Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Прахосмукачка без мирис
Ако сте собственик на евтина прахосмукачка, тогава знаете, че по време на нейната работа помещението се изпълва с миризмата на прах. Това се дължи на факта, че филтърът на прахосмукачката не може да се справи с малки прахови частици и вместо да ги елиминира, напротив, те се разпространяват из къщата. Няма да говоря за опасностите от тези малки частици, а просто ще предложа няколко трика, за да намалите разпространението им.

Първият, но много ефективен съвет.


Когато приключите с вакуумирането, концентрацията на прах във въздуха надвишава всички възможни и немислими стандарти. Ето защо, след като работите с прахосмукачка, не забравяйте да проветрите стаята за 10-15 минути, за предпочитане чрез вентилация (между другото, това действие се препоръчва да се извърши след всяко почистване).

Втори съвет.


Вторият съвет за справяне с фините прахови частици не е ефективен, но дава частично елиминиране на миризмата.
За целта изсипете шепа разтворимо кафе в торбичката за прах (контейнер за прах), преди да почиствате.

Трети съвет.


Ако ще вакуумирате килима (или нещо подобно), поръсете го от пръскачката с вода (цветята се пръскат у дома с такава пръскачка), но не прекалявайте. Този метод е ефективен, тъй като водата залепва малки частици прах в торбата и те не излизат навън. Освен това влажността в помещението се увеличава и колкото по-голяма е влажността, толкова по-трудно е прахът да лети във въздуха и той започва да се утаява върху различни повърхности. И за да изтриете прах от повърхност просто изплюйте.
Коментари (3)
 1. Cyrax
  #1 Cyrax госта 3 март 2011 г. 21:05
  0
  И просто завързвам маската си с лицето си мокро и прахът не се усеща
 2. NEON
  #2 NEON госта 17 юни 2012 г. 17:54
  0
  и добавих 3 слоя марля към филтъра))) можеш да имаш по-добра синтетика)))
 3. Александър
  #3 Александър госта 18 февруари 2016 г. 12:48 ч
  0
  Третият съвет е привет на летящ двигател в прахосмукачка. Не веднага, но предвид дизайна на съвременните двигатели - след година ще има проблеми.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини