Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Често се случва стари, но привлекателни на вид дрехи да не се използват, защото са или много опънати, или, обратно, малки. И ако това облекло е жалко да се изхвърли, но не може да се носи, тогава от него можете да направите ново нещо (предмет на дрехи, играчка и т.н.). Ако платът за шиене на нови дрехи не е достатъчен, тогава можете или да си купите плат, или да използвате съществуваща играчка, за да шиете интересна играчка, която може да украси къщата и да забавлява децата.
От старите си чорапогащи направих забавен пингвин за играчки, за който ми отне седем дни работа (шиех на ръка) и материали и инструменти, като черна, бяла и кафява тъкан, конци, ножици, памучна вата, игли за намушкване, хартия за подготовка на проби, както и черна материя върху козина, розова вискозна салфетка и сини стрази.
пингвин

Процес на производство на играчки:


Стъпка 1: Правим проба от хартия, която ще трябва да разделим на съставните й части. Според формата им ще трябва да направим части от плат:
пингвин

Стъпка 2: Сега шием предната част на играчката (бяла тъкан) от задната страна:
пингвин

Стъпка 3: След това от кожена тъкан изрязваме правоъгълна фигура и шием горната й страна от дъното, след което я шием по краищата, оформяйки великолепна украса за врата:
пингвин

Стъпка 4: Сега обръщаме торса на играчката от грешната страна и издърпваме получените бижута на врата й, след което шием върху нея:
пингвин

Стъпка 5: Сега трябва да вземем куклени очи и кристали (само за сравнение, за да изберем кои са най-подходящи като очи), да шием крила от остатъците от черна тъкан и клюн от розова вискозна кърпа и след това да ги напълним с памук:
пингвин

Стъпка 6: След това от картон трябва да изрежем проба за изработка на лапи за играчки.
За да съставя всяка лапа, правя три части: една, цяла, за долната част на лапата и две "половината" за горната:
пингвин

Стъпка 7: Ние шием получените крила с клюн, а като очите избирам кристали и ги залепям.
Напълваме играчката с памук и шием частите според модела за изработка на лапи. Когато са готови, те също ще трябва да бъдат напълнени с памук и пришити към занаята:
пингвин

Така получената играчка изглежда зад:
пингвин

Струва ми се, че лапите на играчката са твърде големи и материята им не пасва добре на общото акцидентен, Освен това крилата не са равномерни и искам да го оправя.
Изрязвам от хартия нови шарки за крила и лапи и по тяхната форма правя нови детайли от плат:
пингвин

Когато детайлите на лапите са пришити, те ще трябва да бъдат напълнени с памук, след което дупките, през които е бил вкаран, трябва да бъдат зашити:
пингвин

Получените крила и лапи, прикрепям към плавателния съд. Струва ми се, че след обработката тя започна да изглежда по-добре:
пингвин

Сега това е всичко, моят играчка пингвин ще бъде готов:
пингвин

Той може да украси стаята и да забавлява децата:
пингвин

(С уважение, Воробьова Динара)
Коментари (1)
  1. Александър
    #1 Александър госта 26 август 2017 г. 13:52
    0
    Благодаря за идеята! В нашия двор се събраха няколко приятелки, които трябваше да прекарат времето, докато родителите им работят. Те направиха едно такова малко животно заедно, използвайки тази схема и принципа на сглобяване. Някой си направи лапи, някой - главата и корема. Оказа се забавно и прекарано време с полза.

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини