задължителна.
Коментари (5)
 1. Саша
  #1 Саша госта 14 декември 2017 г. 15:55 ч.
  2
  дайте размери
 2. Гост Александър
  #2 Гост Александър госта 5 юни 2018 г. 00:27
  2
  Струва ми се, че авторът "свирка", а къде е запояването? на снимката очевидно частите не са направени от полипропилен, а са изработени от pvc за залепваща връзка, иначе защо авторът задвижва винтове в ставите?, няма да намерите такива части от pvc на пазара.
 3. Гост Игор
  #3 Гост Игор госта 21 юни 2018 15:56
  0
  Същите глупости, както в друго описание на домашна машина за пробиване.Няма да имате тренировка да влизате в материала под глава от 90 градуса. За да направите това, трябва предварително да изчислите наклона на свредлото. По вашите изчисления не открих това. Обикновена самодейност.
 4. alexbunker
  #4 alexbunker госта 27 декември 2018 г. 17:16 ч
  0
  Идеята е добра, но за LEGO конструктора. опитайте се да направите метал и сравнете разликата, сигурен съм, че ще ви хареса.
 5. ДМИТРИ за гости
  #5 ДМИТРИ за гости госта 21 януари 2019 17:29
  0
  ПИК ХОЛИ В ПАПЕРБОРДИ СА ...

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини