Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
» »Правим арбалет
Арбалет от дъска, стол и камера за велосипеди


За да направите добър домашен арбалет, се нуждаете от добри знания и умения в тази област. Но можете да опростите дизайна малко, като направите всички налични материали.
Нашата арбалет се състои от водач, рамене и носа. В арбалети огънете раменете си. В нашия случай тетивата ще се разтегне и ще предаде силата на стрелката. Най-добре е да започнете производството с водач. Той е направен от дървена лента (по-добре е да вземете мека порода дърво, ще бъде по-лесно да се пробие леглото за стрелата). Можете да направите всякакъв размер и това се изчислява по пропорция: дължина на водача = дължина на раменете В щангата на длето леглото се пробива почти до самия край на дъската и се оформя малка вдлъбнатина за тетивата. Краят е леко заоблен, така че да е по-удобно да се държи в ръката си.


Сега трябва да направите рамене. Намираме стар стол с облегалка и вземаме назаем крак от него. Ако няма стол, тогава кракът може да бъде заменен с дъска с подходящ размер. Отделете крака от стола. Рокерът е готов. Сега трябва да свържете водача и раменете. Водачът се поставя върху раменете отгоре и се завинтва с винтове. На обратната страна, метален ъгъл е прикрепен за подсилване. Сега отпред победихме чиния от поцинкована стомана или калай. Оказва се надеждна връзка.Сега трябва да си направите нос. Направих го от камера за велосипеди. Изрязах камерата в близост до зърното и изрязах ленти от 5-8 см. Могат да се използват и други дъвки. Например, купете унгарска жена в магазин за риболов или еластична лента за гумени двигатели в модел самолет. За закрепване на носа се използват 2 самонарезни винта, завинтени в краищата на носещата рама. Те трябва да бъдат навити няколко завоя електрическа лента, така че в бъдеще да не се повреди венеца. Лентата е закрепена към винтовете и в средата е закрепена с електрическа лента.


Можете да направите спусъка от нокът, огънат с буквата "G" или просто да натиснете тенджерата с палец към кухината.


Сега трябва да направите стрелки. Те се нуждаят от дървени летви с къса дължина. Изрязваме краищата на рейки с нож и получаваме закръглена пръчка. От единия край се прави дупка и се залепва малка карамфил с ухапана шапка. От другия край се прави разрез и се поставя картонен стабилизатор под формата на яйце. Краищата за здравина са обвити с нишки и импрегнирани с лепило. Ако няма летви, тогава те могат да бъдат заменени с моливи.Сега можете да стреляте. Най-добре е да стреляте по дървени цели. Необходимо е да издърпате тетивата и да я задържите с пръст или да я закрепите с пирон. Стрелката трябва да бъде подредена в кутията на малко разстояние от носа.
Това е всичко. Можете да стреляте с мерник или навес - стрелките винаги се придържат добре.Коментари (5)
 1. feelloff
  #1 feelloff госта 10 декември 2010 г. 18:39
  0
  Разумно. 5+
 2. садист
  #2 садист госта 12 януари 2011 г. 15:09
  0
  Макаров Кирил, а дъвката на арбалетите някога беше камшик?)) хаха
 3. жило
  #3 жило госта 4 септември 2011 г. 12:29 ч
  0
  Беше камера за велосипеди
 4. V.A.L.E.K.
  #4 V.A.L.E.K. госта 12 декември 2012 г. 19:22
  0
  красив автор всички автори красив !!!
 5. izotova_elena18
  #5 izotova_elena18 госта 4 юли 2013 г. 09:28
  0
  баща ми го правеше в детството. нямаше ток на венците. а мястото на венеца беше пластмасова тръба: bully:

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини