Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» » »Как да си направим кафе лед
Ароматът на кафе е много ярък и може би най-разпознаваем в целия свят. Добавя се в парфюми и сладкарски изделия. Има и много алкохолни коктейли, които включват кафе.
Проблемът с приготвянето на смесени напитки е, че ледът, превръщайки се във вода, разрежда вкуса. Това може да се реши, ако направите кафе лед. Когато такъв лед се стопи, той ще се превърне в обикновено силно кафе и ще допълни вкуса на коктейла, но изобщо няма да го направи воднист.
Как да си направим кафе лед

За да направите кафе лед, ще ви трябва:
 • разтворимо кафе - 1 ч.л;
 • форми за лед.

Как да си направим кафе лед

Инструкции за създаване на кафе лед


Изсипете сухи гранули разтворимо кафе в халба.
Как да си направим кафе лед

Напълнете с гореща вода. Приемаме не повече от 150 мл. Кафето за приготвяне на лед е най-добре да се направи силно. В противен случай коктейлът ще загуби вкуса си.
Как да си направим кафе лед

Внимателно изсипете силно охладено кафе в клетките на ледената плесен. Тя може да бъде както пластмасова, така и силиконова. Последните са предназначени за приготвяне на сладкиши и често имат къдрави клетки. Благодарение на това също ще бъде възможно да се направи лед с необичайна форма. Например под формата на сърца.
Как да си направим кафе лед

Ако течността във формата е достигнала стайна температура, изпратете я във фризера. Често клетки в същите форми с обем не повече от 10 м. Л., Следователно ледът ще замръзне след няколко часа.
Изваждането на парчета кафе лед от формата е съвсем просто. Човек трябва само да го обърне. Сега можете да поставите кафе лед в чаша.
Как да си направим кафе лед

И попълнете с останалите съставки на любимия си коктейл.
Как да си направим кафе лед
Коментари (3)
 1. бърлога
  #1 бърлога госта 20 август 2017 г. 17:01
  0
  За млечен шейк - невероятно нещо. Vkusnota!
 2. MMddMM
  #2 MMddMM госта 23 август 2017 г. 23:44
  0
  Съвременната медицина е доказала опасностите от кофеина. Съветвам ви да използвате незабавно безкофеиново кафе. Добре се получи и с чай.
 3. Akril
  #3 Akril посетители 12 април 2019 г. 16:06 ч.
  0
  Можете да замразите всяка любима съставка, чай, листа от мента или листенца от цветя с този макар, или може би тропически плодов сок с парчета каша, добра идея

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини