Направи си сам
Майсторски класове, инструкции, полезни съвети, рецепти.
Пикапи за китара от тон-2а високоговорители


Има много начини да направите пикапи за китара. Ще ви разкажа за най-простия, който изисква минимални познания в радиотехниката. Първо трябва да намерим нещата, необходими за това:

1) 3 тона-2 динамика (може да има различен буквен индекс) със съпротивление най-малко 1000-1500 ома. Те могат да бъдат намерени в „древни“ слушалки или закупени от стари машини (могат да се продават в радио магазини, не знам със сигурност)


С малко съпротивление те не са подходящи (50-600 ома). дайте слаб сигнал и никой усилвател не може да го усили.

2) Свързване на проводници (няколко броя за свързване на високоговорителите в серия), екраниран проводник по ваш избор. Всичко се продава в магазина за електричество.


Екранираният проводник е подходящ за всеки, купете най-евтиния или намерете няколко метра ненужен телевизионен кабел у дома. Можете да вземете двужилен неекраниран проводник, но в този случай той ще бъде "fonit". Няма нужда да купувате свързващи проводници, винаги можете да намерите някакъв неработещ магнетофон вземете от там

3) 2 тапа за и гнездо за щепсела

Трябва да се спрете на това по-подробно, всичко зависи от това какво ще свържете пикапите - към DVD плейър, музикален център или компютър към входа на микрофона.

Първият щепсел и гнездо може да се вземе всеки. Това е необходимо, за да не се объркате в жицата и да изключите кабела от китарата

Вторият щепсел зависи от усилвателя:

За компютър с жак за слушалки

За дивидента щепсел за микрофон

За музикален център-2 лалета

 

По принцип можете да си купите готов кабел. Също така се продават щепсели и контакти. За да избегнете губенето на пари, можете да вземете жак от плейъра и щепсел от стари слушалки (отрежете изолацията с нож и спойка проводниците)

4) И разбира се акустичната китара, която искаме да преработим в електро.

напредък:

-Вземете високоговорителите и развийте горния капак, извадете мембраната. Вече не се нуждаем от капаци и мембрани, въпреки че от мембраните могат да бъдат изрязани отлични кирки с прости ножици. Намотката и тънкото окабеляване, излизащи от нея, ще станат видими. Всички следващи операции трябва да се извършват внимателно, за да не се повреди намотката на макарата.

- Затегнете високоговорителя в порок и отсечете ръбовете на резбата с ножовка за метал и закръглете файла малко за красота (за да не струпват струните)


- Правим същите операции с останалите оратори ... поздравления 3 пикапа са готови. Ето какво трябва да получите:


Сега те трябва да бъдат свързани последователно (не забравяйте училищните курсове по физика =))

Няма да показвам сложни схеми, а просто скицирам как да свържа пикапите и останалата част от боклука:


Разбрах малко? Сега обяснете. Свързваме 3 захранващи устройства последователно с проводници, това е много лесно да се направи оттогава крепежни елементи са болтове. Полейте щепсела към екранирания проводник и гнездото към два проводника, простиращи се от крайните захранващи устройства. След това спойка щепсела, съответстващ на усилвателя.Сега остава да фиксирате пикапите на китарата. Това може да се направи с лепило, пластилин, лепяща лента директно към самата палуба. Магнитните плочи трябва да бъдат разположени по протежение на струните.Самите пикапи са разположени със стълба


За тези, които затрудняват запояването на щепсела:


Резултатите от нашите усилия: сега можем да запишем звука от китарата на компютъра с помощта на звукозаписната програма, да се свържем към центъра и да променим настройките на еквалайзера, да играем силно, използвайки дивидента. Звукът ще е като от акустика, но по-силен. За да издадете капка мъртъв звук като електрическа китара, ви трябва лосион. В следващите статии ще ви разкажа как да си направя обикновен лосион със собствените си ръце.

Заключение: закупените пикапи за акустична китара струват 500-1000 п. , а нашите ще струват не повече от 100 рубли или дори безплатно, ако вече имаше всички компоненти.Коментари (8)
 1. feelloff
  #1 feelloff госта 6 декември 2010 г. 20:42
  0
  Трудно е да се намерят такива древни слушалки. , , хладен
 2. многофункционалния
  #2 многофункционалния госта 16 ноември 2011 г. 19:47 ч
  1
  и ако говорителите
  Високоговорител 2514 8ohm 1.0W
  или
  3514 ом високоговорител
  още по-добре ли е?
 3. многофункционалния
  #3 многофункционалния госта 16 ноември 2011 г. 20:00 часа
  0
  Да, и аз закачих обикновен микрофон (гол) със съпротивление 1,3 kOhm по същия принцип, както беше написано, nifiga не парадира ((
 4. purgen2013
  #4 purgen2013 госта 25 ноември 2011 г. 19:41
  0
  Не, когато "преправям" акустиката, после още един пикап ...
 5. многофункционалния
  #5 многофункционалния госта 28 декември 2011 г. 22:10
  0
  [b] purgen2013 [/ b]
  кажи ми с какво? и защо не прави суетене с микрофона ми? свързан с мощен усилвател, който сглобих на 8560Q)))
 6. Роман
  #6 Роман госта 21 февруари 2012 г. 14:16
  0
  хора, нещо, което не съм развил нещо или нещо ..
  като цяло намерих стар телефон, развийте всичко от тръбата, както е на снимката, само ако дори и да отрежете конеца, бобината е все още висока и няма да попадне под струните ... * ((
 7. zanudatb
  #7 zanudatb госта 27 юни 2012 г. 07:30 часа
  0
  Любопитно. За всеки случай вероятно трябва да добавите, че такова устройство ще функционира само на акустични китари, винаги с метални струни. Класика с найлон няма да работи.
 8. vladgad10
  #8 vladgad10 госта 15 февруари 2014 г. 22:41
  0
  Направи го! Всичко работи добре, но това е фонетика. Ще си купя добър екраниран проводник, ще видя какво ще стане. Слушалките взеха 1600 Ohms, (един том2 и 2 nir2) Благодаря ви много! Много доволен!

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини