Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Новата учебна година е точно зад ъгъла. Скоро десетки хиляди студенти ще седнат на бюрата си. Следователно, трябва да се подготвите предварително. За да е по-удобно да прочетете книга или да намерите нужната страница, се нуждаете от отметка. Маркерът ви помага да се ориентирате по линиите, а в същото време помага за насърчаване на културата на работа с книги. Днес предлагам да направя някои отметки за книги със собствените си ръце. Методите са прости, дори дете може да се справи. Да започнем.
За да направим всички отметки, от които се нуждаем:
 • - Раздел „Котешки крак“ (бял картон, ножици, лепило, молив, розов филц).
 • - Bookmark “Line Index” (хартия за записки или обикновен картон, ножици, тънка гума, резачка, молив).
 • - Отметка „Чаша чай“ (цветен картон (бял и кафяв), торбичка за чай, лепило, скоч лента, ножици, молив, химикалка).
 • - Раздел „Котка“ (бял картон, лепило, ножици, химикалка, молив).

Раздел Cat Cat


Стъпка 1. На бял картон рисуваме котешко стъпало (високо 9,5 см и ширина 2,5 см). По желание цветът на картона може да бъде всеки, например сив, оранжев, черен.
Отметка за котешки крак

Стъпка 2. Изрежете по контура. Сега направете меки подложки на стъпалото. От розов филц изрязахме четири малки кръгчета и още един малко по-голям. Благодарение на филца, лапите ще изглеждат меки и обемни.
Отметка за котешки крак

Стъпка 3. Залепете розовите заготовки към стъпалото.
Отметка за котешки крак

Стъпка 4. Остава да поставите отметка в книгата и сте готови!
Отметка за котешки крак

Раздел Индекс на шева
Стъпка 1. От хартия за записки или обикновен цветен картон изрежете малък правоъгълник.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 2. На обратната страна начертайте стрелка (дължина 4 см, ширина 1,5 см) и я изрежете. За да изглежда стрелата по-чиста, леко закръглете краищата й.
Раздел Индекс на шева

Раздел Индекс на шева

Стъпка 3. Използвайки резачката, направете внимателно два малки разфасовки по стрелката, след което нанижете ластика, както е показано на снимката.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 4. За да не загубите размера на венеца, сложете го върху книгата и го завържете на възел (изрежете ненужните краища на венеца). Венеца трябва да седи здраво.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 5. Остава да поставите отметка върху книгата и да се насладите на четенето. Предимството на показалеца - стрелката е, че тя може да бъде преместена и по този начин можете да намерите страницата, на която сте спрели, точно до реда.
Раздел Индекс на шева

Отметка за чаша чай


Стъпка 1. На бял картон рисуваме чаша чай (висока 4,5 см и ширина 4,5 см) и изрязваме по контура.
Раздел Индекс на шева

Раздел Индекс на шева

Стъпка 2. След това върху кафяв картон нарисуваме малък овал, с помощта на който ще изобразим, сякаш чай е излял в нашата халба. Залепете заготовката към халбата. Нека направим халбата по-изразителна, за това ще я окръжим по контура.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 3. След това откъснете етикета от чаената торбичка - етикета (заедно с нишката). След това го залепете на гърба на чашата с тиксо.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 4. Остава да поставите чаша в книгата, а от външната страна да оставите етикета - етикет.
Раздел Индекс на шева

Раздел "Котка"


Стъпка 1. На бял картон рисуваме котка (дължина 12 см, ширина 4,5 см.) Рисуваме муцуна, уши и лапи. Лапите трябва да са с дължина поне 3 см, в противен случай отметката няма да се държи добре. Картонът може да се вземе във всеки цвят, който желаете.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 2. С помощта на ножици изрежете по контура на нашата котка. Лапите се изрязват, като не стигат до края.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 3. След това рисуваме нашата котка. Очертаваме черна писалка от филц по контура и нарисуваме муцуна. С розов молив направете руж и оцветете ушите, така че котката да изглежда още по-хубава. Можете също така да нарисувате различни шарки, ивици, петна.
Раздел Индекс на шева

Стъпка 4. Закачаме лапите към страницата.Сега, когато отворите книгата, ще се забавлявате да срещнете сладка котка.
Раздел Индекс на шева

Това са нашите отметки! Те изглеждат интересни, красиви, необичайни и най-важното са много удобни. Сега дори и най-скучният учебник ще бъде по-забавно да се чете за ученик!
Раздел Индекс на шева
Коментари (1)
 1. Polinka2008
  #1 Polinka2008 госта 29 август 2017 г. 18:08
  0
  Много интересни опции за отметки. Основното е, че те са лесни за производство. Сега не можем да решим с дъщеря си коя ще направим първата.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини